Badminton Photo

Positiv første dag ved VICTOR DENMARK OPEN – fem danske sejre

October 19, 2021 20:02 Skrevet af

VDO-turneringens første dag stod på overraskelser, danske sejre og godt humør. Der blev i alt spillet 7 danske kampe til VICTOR DENMARK OPENS første turneringsdag, hvoraf 5 af dem endte med danske triumfer. 

 

Det blev en vellykket første dag i Odense Idrætspark for en stor del af de danske spillere, som er videre til VICTOR DENMARK OPENs anden runde på torsdag.

Som dagen gik kom flere glade og spændte publikummer dryssende til hallen, og de var alle klar til at give en stor opbakning til de mange kampe.

Nedenfor gennemgår vi nogle af de danske kampe.

Klik her for at købe billetter til VICTOR DENMARK OPEN.

Freja Ravn og Amalie Magelund mod Chen Qing Chen og Jia Yi Fan: 5-1

Det var til stor overraskelse at Ravn og Magelund gik videre til turneringens anden runde efter at have mødt den kinesiske førsteseedede damedouble . Da det stod 5-1 til de danske piger viste kinesiske Chen Chen til dommeren, at hun havde ondt i ryggen og skulderen og valgte at trække sig. Sejren gik dermed til de to danske spillere.

-Vi lagde godt mærke til opvarmningen at Chen stod og græd og ikke rigtig varmede op, så vi tænkte godt, at det var et spørgsmål om tid før de trak sig. Men vi nyder at spille til Denmark Open hvert år, så at vi får en kamp mere, det glæder vi os sindssygt meget til, siger doublespilleren Amalie Magelund.

Klik her for at læse det officielle VICTOR DENMARK OPEN 2021 magasin

Christine Busch og Amalie Schulz mod Dong Ping Huang og Yu Zheng: 6-21, 9-21

Næste danske kamp var sidste års semifinalister Schulz og Busch. De to kvinder var i dag ude i en hård kamp, da de mødte den kinesiske OL mixdouble-guldvinder Dong Ping Huang og hendes makker Yu Zheng i to korte sæt. Kampen tog 27 minutter.

-Det gik virkelig hurtigt. Vi skal blive bedre til at omstille os på at kunne stå imod det høje tryk og være bedre til at styre boldene siger Amalie Schulz.

-Det var fedt at træde ind i hallen i dag, men det var med en lidt anden følelse, fordi vi godt vidste, at vi var op imod nogle gode spillere. Men det er altid fedt at spille her, det tror jeg også vi vil synes om lidt, lige nu er vi bare lidt skuffet siger Christine Busch.

Julie Finne-Ipsen og Mai Surrow mod Gabriela Stoeva og Stefani Stoeva: 21-17, 14-21, 18-21

Det blev til et ærgerligt nederlag for Julie og Mai efter en tæt tre-sætter mod de to syvendeseedede bulgarske søstre. Lidt overraskende tager de to danskere første sæt, og under resten af kampen var der masser af smil og begejstrede udråb.

Det var også den første danske kamp, hvor man kunne mærke, at en større mængde publikum havde fundet vej til Odense Idrætspark.

De sidste fire kampe på bane 1 var alle med dansk deltagelse, og der trådte de danske spillere i karakter med i alt fire danske sejre.

Klik her for at få overblik over onsdagens kampprogram ved VICTOR DENMARK OPEN

Kim Astrup og Anders Skaarup mod Daniel Lundgaard og Mathias Thyrri: 21-7, 21-14

Det stod på rent danskeropgør, da de to herredoubler skulle møde hinanden. De ottendeseedede Astrup og Skaarup fik i to forholdsvis overbevisende sæt lukket kampen, og det var de helt tilfredse med.

– Det var en fin kamp. Vi har før haft start-vanskeligheder, så det var rigtig godt for os, at vi fik så mange kampe i sidste uge sammen. Man er lidt tappet, selvom det her er en af de største turneringer der findes, så har vi bare brugt alt energi og alle døgnets timer på at være sammen og støtte ens holdkammerater i Århus, og det tapper en at have lange nattetimer og sen søvn. Jeg føler mig egentlig rimelig træt for at være helt ærlig og ikke sindssygt meget overskud, men derfor er det endnu vigtigere at vi leverer som vi gør i dag, jeg synes vi spiller rigtig godt siger Kim Astrup.

Anders Antonsen mod Rasmus Gemke: 21-16, 22-20

En af dagens helt store opgør var en gentagelse af sidste års herresinglefinale. Her mødte den tredjeseedet Anders Antonsen og Rasmus Gemke hinanden. Sidste års finale gik i tre tætte sæt og her blev resultatet: 18-21, 21-19, 21-12.

Dagens kamp var tæt på en tre-sætter igen, men efter at være gået til ophold 4-11, fandt Antonsen sit grundspil frem og vandt kampen med tætte dueller.

– Jeg prøvede i dag at være taktisk skærpet og virkelig til stede på banen, jeg havde brug for at have hovedet med, for kroppen skulle lige i gang i dag.

– Jeg synes ikke det er specielt fedt at skulle sende en god kammerat ud i første runde. Jeg synes det var en rigtig træls lodtrækning at en af os skulle ud nu. Jeg ønsker Rasmus alt det bedste, der er virkelig ikke noget mere jeg håber end at han kommer til at klare sig rigtig godt, men selvfølgelig ikke på min bekostning. Det er den sure tjans i dag selvom vi selvfølgelig også elsker at møde hinanden og teste os selv, men ja jeg synes det er ærgerligt han er ude i første runde mod mig, siger Anders Antonsen.

Klik her for at se alle resultater fra tirsdagens ved VICTOR DENMARK OPEN kampe

I de to sidste kampe var det de danske kvinder der fik lov til at brillere.

I damedoublen var det første gang, at Maiken Fruergaard og Sara Thygesen skulle møde verdensrangslistens nummer 19. Maiken og Sara kunne skrive 1-0 på de to damedoublers kamphistorisk efter at have vundet 21-15, 21-16 mod de malaysiske kvinder Vivian Hoo og Chiew Sien Lim.

Med stor dansk opbakning fra publikum vandt Mia Blichfeldt dagens sidste kamp 21-16, 21-15 mod den belgiske damesinglespiller Lianne Tan.

Klokken 9:00 starter onsdagens kampe i Odense Idrætspark

 

Fakta

VICTOR DENMARK OPEN 2021 spilles i Odense Idrætshal den 19.-24. oktober.

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flytter verdens anden ældste turnering år ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena fra næste år, 2022.

VICTOR DENMARK OPEN rangerer i år som en Super 1000-turnering for at udfylde hullet i BWF World Tour-kalenderen, hvad angår antallet af Super 1000-turneringer, som har været aflyst grundet Covid-19. Der er fem Super 1000-turneringer.

Super 1000-turneringer er de højest rangerede turneringer på BWF’s World Tour.  Næste år vil turneringen vende tilbage som en Super 750-turnering.

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens andenældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936-1989 blev turneringen spillet i København, og sidenhen har den været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Danmark er med 140 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 62.

Sammen med vores sponsorer, VICTOR (titelsponsor), HSBC (World Tour-sponsor), Mille Food, Visit Odense, Grundfos og Holstebro Rejsecenter samt vores samarbejdspartnere BWF, TotalEnergies, Odense Kommune, Scandic, Midtfyns Bryghus, Anton Berg, Nespresso, Kims, Thaisen Hus, Philipson Wine og TV 2 SPORT glæder vi os til at byde jer velkommen til VICTOR DENMARK OPEN fra den 19.-24. oktober i Odense Idrætshal.Tags: , ,
Kategori: , , ,