Danmarks assisterende landstræner fremhæver den gode stemning på det danske Uber Cup-hold, hvor spillerne glæder sig til at komme i aktion.

 

Der kan være rigtig meget på spil for de danske damer, når de lørdag klokken 13.30 spiller første kamp ved TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020.

Klik her for at købe billet til TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020

Selvom det blot er første gruppekamp, kan den blive afgørende for at gå videre fra gruppen. Det mener Danmarks assisterende landstræner, Jesper Hovgaard, som har ansvaret for Uber Cup-holdet.

– Jeg forventer, det bliver en rigtig svær kamp. Det kan blive potentielt blive en nøglekamp i gruppen, så det er helt vildt spændende. Også i forhold til deres hold, da det af flere forskellige årsager ikke er det hold, de potentielt kan stille med. Så der er lidt ukendte spillere på det hold, som vi skal undersøge lidt nærmere, siger Jesper Hovgaard.

Fredag stod den på sidste træning for dameholdet inden åbningskampen. Og Hovgaard var godt tilfreds med, hvad han så. Også med stemningen på holdet.

– Jeg synes, det var en rigtig god træning, spillerne var på, og jeg kunne godt mærke, vi lige havde haft en halv time i går, så andendagen var bedre end førstedagen, fortæller den assisterende landstræner og fremhæver den gode stemning på holdet.

– Jeg fornemmer, at folk glæder sig rigtig meget til det her kæmpe event, som det jo er. Både fordi det er på hjemmebane, men også fordi, det er lang tid siden med tilskuere, så jeg fornemmer egentlig, der er rigtig god stemning.

Se Danmarks kampprogram her.

Udover Malaysia er Danmark også i gruppe med Canada og Kina. Sidstnævnte er favorit til at vinde gruppen, men andenpladsen avancerer også til kvartfinalen.

Fakta:

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 spilles i Ceres Park & Arena, Aarhus, 9.-17. oktober 2021.

Det danske Thomas Cup-hold møder 9. oktober kl. 19 Frankrig, 11. oktober kl. 19 Tyskland og 13. oktober kl. 19 Korea.

Uber Cup-holdet spiller 9. oktober kl. 13.30 mod Malaysia, 10. oktober kl. 19 mod Canada og 12. oktober kl. 19 mod Kina.

Danmark er det første land i Europa som har vundet værtskabet for TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup.

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup 2020 skulle oprindeligt have været spillet i Danmark i maj 2020, men på grund af Covid-19 blev mesterskaberne først flyttet til august, senere så oktober, før de til sidst blev skubbet til 2021.

Danmark har været vært for VM for individuelle i 2014, 1999, 1991 og 1983 samt Sudirman Cup, VM for blandede hold, i 1991 og 1999.

Det danske herrelandshold vandt som den første europæiske nation nogensinde Thomas Cup i 2016. Herrelandsholdet vandt bronze ved det seneste VM for herrelandshold i Thailand, 2018.

Det danske Uber Cup-landshold har aldrig vundet VM, men er blevet nummer to i 1957, 1960 og 2000.