Badmintonphoto

Danmark klar til kvartfinalen ved Sudirman Cup: – Lige så hårdt som forventet

September 27, 2021 20:28 Skrevet af

Med en sejr på 4-1 lykkedes det Danmark trods problemer at besejre ROC i de to landes første møde i Sudirman Cup-historien. Dermed er Danmark sikker på minimum en andenplads i gruppen.

 

For sjette gang i træk har Danmark kvalificeret sig til kvartfinalen ved Sudirman Cup – VM for blandede hold.

Det står klart, efter Danmark besejrede ROC (atleter fra den russiske olympiske komité), og Indonesien i den anden gruppekamp vandt over Canada.

– Det var det, vi startede med at have som målsætning, så det er dejligt. Nu skal vi have en status over, hvordan folk har det, og så begynder vi at lægge en plan for at have de bedste muligheder for at slå Indonesien. Vi kommer til at tænke strategisk, siger Danmarks cheflandstræner, Kenneth Jonassen.

Mandagens dyst mod ROC begyndte skidt for Danmark, men alligevel lykkedes det at hive en sejr på 4-1 hjem.

– Det var præcis lige så hård en kamp, som vi forventede, det ville være. De kunne presse os og give os kamp til stregen. Når man går ind til sådan en kamp som favorit, så udligner det og gør tingene sværere. Set med det perspektiv var det en godkendt holdkamp.

Klik her for at købe billet til TotalEnergies Thomas & Uber Cup 2020 Finals

KAMP 1: Mathias Christiansen/Alexandra Bøje – Rodion Alimov/Alina Davletova: 21-18, 16-21, 11-21

Første sæt var et virkelig tæt af slagsen. Alimov og Davletova vandt mange af sine point i forbindelse med servesituationerne, mens danskerne oftest vandt duellerne, når de blev lidt længere. Da sættet skulle afgøres, var danskerne bedst. De tog fire point i træk, og Mathias Christiansen afgjorde den første sætbold ved at hamre fjerbolden i gulvet.

Det var dog Alimov og Davletova, der kom ud til andet sæt med overtaget. De lykkedes med konstant spille bolden til danskernes baglinje, hvilket gav Bøje og Christiansen store udfordringer. Danskerne havde generelt svært ved at slå bolden ned, og de formåede aldrig at finde et taktisk modsvar.

– Med det forløb, som Bøje og Christiansen har haft sammen, så var det forventet, det ville være en svær kamp. Det var en god test af Mathias, hvor han står han henne, for det er hans første kamp efter operationen.

– De kæmper med, hvad de har, og når de får sat spillet op, så viser de niveauet. De gør alt, hvad de kan, lyder vurderingen fra Kenneth Jonassen.

Læs også: Skadet Rasmus Gemke trækker sig fra Sudirman Cup

KAMP 2: Viktor Axelsen – Vladimir Malkov: 21-11, 21-12

Axelsen forsøgte fra start af spille lange dueller for at få Malkov til at bruge mange kræfter. Det betød, at russeren tidligt forsøgte at gå efter vinderslagene for at holde duellerne korte. Axelsen var dog fuldstændig i kontrol, og han havde ingen problemer med at dæmme op for Malkovs offensiv.

Den 27-årige dansker leverede flere forrygende slag og havde gennem kampen et stort overskud taktisk og teknisk i forhold til sin modstander.

– Viktor går ind og eftertrykkeligt sætter foden ned for russernes fremgang. Han gør det med maner, så det sender et godt signal til holdet. Det er altid godt at have sådan en stopper, som går ind og leverer som favorit. På papiret kan det være let, men det er en svær opgave, når man også er bagud. Så det er en god kamp at starte på for Viktor, mener Jonassen.

KAMP 3: Anders Skaarup Rasmussen/Frederik Søgaard – Vladimir Ivanov/Ivan Sozonov: 24-22, 21-16

Det blev til en dansk overraskelse i den tredje kamp. Skaarup og Søgaard, som var sat sammen, fordi Kim Astrup er blevet hjemme fra Sudirman Cup for at passe sine småskavanker, slog de regerende europamestre og verdens nummer 14, Ivanov og Sozonov.

Læs også: Kim Astrup bliver hjemme fra Sudirman Cup

Danskerne viste god gejst gennem kampen, og det påvirkede positivt til deres spil, mens deres modstandere virkede mere modløse, jo længere kampen varede. Søgaard, som er med til sit første Sudirman Cup, afgjorde kampen, da han lavede et vinderslag på en servereturnering.

– Det er en rigtig fin sejr. Russerne er et tricky par at slå, så jeg er stolt over, de kan gøre det. De viser stor karakter og et godt niveau, siger cheflandstræneren og fortæller lidt om tankerne bag sammensætningen af det danske par:

– Anders er en af vores mest rutinerede og har et bundsolidt niveau. Vi sætter ham så sammen med Frederik, som også har vist højt niveau. Så det gav god mening at teste dem, og vi følte os overbeviste om, at de kunne udfordre russerne.

KAMP 4: Mia Blichfeldt – Evgeniya Kosetskaya: 21-16, 11-21, 21-18

Det var en kamp, hvor initiativet i duellerne var meget afgørende. Blichfeldt havde succes i første sæt, da hun konstant formåede at holde Kosetskaya ved baglinjen.

Efter problemer i andet sæt fandt Blichfeldt igen opskriften midtvejs i tredje sæt, da hun havde succes med konstant at være i offensiven og presse sin modstander.

– Det var en rigtig fight. I perioder noget godt spil, men generelt med hårdt spil og hårdt arbejde. Flot comeback af Mia i tredje sæt. Hun bider tænderne sammen og finder de rette løsninger. Det er meget sejt.

– Mia har stor ære af den her sejr. Hun slåsser sig selv til det og leverer en stærk indsats på mange parametre, understreger Kenneth Jonassen.

KAMP 5: Maiken Fruergaard/Sara Thygesen – Alina Davletova/Ekaterina Malkova: 21-13, 21-14

Med Blichfeldts sejr var kvartfinalepladsen allerede sikret, men Danmarks bedst rangerede damedouble leverede alligevel en yderst professionel indsats.

De gav Davletova og Malkova ingen mulighed for at lave en overraskelse, og sejren kom i hus via en kølig kort smashopsamling fra Maiken Fruergaard på den anden matchbold.

– De leverede det, de skulle. De bevægede sig godt og havde et positivt fokus. Det meldte sig ind i turneringen, og det er vigtigt, de føler sig godt tilpas. De er vigtige spillere for os, siger Jonassen.

Klik her for at se resultaterne fra de fem danske kampe

Dette års Sudirman Cup bliver afholdt i Vantaa i Finland fra 26. september til 3. oktober. Danmark er i gruppe C med Canada, ROC og Indonesien.

Danmarks sidste gruppekamp er mod Indonesien 29. september klokken 9. Kampen, som kan ses på TV 2 SPORT, afgør, hvem der vinder gruppen.

Danmark vandt senest en Sudirman Cup-medalje i 2013. Her blev det til bronze efter et semifinalenederlag til Kina på 1-3.



Tags: , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,