Badmintonphoto

Danmark er i semifinalen ved Thomas Cup på hjemmebane: – Vi er ikke tilfredse endnu

October 15, 2021 19:13 Skrevet af

Sen fredag eftermiddag vandt Danmark 3-1 over Indien ved Thomas Cup – VM for herrehold. I lørdagens semifinale venter Indonesien. Et helt lige opgør, mener cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

For tredje Thomas Cup i træk har det danske herrelandshold kvalificeret sig til semifinalen.

På hjemmebane i Ceres Arena i Aarhus blev Indien sendt ud af verdensmesterskabet med 3-1. Dermed nåede Rasmus Gemke ikke at komme i aktion i den femte kamp, da knockoutkampene slutter, når et land har opnået tre sejre.

Klik her for at købe billet til TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020

Danmarks cheflandstræner, Kenneth Jonassen, var rigtig stolt over spillernes præstationer i de fire kampe.

– Jeg synes virkelig, at de leverede en flot indsats, for vi vidste godt, vi gik ind som favoritter til kampen. De kampe, som vi vandt, dominerede vi mere eller mindre i store dele af kampene. I den kamp, hvor vi ikke nåede over målstregen, kæmpede vi med næb og kløer for at blive inde og give os selv den chance. Det er jeg stolt over, for det sender de helt rette signaler.

– Jeg føler, at publikum hjalp os og bar os på tidspunkter, hvor det var rigtig vigtigt. Og de lagde pres på inderne. Der var pres på i dag, og jeg kunne også personligt mærke, jeg var mere nervøs, end jeg har været i noget tid, så jeg var rigtig glad for drengenes præstation, siger Jonassen.

Danmark spiller semifinale lørdag klokken 13 mod Indonesien, som blandt andre har spillere som Anthony Ginting, Kevin Sukamuljo, Marcus Gideon, Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan i truppen.

– Vi har nået en af vores målsætninger nu, da medaljerne er hjemme, men vi er slet ikke tilfredse endnu. Nu møder vi Indonesien, og det bliver som minimum en fifty-fifty kamp. Det er en helt anden størrelse og er den første virkelige verdensklasse i forhold til bredde og niveau på alle pladser. Så det bliver en stor opgave og noget, vi alle glæder os helt vildt til.

– Så er der ingen tvivl om, at enhver spiller på holdet har drømt om denne situation. Det var fantastisk i dag, og i morgen bliver endnu federe og større for dem. Den skal bare have fuld skrald på lægterne, og så er det vores opgave at prøve og løse det derinde, men vi glæder os rigtig meget.

Danmarks semifinale kan ses klokken 13 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Få overblikket over Danmarks kampprogram her

KAMP 1: Viktor Axelsen – Kidambi Srikanth: 21-12, 21-13

Endnu en gang fik Axelsen en forrygende start på sit opgør.

Ligesom i sine seneste to kampe havde Axelsen opbygget et stort forspring ved opholdet i første sæt. Denne gang 11-3.

– Jeg tror bare, jeg prøver at komme ind og følger min gameplan fra starten. Jeg kommer ind og sætter et højt grundtempo, og jeg spiller det spil, jeg ved, jeg kan. Det, synes jeg, at jeg har kunnet gøre. Og det vil jeg fortsætte med at gøre. Det har virket meget godt indtil videre, forklarede Axelsen efter kampen om sin gode start på kampen.

Srikanth havde kampen igennem svært ved at finde løsninger imod Axelsen, som omvendt virkede i kontrol og viste prøver på sit store repertoire med ketcheren. Specielt fra forhåndshjørnet lavede han flere vinderslag, når han stejlt krydsede bolden kort.

Publikum nød tydeligvis den store opvisning af Axelsen, og det samme gjorde den 27-årige dansker.

– Det var en dejlig fornemmelse. Først og fremmest var det fedt at mærke støtten og se den kulisse, der var derinde i dag. Det var virkelig fantastisk og så samtidig levere for holdet. Det var vigtigt for mig at komme ind og vise god energi og give det videre til mine holdkammerater. Det synes jeg, at jeg gjorde i dag.

Det var Viktor Axelsens fjerde sejr i træk over Kidambi Srikanth.

Læs også: Bliv klogere på de 11 danske Thomas Cup-profiler

KAMP 2: Kim Astrup/Anders Skaarup – Chirag Shetty/Satwiksairaj Rankireddy: 15-21, 21-17, 18-21

Tre servefejl i slutningen af tredje sæt blev kostbare for Astrup og Skaarup.

Forinden havde de ellers kæmpet sig tilbage i det afgørende sæt, efter de var bagud 11-15.

– Det er åbenlyst for os selv, at havde vi fået et af de point eller bare bolden i gang, så havde det stillet os bedre. Det er det, der fylder lige nu, lød den umiddelbare reaktion fra Skaarup efter kampen.

Det danske par haltede efter i begyndelsen af kampen, da de ikke formåede at finde ro i spillet mod et velspillende indisk par.

Med et oplagt publikum i ryggen fik Astrup og Skaarup vist flot spil i andet sæt, hvor de konstant var i front på pointtavlen.

– Jeg er ret stolt over den måde, vi kom tilbage i kampen på, for det kunne lige så godt have været et tidligt ’tak for i dag’, men det skulle være anderledes, siger Astrup og fortsætter:

– Vi prøvede at give den et ordentligt skud i andet sæt, vi kæmpede og hev den hjem. Så haltede vi efter i tredje sæt, men får kontakt ved 15-15, og så er det fifty-fifty derfra.

Klik her for at se resultaterne fra Danmarks kamp mod Indien

KAMP 3: Anders Antonsen – Sai Praneeth B.: 21-8, 21-15

Hvis Indien havde momentum ind til tredje kamp, så blev det hurtigt punkteret af Antonsen. Den 24-årige aarhusianer efterlod ingen gaver i første sæt til VM-bronzevinderen fra 2019.

Antonsen spillede hurtigt, fejlfrit og tålmodigt. Alt det medvirkede til en stor forskel i første sæts cifre.

Kvaliteten i Sai Praneeths spil steg fra begyndelsen af andet sæt frem til 9-12. Derfra tog verdensranglistens nummer tre over. 11 point i træk vandt Antonsen, og kort efter sørgede han for at give Danmark matchbold i holdkampen.

– Han lavede ikke så mange fejl, og han satte også lidt tempo på og stressede mig på forbanen. Så kredit til ham for at finde noget bedre spil frem. Omvendt kredit til mig for at blive i det og stole på mit koncept, da han spillede godt. Så fik jeg ham heldigvis knækket halvvejs i andet sæt igen, siger Antonsen.

KAMP 4: Frederik Søgaard/Mathias Christiansen – M.R. Arjun/Dhruv Kapila: 21-16, 21-9

I deres blot tredje kamp sammen havde Søgaard og Christiansen mulighed for at sende Danmark i semifinalen ved Thomas Cup på hjemmebane.

Det bragte også nervøsitet frem hos Christiansen, selvom han i 2016 prøvede at vinde Thomas Cup.

– Jeg var spændt, men også nervøs. Tankerne kørte, men jeg sagde til mig selv, at det ikke nyttede noget at være bange for situationen. Den skulle nydes, og det var bare at give alt, hvad man havde og søge hjælpen fra holdkammeraterne og publikum.

Nervøsiteten bidrog også til nogle startvanskeligheder hos det danske par. Der gik dog ikke længe, før Søgaard og Christiansen fandt sig fuldstændig til rette foran de mange fremmødte tilskuere. Efter en lang stime i andet sæt over verdens nummer 46 blev danskerne hyldet med stående klapsalver.

– Det føltes helt fantastisk. Det var fedt og specielt at stå derinde. Der er så mange, der er mødt op og til sidst står op og klapper ad en. Det er noget, jeg ikke har prøvet før. Det var stort og meget specielt.

Med semifinalepladsen er Danmark som minimum sikker på en medalje. Det er dog ikke nok, hvis det står til Mathias Christiansen.

– Vi vil videre. Vi lægger ikke skjul på, vi er her for at vinde trofæet, men vi har stor respekt for vores modstandere. Nu er det de fire bedste nationer, der er tilbage, og alle fire hold kan vinde og ryge ud, så det er de små marginaler. Men vi håber, vi har det sidste, der skal til, siger doublespilleren.

Fakta:

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 spilles i Ceres Park & Arena, Aarhus, 9.-17. oktober 2021.

Det danske Thomas Cup-hold spiller semifinale lørdag den 16. oktober mod Indonesien.

Danmark er det første land i Europa som har vundet værtskabet for TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup.

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup 2020 skulle oprindeligt have været spillet i Danmark i maj 2020, men på grund af Covid-19 blev mesterskaberne først flyttet til august, senere så oktober, før de til sidst blev skubbet til 2021.

Danmark har været vært for VM for individuelle i 2014, 1999, 1991 og 1983 samt Sudirman Cup, VM for blandede hold, i 1991 og 1999.

Det danske herrelandshold vandt som den første europæiske nation nogensinde Thomas Cup i 2016. Herrelandsholdet vandt bronze ved det seneste VM for herrelandshold i Thailand, 2018.

Det danske Uber Cup-landshold har aldrig vundet VM, men er blevet nummer to i 1957, 1960 og 2000.

Sammen med TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020-sponsorerne, TotalEnergies (titelsponsor), HSBC, Yonex, Moutai, GoDaddy, 188BET, Danisa og Mille Food samt mesterskabets samarbejdspartnere BWF, Aarhus Kommune, Sport Event Denmark, Salling Fondene og ViaBiler glæder vi os til at byde jer velkommen til TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 i Ceres Arena, Aarhus, den 9.-17. oktober 2021.Tags: , ,
Kategori: , , , ,