Badmintonphoto

Axelsen klar til finalebrag mod Momota ved VICTOR DENMARK OPEN

October 23, 2021 20:40 Skrevet af

I finalen ved VICTOR DENMARK OPEN venter førsteseedede Kento Momota for Viktor Axelsen. Kampen spilles søndag eftermiddag.

 

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Tredje gang var lykkens gang.

I sin tredje semifinale i karrieren ved VICTOR DENMARK OPEN lykkedes det for Axelsen for første gang at konvertere det til en finalebillet.

– Jeg har det fantastisk. Det er selvfølgelig virkelig fedt. Jeg glæder mig helt enormt til i morgen. Det bliver en kæmpe oplevelse, lød de umiddelbare ord fra Axelsen.

Klik her for at købe billetter til VICTOR DENMARK OPEN

Modsat danskerens kvartfinale var der ingen spænding i semifinalen mod Lee Cheuk Yiu, som ellers havde slået fjerdeseedede Chou Tien Chen ud undervejs. Dertil var Axelsen ganske enkelt for suveræn lørdag aften i Odense Idrætshal.

21-9, 21-11 lød sejrscifrene på efter 34 minutters spil.

– Jeg følte mig godt tilpas. Jeg følte, jeg bevægede mig godt. Jeg stod godt på banen og kontrollerede boldene rigtig godt, og det var enormt vigtigt, siger OL-guldvinderen.

Useedede Lee Cheuk Yiu fra Hongkong viste kortvarig skarphed i offensiven på de første bolde, da han hamrede to smash af sted. Én på hver sidelinje.

Klik her for at se finaleprogrammet ved VICTOR DENMARK OPEN

Derfra begyndte Axelsen at få styr på sin modstander, som ellers havde vundet spillernes eneste indbyrdes opgør. Det var i kvartfinalen ved Hong Kong Open i 2019.

Kombineret med den solide defensiv havde andenseedede Axelsen en suveræn dag i offensiven. Om han smashede igennem, eller om han lavede stiksmash på tværs af banen, virkede Lee Cheuk Yiu rådvild.

Fra midtvejs i første sæt og resten af kampen havde han problemer med at læse Axelsens slag, når der blev løftet. Det resulterede oftest i danske vinderslag.

I finalen skal Axelsen møde verdensetteren, Kento Momota, som vandt 21-7, 21-12 over indoneseren Tommy Sugiarto.

Læs også: Skaarup og Astrup er for første gang i finalen ved VICTOR DENMARK OPEN

Den førsteseedede japaner fører 14-1 i indbyrdes opgør og har vundet de seneste 12.  Det seneste opgør var ved Malaysia Masters i 2020, hvor Momota vandt 24-22, 21-11. Herresinglefinalen ved VICTOR DENMARK OPEN er kamp fem. Den bliver spillet omkring klokken 17.

Tidligere på dagen spillede Kim Astrup og Anders Skaarup sig også i finalen efter en sejr på 21-11, 19-21, 21-18 over det malaysiske par Goh Sze Fei og Nur Izzuddin.

I finalen skal det danske par møde japanerne Takuro Hoki og Yugo Kobayashi.

Klik her for at læse det officielle VICTOR DENMARK OPEN 2021 magasin

 

Fakta

VICTOR DENMARK OPEN 2021 spilles i Odense Idrætshal den 19.-24. oktober.

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

TV 2 SPORT sender hver dag fra VICTOR DENMARK OPEN 2021. Klik her for at se TV 2 SPORT’s sendeplan

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flytter verdens anden ældste turnering år ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena fra næste år, 2022.

VICTOR DENMARK OPEN rangerer i år som en Super 1000-turnering for at udfylde hullet i BWF World Tour-kalenderen, hvad angår antallet af Super 1000-turneringer, som har været aflyst grundet Covid-19. Der er fem Super 1000-turneringer.

Super 1000-turneringer er de højest rangerede turneringer på BWF’s World Tour.  Næste år vil turneringen vende tilbage som en Super 750-turnering.

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens andenældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936-1989 blev turneringen spillet i København, og sidenhen har den været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Danmark er med 140 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 62.

Sammen med vores sponsorer, VICTOR (titelsponsor), HSBC (World Tour-sponsor), Mille Food, Visit Odense, Grundfos og Holstebro Rejsecenter samt vores samarbejdspartnere BWF, TotalEnergies, Odense Kommune, Scandic, Midtfyns Bryghus, Anton Berg, Nespresso, Kims, Thaisen Hus, Philipson Wine og TV 2 SPORT glæder vi os til at byde jer velkommen til VICTOR DENMARK OPEN fra den 19.-24. oktober i Odense Idrætshal.Tags: , ,
Kategori: , , ,