Selvom det ikke blev til nogen sejre i gruppekampen mod Kina ved Uber Cup (VM for damehold), så er assisterende landstræner Jesper Hovgaard rosende over for spillernes præstationer.

 

Der var dømt gruppefinale, da de danske Uber Cup-damer trådte på banen tirsdag aften i Ceres Arena til mødet mod Kina.

Desværre tabte Danmark 0-5, og dermed snupper Kina førstepladsen i gruppen. Kina har nu vundet alle ni opgør, hvor de to lande har stået over for hinanden i Uber Cup-historien.

Klik her for at købe billet til TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020

Trods nederlaget er der masser af ros til spillerne fra assisterende landstræner Jesper Hovgaard.

– Jeg synes, at vi spiller en flot holdkamp i dag. Sådan set over hele kampen i alle fem kampe, men der står selvfølgelig stadigvæk 0-5 ud fra scoren. Der er selvfølgelig ting, vi kan gøre bedre, men der er også ting, som vi gør rigtig, rigtig godt i dag, og det er vigtigt at sige, når modstanderen trods alt er Kina.

– Jeg er mere end bare en lille smule begejstret. Jeg er rigtig begejstret og stolt over kampen i dag. Det er nogle stærke præstationer, spillerne leverer, og jeg synes, at det er stort at spille en god kamp mod Kina på hjemmebane med mange unge spillere, siger Danmarks Uber Cup-ansvarlige landstræner.

Allerede inden kampen mod Kina havde Danmark kvalificeret sig til kvartfinalen. Den spilles torsdag, men tidspunktet og modstanderen er endnu uvis. Det afgøres via lodtrækning onsdag eftermiddag, når de sidste Uber Cup-kampe er færdigspillet.

– Lige meget hvem vi trækker i kvartfinalen, bliver det en stor mundfuld, men vi skal køre videre på den gode energi, jeg synes, der er her på holdet, så vi glæder os selvfølgelig til kvartfinale, siger Jesper Hovgaard.

Få overblikket over kampprogrammet ved Uber Cup.

KAMP 1: Line Christophersen – He Bing Jiao: 23-21, 13-21, 15-21

Det var verdens nummer ni, som ventede på Christophersen i første damesingle, men det var danskeren, som frister en placering som nummer 23, der var den bedst spillende i første sæt.

Kineseren blev flere gange snydt af Christophersens maskeringer. Flere gange lavede danskeren rene vinderslag med sin korte servereturnering. Desuden havde danskeren adskillige skarpe krydsdrop gennem kampen, som voldte kineseren store problemer.

– Jeg fik god variation med, og jeg fik spillet nogle gode dueller, hvor jeg var tålmodighed, men hvor jeg stadig fik nogle maskeringer i mit angreb med, så der var god variation i spillet, lød det efter kampen fra Christophersen.

Trods forskrækkelsen i første sæt fik He Bing Jiao momentum over på sin side via hård fight, og hvor Christophersen virkelig skulle arbejde hårdt i hver duel.

– Hun er god til bare at blive ved. Jeg faldt lidt ud, og så prøver man lidt mere eller bliver lidt nervøs og slår på den første bold i stedet for at blive ved med det, der fungerer og holde spillet, spille længere dueller og vente på chancen i stedet for at afgøre den tidligt.

– Jeg er bare ærgerlig over afslutningen. Der ville jeg gerne have været lidt bedre med og spille nogle bedre dueller til sidst, men sådan er det, og jeg får mit første sæt, hvor jeg spiller godt, og det får jeg også vist i flere perioder i andet og tredje sæt.

Læs også: Bliv klogere på de 11 danske Uber Cup-profiler

KAMP 2: Amalie Magelund/Freja Ravn – Chen Qing Chen/Jia Yi Fan: 10-21, 14-21

Den danske damedouble kom på lige så svær en opgave som forventet. OL-sølvvinderne og verdens nummer to lavede nærmest ingen fejl. De lavede masser af vinderslag og virkede hele tiden ovenpå, selv når duellerne blev lange.

Magelund og Ravn, som ligger nummer 25 på verdensranglisten, kæmpede ellers bravt, og selvom de kom langt bagud i første sæt, så blev de ved med at fighte.

– De spiller i et rigtigt højt tempo og er også gode i servesituationen. Vi prøver at følge med i duellerne, men de har bare lige det sidste. De har lige et ekstra slag og lidt bedre kvalitet og lidt højere tempo generelt. Det er der, forskellen er i dag, siger Magelund.

Freja Ravn pointerede efterfølgende også, hvad der skal til, før parret kan spille med et toppar som Chen Qingchen og Jia Yifan.

– Vi mangler en masse fysik. Hårdere smash, hurtigere fødder og spille noget hurtigere tempo. Jeg synes, vi mangler noget i dag på det taktiske. Vi træffer nogle lidt forkerte beslutninger, og jeg synes også, det er lidt ærgerligt, vi ikke kommer ind med de forcer, vi har, for jeg synes faktisk, vi har nogle ting, der kan gøre ondt på de her par.

Klik her for at se resultaterne fra Danmarks kamp mod Kina

KAMP 3: Line Kjærsfeldt – Wang Zhi Yi: 21-12, 15-21, 17-21

Ligesom i sidste holdkamp blev det til et nederlag i tre sæt til Line Kjærsfeldt. Men kampen mod hendes kinesiske modstander, der ligger nummer 18 i verden, var anderledes.

Kjærsfeldts slag var skarpere, hun fik spillet bolden godt rundt i hjørnerne og flyttet sin modstander. Det resulterede i en dansk sætsejr. Selvom Wang Zhi Yi endte med at vinde kampen, var det bestemt ikke en let sejr, da Kjærsfeldt fik presset hende til sidste slag.

– Jeg er selvfølgelig mega træt af det, for jeg føler, jeg havde chancen for at tage sejren. Men jeg føler, jeg godt kan være tilfreds. Det var en fed kamp og fedt at stå derinde og god fight, og jeg synes, jeg havde en god fornemmelse, men selvfølgelig vil man rigtig gerne vinde, så det er rigtig bittert, siger Kjærsfeldt, som ser positivt frem mod kvartfinalen efter sin præstation i dag.

– Det er rigtig vigtigt at få tanket noget selvtillid. Efter sidste kamp havde jeg en træls fornemmelse. Jeg var sur på mig selv og bare sur over, jeg ikke formåede at præstere bedre, men det føler jeg lidt, jeg har glemt nu efter den kamp her.

KAMP 4: Alexandra Bøje/Mette Poulsen – Huang Dong Ping/Li Wen Mei: 19-21, 15-21

Det var en OL-guldvinder, der ventede for Bøje og Poulsen i fjerde kamp. Selvom Huang Dong Ping har sin faste gang i mixeddouble, så var hun i dagens anledning sat sammen med Li Wen Mei, der ligger nummer 17 i verden i damedouble.

De to kinesiske stjerner fik dog nok at se til fra første bold. Bøje og Poulsen kom aggressivt ud til kampen, og de lykkedes flere gange med at overrumple deres modstandere.

Selvom danskerne lykkedes perfekt med taktikken, så var det ikke helt nok, da især den kinesiske defensiv til tider virkede urokkelig.

Det er dog primært positive ting, Bøje og Poulsen tager med videre.

– Jeg fik lige sagt til Alexandra efter kampen, at det var rigtig fedt. Vi nød virkelig at stå derinde, og vi fik vist, de også skulle arbejde for deres point. Jeg er mega stolt over, vi kan hænge i så længe og byde dem op til dans, siger Poulsen, mens makkeren sætter ord på, hvor vigtig sådan en kamp er for dem som par.

– Det betyder meget at få tanket den selvtillid. Jeg synes, det var sindssyg fedt at stå derinde. På hjemmebane spiller vi virkelig godt. Det giver en masse selvtillid og tro på tingene til fremover, så det var mega fedt, siger Alexandra Bøje, som sammen med Mette Poulsen ligger nummer 31 i verden.

KAMP 5: Julie Dawall – Han Yue: 17-21, 9-21

Fem år efter de to spilleres første møde, stod de over for hinanden igen. Ligesom dengang var det Han Yue, som vandt kampen.

Efter en svær start fik Julie Dawall ellers bedre fat i spillet ved at have mere højde på sine løft og clear. Det var medvirkende til, at hun gik fra 5-10 til 10-10.

I andet sæt var kineseren god til at straffe, når der ikke kom nok kvalitet på Dawalls slag. Trods nederlaget glæder danskeren sig dog over kampen, der var hendes første Uber Cup-kamp i karrieren.

– Det var virkelig fedt at komme i gang. Det er noget, jeg har set frem til. Jeg er rigtig glad for at få den her oplevelse og så på hjemmebane. Det er virkelig fedt, så det er dejligt at komme i kamp, selvom det ikke gik, som jeg havde ønsket.

Fakta:

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 spilles i Ceres Park & Arena, Aarhus, 9.-17. oktober 2021.

Det danske Thomas Cup-hold møder 13. oktober kl. 19 Korea. Fredag 15. oktober spiller de kvartfinale.

Uber Cup-holdet spiller kvartfinale torsdag 14. oktober.

Danmark er det første land i Europa som har vundet værtskabet for TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup.

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup 2020 skulle oprindeligt have været spillet i Danmark i maj 2020, men på grund af Covid-19 blev mesterskaberne først flyttet til august, senere så oktober, før de til sidst blev skubbet til 2021.

Danmark har været vært for VM for individuelle i 2014, 1999, 1991 og 1983 samt Sudirman Cup, VM for blandede hold, i 1991 og 1999.

Det danske herrelandshold vandt som den første europæiske nation nogensinde Thomas Cup i 2016. Herrelandsholdet vandt bronze ved det seneste VM for herrelandshold i Thailand, 2018.

Det danske Uber Cup-landshold har aldrig vundet VM, men er blevet nummer to i 1957, 1960 og 2000.

Sammen med TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020-sponsorerne, TotalEnergies (titelsponsor), HSBC, Yonex, Moutai, GoDaddy, 188BET, Danisa og Mille Food samt mesterskabets samarbejdspartnere BWF, Aarhus Kommune, Sport Event Denmark, Salling Fondene og ViaBiler glæder vi os til at byde jer velkommen til TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 i Ceres Arena, Aarhus, den 9.-17. oktober 2021.