Badmintonphoto

Thyrri om landsholdsdebut: – Jeg fik et chok, da vi gik i gang

September 30, 2021 15:57 Skrevet af

24-årige Mathias Thyrri fik værdifuld erfaring, da han i sin landsholdsdebut stod over for et af verdens bedste mixeddoublepar.

 

Onsdag den 29. september står som en milepæl for Mathias Thyrri.

Her kunne doublespilleren for første gang trække landsholdstrøjen over hovedet. Selv ikke i ungdomsårene var han udtaget til landsholdet, så det var stort pludselig at stå ved Sudirman Cup – VM for blandede hold – og repræsentere Danmark.

Debuten kom tilmed i en gruppefinale mod Indonesien, hvor han sammen med Amalie Magelund skulle spille den femte og afgørende kamp i landsholdsdysten.

– Det gjorde det lige endnu mere spændende at få sin debut, siger Mathias Thyrri dagen derpå.

Klik her for at købe billet til TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup 2020 Finals

På banen stod han og Magelund over for Praveen Jordan og Melati Oktavianti. Nummer fire på rangslisten. Sådan et verdensklasseniveau fik Thyrri at mærke allerede fra de første dueller.

– Jeg må indrømme, jeg fik et chok i de første dueller, da vi gik i gang, for jeg synes, det gik hurtigt derinde, fortæller han.

Det danske par endte med at tabe i to sæt 8-21, 17-21, men debuten var uden tvivl en unik oplevelse.

Mathias Thyrri havde fået den glædelige besked dagen forinden. Tirsdag eftermiddag blev han hevet ind til møde med cheflandstræner, Kenneth Jonassen, og assisterende landstræner Thomas Stavngaard.

De ville se ham i aktion imod Indonesien.

– Jeg blev megaglad, og jeg betragtede det som et stort skulderklap og fed mulighed for at måle sig imod de bedste. Men jeg var da også overrasket, for den havde jeg ikke set komme, siger Thyrri, som vandt Denmark Masters i herredouble i begyndelsen af august med Daniel Lundgaard.

Læs også: Danmark taber tæt gruppefinale: – Fortjent sejr til Indonesien

Onsdag formiddag tog han så plads på tilskuerrækkerne sammen med landsholdet for at se Danmarks første kampe. Her kunne han se herredoublen med Frederik Søgaard og Mads Kolding tabe til verdensetterne, inden Mia Blichfeldt og Anders Antonsen bragte Danmark i front i regnskabet.

Da damedoublen med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen var på vej mod et nederlag, kunne Thyrri godt se, hvor det bar hen ad. Han skulle spille den afgørende kamp.

– Jeg var nervøs og spændt, da jeg sad på tilskuerpladserne. Men det havde jeg nok været uanset, om der stod 3-1 eller 2-2, for det var en stor ting for mig at komme ind og få min landsholdsdebut.

Nerverne var for en stund skubbet til side, da Thyrri blev kaldt på banen. Der var han mest af alt spændt på den udfordring, der ventede ham. Det ændrede sig lynhurtigt.

– De startede vanvittig hurtigt, og jeg tænkte, ’wow, et tempo de lægger ud med’. Der blev jeg lidt nervøs. De var slet ikke tilbøjelige til at give løft, som når vi træner derhjemme eller spiller turneringer på lavere niveau. Jeg skulle lige vænne mig til, der var en niveauforskel der, anerkender Thyrri.

Klik her for at købe billetter til VICTOR DENMARK OPEN 2021

Det hjalp heller ikke, at det var første gang, Mathias Thyrri og Amalie Magelund skulle spille sammen i en turnering eller mesterskab. Ganske vist havde de spillet sammen et par gange til træning, når logistikken skulle gå op, men det her var noget andet.

– Det var også med til at gøre det mere specielt, at vi ikke kendte hinanden særlig godt. Når vi så ikke får en super start, så bliver man lidt mere rystet, end hvis det var med en makker, man kender godt. For der har man nogle aftaler, der gør en lidt mere sikker, siger Thyrri, der ligger nummer 52 og 62 i henholdsvis herre- og mixeddouble.

Læs også:  Gentagelse af sidste års finale: Hård dansk lodtrækning til VICTOR DENMARK OPEN

De indbyrdes aftaler hos det danske par blev bedre efter sidebyttet, og de fik givet mere modstand, selvom de endte med at tabe.

– Det var en lidt blandet fornemmelse, da jeg kom ud fra banen. Jeg var ret ærgerlig over, de fik første sæt så hurtigt og relativt nemt, men jeg er glad for debuten, og at vi fik vist noget godt spil i andet sæt og fik lavet nogle gode ryk.

Trods ærgrelsen over spillet i første sæt, føler Mathias Thyrri dog, at han har taget en unik oplevelse med sig.

– Jeg har fået erfaring og en masse gode lærepenge med i forhold til, hvad det kræver at spille på det niveau, de gjorde. Og hvad jeg skal lægge på mit spil for at byde dem op til dans forhåbentlig ude i fremtiden. Det var sindssygt lærerigt at få sådan en kamp, understreger han.

Mathias Thyrri må afvente, om han også kommer på holdkortet, når Danmark skal spille kvartfinale ved Sudirman Cup. Det sker fredag, men tidspunktet og modstanderen bliver først offentliggjort, når de sidste gruppekampe er færdigspillet torsdag.Tags: , ,
Kategori: , , , ,