Badminton Photo

Flere overraskelser på andendagen ved VICTOR DENMARK OPEN

October 20, 2021 20:41 Skrevet af

Onsdag bød på store overraskelser, da seks af de seedede spillere/par måtte se sig slået og dermed ude af VICTOR DENMARK OPEN efter sidste dag af første runde.

 

Det var også en dag, der bød på skader og dermed flere spillere/par, der var nødsaget til at trække sig.

Klik her for at købe billetter til VICTOR DENMARK OPEN.

Bane 1 bragte ikke held med sig for mange af de seedede spillere. En af de helt store overraskelser var i dagens syvende kamp. Her mødte den andenseedede indonesiske herredouble Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan de tyske herrer Mark Lamsfuss og Marvin Seidel, som ligger nummer 18 på verdensranglisten. Ahsan og Setiawan taber i to sæt: 17-21, 13-21.

På bane 2 var det den tredje seedede Ratchanok Intanon fra Thailand, som overraskende måtte se sig slået til verdensranglistens nummer 31. Phittayaporn Chaiwan, der også kommer fra Thailand, tog to hurtige sæt og endte med et resultat på: 14-21, 17-21.

Bedre gik det for årets OL-guldvindere i herredouble. De to taiwanesiske spillere Yang Lee og Chi-lin Wang vandt 21-14, 21-18 over de malaysiske herrer V Shem Goh og Juan Shen Low.

Se resultaterne fra onsdagens kampe ved VICTOR DENMARK OPEN her

Bane 1 bragte heller ikke mange af de danske spillere/par held i deres første runde til VICTOR DENMARK OPEN. Ud af ni danske kampe kunne vi i dag kun sende Viktor Axelsen videre til turneringens anden runde.

Danskerne viste til gengæld stor kampgejst og fik udfordret flere af de topseedede spillere.

Den første danske kamp blev spillet på bane 2. Her mødte Niclas Nøhr og Amalie Magelund Jhe-Huei Lee og Ya Ching Hsu fra Taiwan. Det var tydeligt, at de to par ikke ligger langt fra hinanden på verdensranglisten (31 og 24). Kampen blev til en tæt tre-sætter, 18-21, 21-15, 20-22, hvor Nøhr og Magelund kæmpede en brag kamp, men måtte desværre se sig slået.

Line Kjærsfeldt – Akane Yamaguchi: 23-21, 16-21, 9-21

Line Kjærsfeldt mødte i dag den andenseedet japanske damesingle Akane Yamaguchi. Kjærsfeldt tabte kampen i tre sæt, men hun leverede et fremragende godt spil, og til kampen var den danske opbakning fra publikum helt i top.

Efter at have vundet første sæt og med en føring på 16-14 i andet sæt, tog Yamaguchi syv point i træk og tvang den danske damesingle ud i tredje og afgørende sæt. Her satte Yamaguchi tempoet gevaldigt op og Kjærsfeldt fik svært ved at følge med.

Klik her for at læse det officielle VICTOR DENMARK OPEN 2021 magasin

Viktor Axelsen – Kean Yew Loh: 21-19, 21-14

Dagens første danske herresingle Viktor Axelsen, som er seedet to til turneringen, vandt i dag, ikke helt uden udfordring, over Kean Yew Loh fra Singapore. Det var tredje gang, at de to herrer skulle i kamp mod hinanden. Men med Axelsens stabile spil, kunne han skrive 3-0 på deres interne kamphistorik.

– Der er pres på, når man spiller her ved Denmark Open, man vil gerne vinde og man vil gerne gøre det godt. Det er ikke nemt at spille derinde, det er rigtig hurtige bolde og meget intense forhold, så jeg skulle virkelig fokusere hele vejen igennem. Jeg er glad for at jeg får lov til at vinde i to sæt, siger Viktor Axelsen.

Joel Eipe/Rasmus Kjær – Yew Sin Ong/Ee Yi Teo: 12-21, 18-18 (danskerne trækker sig)

Sidste års semifinalister i herredoublekategorien Joel Eipe og Rasmus Kjær måtte i dagens kamp trække sig i andet sæt, da Kjær kom til skade med sin fod.

De to danske herrer var ikke langt fra et tredje sæt mod det malaysiske par Ong og Teo. Det var anden gang, at de to doublepar skulle møde hinanden, og deres kampstatistik står lige nu 1-0 til malayerne, og det fik de to danskere desværre ikke mulighed for at rette op på.

Eipe og Kjær slog sidste år Anders Skaarup og Kim Astrup i turneringens anden runde. De røg ud i semifinalen til de engelske herrer Marcus Ellis og Chris Langridge.

Her i første runde af turneringen fik publikum også givet en god opbakning til Julie Dawall Jakobsen og mixdoubleparret Jeppe Bay og Sara Lundgaard. Begge spillere/par blev i høj grad udfordret på deres spil og tabte begge deres kampe i to sæt.

Hans-Kristian Vittinghus – Daren Liew: 18-21, 21-23

I kampens andet sæt, kom der mange begejstrede udråb fra Vittinghus. Den danske herresinglespiller fik sætbold ved 20-15, men desværre fik hans malaysiske modstander spillet sig bold efter bold op til ham, og Liew tog dermed også andet sæt fra Vittinghus.

Mixdoubleparret Mikkel Mikkelsen og Rikke Søby mødte de tredjeseedede indonesere Praveen Jordan og Melati Daeva Oktavianti. Selvom det danske par kom godt fra start med en føring på 14-11, fik de ikke holdt fast og endte med at tabe kampen i to sæt: 15-21, 14-21.

Line Christophersen – Pornpawee Chochuwong: 10-21, 13-21

Dagens sidste kamp blev spillet af den 21-årige Line Christophersen. Hun mødte den syvendeseedede thailandske damesingle Chochuwong.

Line fik kamp til stregen og tabte i to korte sæt.

Klokken 9:00 starter torsdagens kampe i Odense Idrætspark, hvor vi skal se seks danske kampe.

Se torsdagens kampprogram ved VICTOR DENMARK OPEN her

 

Fakta

VICTOR DENMARK OPEN 2021 spilles i Odense Idrætshal den 19.-24. oktober.

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

TV 2 SPORT sender hver dag fra VICTOR DENMARK OPEN 2021. Klik her for at se TV 2 SPORT’s sendeplan (https://sport.tv2.dk/sendeplan)

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flytter verdens anden ældste turnering år ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena fra næste år, 2022.

VICTOR DENMARK OPEN rangerer i år som en Super 1000-turnering for at udfylde hullet i BWF World Tour-kalenderen, hvad angår antallet af Super 1000-turneringer, som har været aflyst grundet Covid-19. Der er fem Super 1000-turneringer.

Super 1000-turneringer er de højest rangerede turneringer på BWF’s World Tour.  Næste år vil turneringen vende tilbage som en Super 750-turnering.

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens andenældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936-1989 blev turneringen spillet i København, og sidenhen har den været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Danmark er med 140 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 62.

Sammen med vores sponsorer, VICTOR (titelsponsor), HSBC (World Tour-sponsor), Mille Food, Visit Odense, Grundfos og Holstebro Rejsecenter samt vores samarbejdspartnere BWF, TotalEnergies, Odense Kommune, Scandic, Midtfyns Bryghus, Anton Berg, Nespresso, Kims, Thaisen Hus, Philipson Wine og TV 2 SPORT glæder vi os til at byde jer velkommen til VICTOR DENMARK OPEN fra den 19.-24. oktober i Odense Idrætshal.Tags: , ,
Kategori: , , ,