Badmintonphoto

Danmark taber kvartfinale ved Uber Cup: – Vi rammer ikke vores højeste niveau

October 14, 2021 17:48 Skrevet af

Det danske damehold er ude af Uber Cup efter et nederlag på 0-3 til Korea. Assisterende landstræner Jesper Hovgaard føler dog, der er mange positive ting at tage med fra verdensmesterskabet på hjemmebane.

 

Danmark var det første land til at træde på banen i slutspillet ved dette års Uber Cup – VM for damehold.

Desværre lykkedes de ikke med at spille sig videre til semifinalen. I kvartfinalen tabte de 0-3 til Korea, og dermed er verdensmesterskabet ovre for de danske damer.

Assisterende dansk landstræner Jesper Hovgaard havde ellers håbet på, at spillerne kunne have drillet koreanerne lidt mere.

– Jeg er ramt af en lille smule skuffelse over ikke at levere på lidt højere niveau, som var det, der var håbet, hvis vi skulle slå Korea. Jeg synes egentlig ikke, vi rammer vores højeste niveau, og det skal der til i sådan nogle kampe, hvis vi skal have tre sejre mod sådan et hold, siger Hovgaard.

Klik her for at købe billet til TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020

I knockoutkampene ved TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 stopper kampen, når et land har opnået tre sejre.

Dermed nåede damedoublen med Alexandra Bøje og Mette Poulsen samt damesinglen Line Kjærsfeldt ikke at komme i aktion, selvom de var udtaget til henholdsvis fjerde og femte kamp.

Med kvartfinalen levede Danmark dog op til målsætningen. Jesper Hovgaard er også meget tilfreds, når han skal evaluere Danmarks præstation ved mesterskabet i Aarhus.

– Først og fremmest er jeg stolt og glad for at få sådan en kamp mod Korea. Især på pigernes vegne. Det skal de helt sikkert også være. Jeg er stolt over at være træner på et hold, der er harmonisk og gerne vil fremad i verden og har leveret godt over den her turnering.

– Derudover er vi rigtig mange erfaringer rigere for de her unge spillere, så jeg synes, vi tager mange positive ting med. Gode præstationer mod modstandere, hvor der har været pres på os. Rigtig gode præstationer mod topklassemodstandere. Så jeg synes faktisk, der er grund til at være tilfreds.

Få overblikket over kampprogrammet ved Thomas og Uber Cup  her

KAMP 1: Mia Blichfeldt – An Seyoung: 21-14, 8-21, 8-21

Mia Blichfeldt var tilbage på holdkortet, efter hun sad over i seneste kamp mod Kina. Den 24-årige dansker lykkedes perfekt med sin taktik i første sæt, da hun mødte verdens nummer otte, An Seyoung. Flere gange fik den danske førstedamesingle overspillet sin modstander og generelt kørt hende godt rundt i de fire hjørner.

Taktikken formåede hun ikke at holde efter sidebyttet. Selvom Blichfeldt fulgte med til 6-8, tog An Seyoung en imponerende stime, da hun vandt 12 ud af de næste 13 dueller.

Billedet var meget det samme i tredje sæt, hvor koreaneren fik trukket alt tempo ud af Blichfeldts spil og samtidig havde en solid defensiv. Det gjorde, at hun vandt en masse nemme point mod slutningen af sættene.

– Jeg var ærgerlig og samtidig også en lille smule irriteret, da jeg forlod banen, fordi jeg følte, jeg havde godt fat i første sæt. Det var hende, der skulle finde løsninger, og derefter vendte det bare. Så var det mig, der skulle løbe fire hjørner og finde løsninger. Det er ikke sådan, jeg vil spille badminton, siger Blichfeldt og uddyber:

– Det var rigtig svært at komme igennem med min gameplan i andet og tredje sæt. Min fart og min speed trak hun fuldstændig ud. Det er mega ærgerligt, og det er noget, jeg skal blive bedre til. Jeg synes dog også, det er motiverende at få sådan en kamp, for der er mere at grave efter for at nå toppen.

Læs også: Bliv klogere på de 11 danske Uber Cup-profiler

KAMP 2: Sara Thygesen/Maiken Fruergaard – Lee Sohee/Shin Seungchan: 17-21, 18-21

Det koreanske par fik taget revanche for nederlaget ved OL til Thygesen og Fruergaard.

Selvom danskerne fulgte godt med i kampen, havde Lee og Shin, som ligger nummer fire på verdensranglisten, altid overtaget og sørgede for, at der ikke kom kontakt mellem de to par på pointtavlen.

– Vi hænger hele tiden lidt efter i kampen. De er svære at få bolden ned på. De gør det svært for os i dag. Det er nogle små ting, hvor vi lige mangler det ekstra. Det er super ærgerligt, konstaterer Sara Thygesen.

Sammen med sin makker skulle de virkelig kæmpe hårdt for hvert point, da koreanerne var gode til at få returneret bolden over nettet, selvom de var alvorligt presset i defensiven.

– Det kan godt være en lille smule irriterende at skulle slå så mange gange for at få den ned. Men jeg synes også, det er det, som er fedt. Jeg kan godt lide tempoet, de spiller med. Det er ikke kedeligt, og der sker noget hele tiden, pointerer Maiken Fruergaard, som ligger nummer 16 på ranglisten med Thygesen.

Dermed har koreanerne vundet fem ud af parrenes seks opgør.

Klik her for at se resultaterne fra Danmarks kamp mod Korea.

KAMP 3: Line Christophersen – Kim Gaeun: 11-21, 17-21

Så var det op til Line Christophersen at holde liv i de danske semifinaledrømme. Den 21-årige dansker fik dog en ærgerlig start, da hun ved stillingen 2-2 tabte syv point i træk. Det forspring formåede Christophersen aldrig at få lukket.

I andet sæt fulgte hun med til 8-8, inden koreaneren, som ligger nummer 17 i verden, igen satte en god stime sammen. Denne gang til 16-9. Herefter begyndte Christophersen at spille mere frit, og det resulterede i flere point. Dog ikke nok til at fravriste koreaneren sejren.

– Jeg synes, jeg fik lidt mere ro på og prøvede at kæmpe og gøre det, vi havde aftalt. Så jeg tror bare, jeg fik slappet mere af og tænkte, nu må jeg bare kæmpe alle bolde over og så se, hvad det kunne bringe, siger Christophersen, som havde håbet på, at kvartfinalen ville have været tættere.

– Jeg er mega ærgerlig, og vi havde selvfølgelig håbet på, vi kunne have presset dem lidt mere, end vi gjorde i dag.

– Jeg synes dog helt klart, jeg kan tage nogle ting med fra Uber Cup, og jeg kan lære både af de gode og dårlige kampe. Så alt i alt synes jeg, det har været en fed oplevelse at spille, siger danskeren, som ligger nummer 23 i verden.

Fakta:

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 spilles i Ceres Park & Arena, Aarhus, 9.-17. oktober 2021.

Det danske Thomas Cup-hold spiller kvartfinale fredag 15. oktober klokken 13.30 mod Indien.

Danmark er det første land i Europa som har vundet værtskabet for TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup.

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup 2020 skulle oprindeligt have været spillet i Danmark i maj 2020, men på grund af Covid-19 blev mesterskaberne først flyttet til august, senere så oktober, før de til sidst blev skubbet til 2021.

Danmark har været vært for VM for individuelle i 2014, 1999, 1991 og 1983 samt Sudirman Cup, VM for blandede hold, i 1991 og 1999.

Det danske herrelandshold vandt som den første europæiske nation nogensinde Thomas Cup i 2016. Herrelandsholdet vandt bronze ved det seneste VM for herrelandshold i Thailand, 2018.

Det danske Uber Cup-landshold har aldrig vundet VM, men er blevet nummer to i 1957, 1960 og 2000.

Sammen med TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020-sponsorerne, TotalEnergies (titelsponsor), HSBC, Yonex, Moutai, GoDaddy, 188BET, Danisa og Mille Food samt mesterskabets samarbejdspartnere BWF, Aarhus Kommune, Sport Event Denmark, Salling Fondene og ViaBiler glæder vi os til at byde jer velkommen til TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 i Ceres Arena, Aarhus, den 9.-17. oktober 2021.Tags: , ,
Kategori: , , , ,