Lyset dæmpes, spots kaster kunstfærdige snirkler på gulvet og musikken dunker i hallen. Spillerne kommer ud gennem en oplyst port og træder ind på den scene, hvor de skal kæmpe om VM i badminton for hold. Lyset er i spil, og det inspirerer, siger Jesper Ahnfeldt-Mollerup fra Aarhus Teater.

 

Iscenesættelsen af spillerne og spillet er én af de områder, som Badminton Danmark har arbejdet på og udviklet gennem de seneste mange år. Iscenesættelsens mestre findes også på landets teatre, og én af dem var forbi Thomas & Uber Cup.

I dag var scenechef fra Aarhus Teater, Jesper Ahnfeldt-Mollerup, på besøg i Ceres Park og Arena for at opleve idrættens scene. Til dagligt arbejder Jesper med lys- og lyddesign på Aarhus Teater, og her har han arbejdet i mere end 20 år.

– På teatret siger vi, at vi bringer alt i spil. Det gør I også her ved VM i holdbadminton. Jeres lys og lyd fungerer rigtigt godt i forhold til at sætte spot på spillerne og spillet. I bringer spillet i spil, og skaber en super kulisse. Det kunne mange andre sportevents altså godt lære af, siger Jesper Ahnfeldt-Mollerup og fortsætter.

– Jeg kommer lige fra prøverne på Alice i Eventyrland, som vi er ved at sætte op på Aarhus Teater, og som har premiere den 11/11. I teaterverden bruger vi lys og lyd til at sætte scenen. Lyset skaber rytme gennem skift, fokus gennem indramning, dybde i rummet og fremhæver skuespillernes krop, bevægelser og mimik, fortæller Jesper og sammenligner iscenesættelsen af Alice i Eventyrland med Thomas og Uber Cup, inden han tager tilbage til Aarhus Teater.

 

Fakta:

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 spilles i Ceres Park & Arena, Aarhus, 9.-17. oktober 2021.

Det danske Thomas Cup-hold spiller kvartfinale fredag 15. oktober klokken 13.30.

Danmark er det første land i Europa som har vundet værtskabet for TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup.

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup 2020 skulle oprindeligt have været spillet i Danmark i maj 2020, men på grund af Covid-19 blev mesterskaberne først flyttet til august, senere så oktober, før de til sidst blev skubbet til 2021.

Danmark har været vært for VM for individuelle i 2014, 1999, 1991 og 1983 samt Sudirman Cup, VM for blandede hold, i 1991 og 1999.

Det danske herrelandshold vandt som den første europæiske nation nogensinde Thomas Cup i 2016. Herrelandsholdet vandt bronze ved det seneste VM for herrelandshold i Thailand, 2018.

Det danske Uber Cup-landshold har aldrig vundet VM, men er blevet nummer to i 1957, 1960 og 2000.

Sammen med TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020-sponsorerne, TotalEnergies (titelsponsor), HSBC, Yonex, Moutai, GoDaddy, 188BET, Danisa og Mille Food samt mesterskabets samarbejdspartnere BWF, Aarhus Kommune, Sport Event Denmark, Salling Fondene og ViaBiler glæder vi os til at byde jer velkommen til TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 i Ceres Arena, Aarhus, den 9.-17. oktober 2021.