Thomas og Uber Cup - Ceres Arena - Hal - Arena - Main Hall - tilskuere
Badmintonphoto

Thomas og Uber Cup danner skole for sportens eventmanagers

October 16, 2021 10:10 Skrevet af

De helt store, internationale sportevents er perfekte arenaer for videndeling og netværksdannelser. En lang række mennesker er ansat som sporteventmanagers og konsulenter, der har fokus på afvikling af store events. I går var nogle af disse mennesker på besøg i Ceres Arena for at blive inspirerede af det professionelle set-up, som TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 er.

 

– Det er spændende og meget inspirerende at se, hvordan andre løser de mange udfordringer, der er i forbindelse med et event set up. Vi kan lære meget af hinanden på tværs af idrætterne, siger Dorthe Rosenvinge, der er deltager på Idrættens Eventmanagementuddannelse og arrangør af VM urban orientering 2022 i Vejle, Kolding og Fredericia.

Sport Event Denmark og Danmarks Idrætsforbund udbyder i samarbejde Idrættens Eventmanagement Uddannelse, som er en uddannelse, der henvender sig til nuværende og kommende arrangører af internationale sportsevents, herunder frivillige og ansatte i specialforbund og værtsbyer.

– Idrættens Eventmanagementuddannelse bygger på de problemstillinger, som idrættens eventarrangører ofte sidder med i hver dag. Vi vil med uddannelsen gerne give inspiration og sparring til eventarrangørernes daglige arbejde og højne kvaliteten i eventafviklingen i Danmark, siger Hanne Sejer, souschef i Sport Event Denmark. Det er 9. gang, Hanne Sejer afvikler uddannelsen, og hun fortsætter.

– Uddannelsen er også en unik mulighed for at udbygge sit netværk i idrættens verden, få indsigt i og høre om andres erfaringer fra sporteventområdet. Besøget her i Aarhus er således med til at give et godt og praktisk indblik i alle de mange facetter, som afvikling af sportevents rummer.

Deltagerne i Idrættens Eventmanagement Uddannelse var i går ’behind the scene’ og mødte blandt andre en af de mest erfarne eventafviklere i Danmark, Nicolaj Knudsen som er konkurrence- og eventmedarbejder i Badminton Danmark, som åbent og engageret fortalte om afviklingen af Thomas & Uber Cup, herunder om de mange ekstra udfordringer, Covid-19 havde givet.

 

Fakta:

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 spilles i Ceres Park & Arena, Aarhus, 9.-17. oktober 2021.

Det danske Thomas Cup-hold spiller kvartfinale fredag 15. oktober klokken 13.30.

Danmark er det første land i Europa som har vundet værtskabet for TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup.

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup 2020 skulle oprindeligt have været spillet i Danmark i maj 2020, men på grund af Covid-19 blev mesterskaberne først flyttet til august, senere så oktober, før de til sidst blev skubbet til 2021.

Danmark har været vært for VM for individuelle i 2014, 1999, 1991 og 1983 samt Sudirman Cup, VM for blandede hold, i 1991 og 1999.

Det danske herrelandshold vandt som den første europæiske nation nogensinde Thomas Cup i 2016. Herrelandsholdet vandt bronze ved det seneste VM for herrelandshold i Thailand, 2018.

Det danske Uber Cup-landshold har aldrig vundet VM, men er blevet nummer to i 1957, 1960 og 2000.

Sammen med TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020-sponsorerne, TotalEnergies (titelsponsor), HSBC, Yonex, Moutai, GoDaddy, 188BET, Danisa og Mille Food samt mesterskabets samarbejdspartnere BWF, Aarhus Kommune, Sport Event Denmark, Salling Fondene og ViaBiler glæder vi os til at byde jer velkommen til TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 i Ceres Arena, Aarhus, den 9.-17. oktober 2021.

 Tags: ,
Kategori: , , , , ,