Makkerskabet med Frederik Søgaard blev Mads Koldings sidste i eliteprogrammet, som han har været en del af i 11 år. – Han har været en nøglespiller på stort set alle landshold, vi har haft i den periode, siger Badminton Danmarks elite- og sportschef, Jens Meibom.

 

33-årige Mads Kolding har truffet beslutningen om at lægge sin internationale badmintonkarriere på hylden, efter Badminton Danmarks sportslige ledelse har informeret ham om, at han ikke fortsat ville skulle indgå i et makkerskab med Frederik Søgaard efter VM i december.

Fredag har han sidste træning i Brøndby Hallen, hvor han har haft sin daglige gang siden 2010.

– Det er selvfølgelig vemodigt, men det er også den rigtige beslutning. Jeg er tryg ved den, og jeg er glad for, at jeg går herfra med oprejst pande og har haft mig selv med hele vejen, siger Mads Kolding.

– Jeg er stolt af det, jeg har opnået. Jeg har levet min karriere, som jeg havde tænkt mig at gøre, og jeg er glad og tilfreds, og jeg har haft nogle vanvittige oplevelser – men også nedture. At have levet af sin hobby i så mange år professionelt, er jeg ekstremt taknemmelig for.

Herredoublespilleren var i 2016 en del af det historiske Thomas Cup-hold, da Danmark vandt trofæet for første gang.

– Jeg får stadig gåsehud, når man snakker om det. Det er sådan noget, man tager med sig i graven om mange år. Det er sindssygt at tænke tilbage på, man har været en del af det historiske øjeblik for dansk badminton, siger Mads Kolding.

Han har også været med til at vinde guld for Danmark ved EM for hold i 2014, 2016 og 2018 samt EM for mixed hold i 2015, 2017, 2019 og 2021.

– Gennem 11 år har Mads Kolding været en central spiller i eliteprogrammet. Han har været en nøglespiller på stort set alle landshold, vi har haft i den periode. Han har haft stor betydning og været med til at vinde mange medaljer til Danmark – med Thomas Cup-guldet i 2016 som højdepunktet. Vi takker ham for hans indsats for dansk badminton og ønsker ham alt det bedste fremover, siger elite- og sportschef, Jens Meibom.

Af individuelle resultater vandt Mads Kolding EM-guld i 2016 sammen med sin makker igennem mange år Mads Conrad-Petersen.

I 2017 og 2018 nåede de semifinalen ved All England, og de var også blot tre point fra en VM-medalje i 2018. Samme år opnåede Kolding og Conrad deres højeste placering på verdensranglisten med en fjerdeplads.

Desuden er det blevet til en DM-titel sammen og finalepladser ved India Open, French Open og Hong Kong Open.

Siden sommeren 2020 har Mads Kolding spillet sammen med Frederik Søgaard. De var i aktion i Danmarks første kamp ved Thomas Cup i oktober i Aarhus. Det blev samtidig Mads Koldings sidste internationale kamp, hvilket sluttede med en sejr.

– Jeg har stor respekt for den vilje og vedholdenhed, Kolding har vist de sidste par år. Trods meget lange udsigter til relevant turneringsdeltagelse, så har han kæmpet videre; og Mads har insisteret på både interesse og evne til at give noget videre til makker og miljø. Uanset egne udfordringer har Kolding altid sat høje krav til sine omgivelser, siger den danske landstræner Jakob Høi, som har ansvaret for herredoublekategorien ved elitetræningen, og fortsætter:

– Det er ingen tilfældighed, at han har været her i så mange år, og han har formået at give nogle ting videre. Blandt andre til Frederik Søgaard, som er afleveret et godt sted fremadrettet.

Makkerskabet med Søgaard havde Kolding allerede indfundet sig med, ville være det sidste. Han var dog opsat på at give det et sidste skud for begge spilleres skyld.

– Jeg har ingen intentioner eller lyst til at gå ind i endnu en opstart. Det kræver for meget tid og forpligtelse til, jeg ville investere i det endnu engang. Jeg ville dog gerne prøve at give noget erfaring til Søgaard, for det har han fortjent, og han er god dreng med masser af potentiale.

– Generelt er jeg taknemmelig for de sparringspartnere og de trænere, jeg har haft, samt alle de personer omkring eliteprogrammet, der har hjulet mig. De venskaber og bånd, jeg har dannet nede i hallen, er noget helt specielt. Det har været en kæmpe del af det, siger Mads Kolding.

Selvom den internationale karriere er indstillet, fortsætter han med at spille holdkamp for sin klub Team Skælskør-Slagelse.

For yderligere spørgsmål kan der rettes henvendelse til Badminton Danmarks elite- og sportschef, Jens Meibom, på tlf: 4027 2326.