Frivillig - Mixed zone - presse - digital video hub - interview - skype - zoom - Ondrej Kralik - Thomas og Uber Cup - Aarhus - 2020 - 2021 - Sport Event Denmark
Badminton Danmark: Ondrej Kralik demonstrerer mixed zone-setup fra rød zone

Frivillig ved Thomas & Uber Cup: – Da jeg så, at Thomas & Uber Cup skulle afholdes i Aarhus, måtte jeg bare sende en ansøgning

October 15, 2021 11:09 Skrevet af

Efter halvandet års ventetid er VM i badminton for hold, Thomas & Uber Cup, endelig i gang i Ceres Arena i Aarhus. De over 500 frivillige er en vigtig forudsætning for at få succes som mesterskab, værtsby og værtsnation. Arbejdet som frivillig i eksempelvis mediecenteret er på mange måder givende og lærerigt. Opgaverne spænder bredt, og der er ikke to ens dage, fortæller Ondrej Kralik, der er frivillig. 

 

Ondrej Kralik er frivillig i Rød Zone mediecenteret ved årets Thomas & Uber Cup. Med en uddannelse inden for marketing og kommunikation, en passion for medier, og en begyndende karriere som sportskommentator, måtte han se, hvordan livet var på den anden side af kameraerne.

Kombinationen mellem sport og medier, tændte noget i ham. Han måtte undersøge de muligheder, der end var for at komme helt tæt på.

– Siden jeg kan huske, har sport været en del af mit liv. Har selv været elitesportsmand i over 25 år, men da den sportslige elitekarriere blev skiftet ud med en mindre elitær karriere, kunne jeg ikke helt slippe sportens verden.

Sport Event Denmark har i den forbindelse været en stor hjælp. Via deres hjemmeside har han løbende holdt øje med de sportsevents, der skulle afholdes i Danmark.

– Da jeg så, at Thomas & Uber Cup skulle afholdes i Aarhus, måtte jeg bare sende en ansøgning. Selvfølgelig skulle det være til mediecenteret. Det har jeg haft erfaring med fra tidligere frivilligposter fra VM i Ishockey i 2018, EURO 2020, og senest til VM i Kano & Kajak 2021.

 

Opgaverne spænder bredt

Arbejdet i mediecenteret spænder bredt, og det er med til at gøre arbejdet spændende. Alt fra det trivielle, såsom at fylde frugtkurven til mere krævende opgaver som at skrive artikler, oversættelse af pressemeddelelser og læse om besværlige regler i badmintonregelbogen.

Udover dette fylder de sociale og digitale medier meget i nyhedsformidlingen, da meget information bliver distribueret gennem disse. Derfor går meget af tiden også med at finde content (indhold) og eksempler på dette er time lapses, quizzer, interviews, stil billeder, og konkurrencer.

 

Mulighed for at komme helt tæt på

Arbejdet i mediecenteret giver en enestående mulighed for at komme helt tæt på spillerne. Man kan følge med i kampene på en af de mange storskærme, som er sat op, men også være til stede i hallen og følge med live. At sidde inde i hallen giver en bedre fornemmelse af farten i spillet samt mærke den pulserende stemning som fans, tilskuere og landsholdspillere er med til at give.

– At se sport live, giver en helt anden fornemmelse og oplevelse. Man finder hurtigt ud af, hvor hurtigt det rent faktisk går, og hvor hårdt de slår. Fjernsynet giver ikke helt den samme oplevelse.

 

Det røde og det grønne medieteam

Da turneringen bliver gennemført med skrappe Covid-19 restriktioner, er medieteamet blevet inddelt i grønne og røde zoner. De grønne zoner har direkte adgang til spillerne, trænerne og staben omkring de respektive landshold, medens de røde zoner sikrer adgang til de førnævnte via en sikker digital forbindelse.

-Selvom vi er forskellige steder i hallen, så er vi stadig en samlet enhed.  Vi supplerer hinanden på fornemmeste vis, og når tingene virkelig brænder på, så er vi gode til at få hinanden til at grine og hjælpe hinanden.

 

Fakta:

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 spilles i Ceres Park & Arena, Aarhus, 9.-17. oktober 2021.

Det danske Thomas Cup-hold spiller kvartfinale fredag 15. oktober klokken 13.30.

Danmark er det første land i Europa som har vundet værtskabet for TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup.

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup 2020 skulle oprindeligt have været spillet i Danmark i maj 2020, men på grund af Covid-19 blev mesterskaberne først flyttet til august, senere så oktober, før de til sidst blev skubbet til 2021.

Danmark har været vært for VM for individuelle i 2014, 1999, 1991 og 1983 samt Sudirman Cup, VM for blandede hold, i 1991 og 1999.

Det danske herrelandshold vandt som den første europæiske nation nogensinde Thomas Cup i 2016. Herrelandsholdet vandt bronze ved det seneste VM for herrelandshold i Thailand, 2018.

Det danske Uber Cup-landshold har aldrig vundet VM, men er blevet nummer to i 1957, 1960 og 2000.

Sammen med TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020-sponsorerne, TotalEnergies (titelsponsor), HSBC, Yonex, Moutai, GoDaddy, 188BET, Danisa og Mille Food samt mesterskabets samarbejdspartnere BWF, Aarhus Kommune, Sport Event Denmark, Salling Fondene og ViaBiler glæder vi os til at byde jer velkommen til TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 i Ceres Arena, Aarhus, den 9.-17. oktober 2021.Tags: , , ,
Kategori: , , , ,