Få en unik mulighed for at udvikle dig til at blive en kommende landstræner med Badminton Danmarks nye elitetræneruddannelse.

 

Kunne du tænke dig på sigt at blive træner for verdens bedste badmintonspillere? Så er Badminton Danmarks elitetræneruddannelse en unik mulighed for dig.

Til januar optages et nyt hold på elitetræneruddannelsen, og derfor er det nu muligt at ansøge om at få en af pladserne.

– Hvis vi fortsat skal udvikle verdensklassespillere, så er det helt afgørende, at vi også udvikler verdensklasse landstrænere. Derfor er det vigtigt for os, at vi holder gang i vores landstræner pipeline, således vi til alle tider har nogle kompetente trænere, der kan tage over når en landstræner vælger at stoppe, siger Badminton Danmarks elite- og sportschef, Jens Meibom.

Læs mere om elitetræneruddannelsen her.

Som noget nyt vil uddannelsen blive integreret på det Nationale Elite Træningscenter (NETC), hvor kursisterne vil indgå i træningen af landsholdsspillerne og få et unikt indblik i det daglige arbejde i Badminton Danmarks eliteprogram. Endvidere vil hver kursist få en af de eksisterende landstrænere som mentor, og indgå i et tæt sparringsforløb med landstrænerne.

Alt sammen for at give en forståelse af, hvad det kræver af viden og færdigheder for at stå som landstræner i Brøndby Hallen og udvikle spillere til international verdensklasse.

– Målet er at give en gruppe trænere en indsigt og kompetence, der – sammen med yderligere erfaring – giver dem den bedst mulige platform for at blive landstræner på NETC. Og på den korte bane, er der forhåbentlig også den positive sideeffekt, at trænerne tager nogle af de ting, som de ser og erfarer herinde, med tilbage til deres træning på klubniveau, således vi får en endnu bedre rød tråd mellem det, der sker på NETC og på klubniveau, udtaler Jens Meibom.

Klik her for at læse mere om Badminton Danmarks øvrige træneruddannelser.

Rent praktisk består uddannelsen af 25 dage fordelt over 10 samlinger over 2 år. Den kommer som udgangspunkt til at foregå i Brøndby, men praktik- og undervisningsforløb kan også foregå i andre landsdele. Desuden skal kursisterne deltage ved internationale turneringer i Europa og Asien.

For spørgsmål kan følgende kontaktes:

  • Uddannelses og udviklingschef i Badminton Danmark, Ulrik Ditlev Jansen: Tlf. 25 85 46 47
  • Elite- og Sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom: Tlf. 40 27 23 26

Ansøgere skal fremsende en motiveret ansøgning indeholdende et CV. Ansøgningen sendes til Badminton Danmark senest den 1. oktober 2021 på mail ulja@badminton.dk.

Evt. optagelsessamtaler planlægges afholdt i løbet af uge 43+44.