Frivillige - Thomas og Uber Cup - Frivillig - Yonex - Tre generationer - drenge - mænd - dame - pige
Peter Brøgger

Badminton er for alle generationer

October 16, 2021 11:02 Skrevet af

At kæmpe om VM-medaljer for hold er blot en lille ting ved badminton. Badminton er ikke blot motion, men også en livsstil, et samlingspunkt og et arvestykke, der går gennem generationer. Foreningslivet og det frivillige arbejde fylder meget i Christian Blittrups familie. Han er anden generation af tre, som er aktiv i dansk badminton. 

 

Man behøver ikke at være blandt verdens bedste for at deltage ved Thomas & Uber Cup. Badminton er nemlig for alle. Og det er denne beretning et bevis på. For familien Blittrup har gennem tre generationer været særdeles aktive i dansk badminton i alle former og farver. Christian Blittrup er ligesom sin far og svigerfar frivillig ved Thomas og Uber Cup.

 

En stor badmintonfamilie

– Vi er én stor badmintonfamilie. Mine forældre har begge spillet badminton på motionsniveau. De spiller godt nok ikke længere, men er stadig interesserede i badminton.  Jeg mødte min kone i 2003 gennem badminton, og sammen har vi fået to drenge, som begge spiller badminton på højt nationalt niveau.

Endvidere kommer Christians kone, Tanja, ligeledes fra en badmintonfamilie. Tanjas far har i mange år været frivillig træner og bestyrelsesmedlem i den lokale badmintonklub, men er i dag aktiv motionist på banen.

 

Foreningslivet har fyldt meget i vores hverdag

Foreningslivet og det frivillige arbejde har fyldt meget i familien. Begge familier har været aktive ved utallige Denmark Open, hvor netop foreningslivet og frivilligheden har fyldt meget.

– Begge mine forældre har været aktive i foreningslivet i mange år. Min mor, Helle Blittrup, har været medlem af ungdomsudvalget i mange år i Højbjerg Badminton Klub, involveret ved Denmark Open i sekretariatet, og min far havde koordineringsindsatsen på kørslen. Min kones far er selv meget aktiv spiller i den lokale badmintonklub, hvor han også har siddet i bestyrelsen og har mange gange været frivillig ved Denmark Open, hvor han har arbejdet som chauffør.

 

Næste generation af frivillige står klar i kulissen

Familierne har altid værnet om det frivillige arbejde og sat en ære i at hjælpe. Der kan være nogen, som synes, at det lyder som en kedelig opgave, men det er Christian uenig i.

– Det at være frivillig er ikke en sur opgave, men giver de fedeste oplevelser og sammenhold på kryds og på tværs. Man bliver stolt og glad, når man ser 500 mennesker i samme trøje. Man er en del af noget større.

Derfor er der også en glæde og stolthed at spore i stemmen hos Christian, når spørgsmålet går på den næste generation af frivillige i foreningslivet og i badmintonregi. For parrets to sønner, Oliver og Frederik, har selv set, hvor vigtige de frivillige er, da de var i Polen for nogle år siden for at se VM for Senior+. Og hvad kan man som ung lære af at være frivillig?

– Drengene lærer om ydmyghed, arbejde og det, at vi er i et fællesskab. Hvad enten det er at bære pap eller spritte stole af foran et stort publikum, så kan de altid lære noget af det. Det gør det også lidt sjovere at stå på den bane, som Viktor Axelsen lige har spillet på.

Endvidere siger han.

-Det skaber mange gode venskaber, fællesskaber, og det er uanset, om man er til Denmark Open eller Thomas & Uber Cup, og det skal vi værne om.Tags: , , ,
Kategori: , , , ,