Badmintonphoto

Første danske spillere udtaget til individuel VM

September 30, 2021 08:43 Skrevet af

Tre herresingler er i første omgang udtaget til det individuelle VM, der bliver afholdt i den spanske by Huelva fra 12.-19. december.

 

Minimum fem singler og fem doubler er med dansk deltagelse ved individuel VM til december.

Badminton Danmarks sportslige ledelse har accepteret 15 spillere efter første fase af udvælgelsen. Det er de spillere, som har opnået point nok til at kvalificere sig.

Kun herredoublen med Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen har Badminton Danmark – af naturlige årsager – takket nej til, da begge spillere har stoppet deres internationale karriere.

Klik her for at købe billet til TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup 2020 Finals

Normalt plejer der at være en særskilt rangliste for VM-kvalifikationen, men denne gang er spillerne udtaget på baggrund af deres placering på verdensranglisten.

– Jeg er glad for den ændring, da det på de fleste parametre giver et mere retvisende billede af niveauet, siger Danmarks cheflandstræner, Kenneth Jonassen.

Selvom 15 spillere er accepteret efter første fase, så er det bestemt ikke urealistisk, at Danmark stiller til start med flere spillere ved VM.

– Vi forventer i fase to og tre at få tilbudt flere danske spillere, der kan komme med. I fase et var førsteprioriteringen omkring det sportslige perspektiv, men i de to kommende faser kommer prioriteringen til primært at ligge på udviklingsperspektivet og fremtidigt potentiale.

– Men vi vil selvfølgelig vurdere, om en given spiller kan opnå et resultat som at nå en potentiel kvartfinale eller kan slå en seedet spiller ud, ellers er det vigtigere at udtage en yngre spiller, som kan få værdifuld mesterskabserfaring til senere i sin karriere, siger Kenneth Jonassen.

Danmark har efter fase ét flest kvalificeret i herresingle, hvor både Viktor Axelsen, Anders Antonsen og Rasmus Gemke er udtaget.

Følgende spillere er udtaget til VM efter første fase:

  • Viktor Axelsen
  • Anders Antonsen
  • Rasmus Gemke
  • Mia Blichfeldt
  • Line Christophersen
  • Kim Astrup og Anders Skaarup
  • Sara Thygesen og Maiken Fruergaard
  • Amalie Magelund og Freja Ravn
  • Niclas Nøhr og Amalie Magelund
  • Alexandra Bøje og Mathias Christiansen

Individuel VM spilles i år fra søndag 12. december til søndag 19. december.

Seneste danske VM-medalje var i 2019 i Basel, hvor Anders Antonsen vandt sølv. Seneste verdensmestertitel til Danmark stod Viktor Axelsen for i 2017 i Glasgow.Tags: , , , , , , ,
Kategori: , , ,