Anders Antonsen - Knyttet næve - Glæde - VICTOR - Grundfos - Indonesia Masters - Præmie - Andenplads - Sølv - Finale - Momota - Kento Momota
Badmintonphoto

Finalenederlag til Anders Antonsen ved Indonesia Masters: – Jeg er helt vild ærgerlig

November 21, 2021 11:50 Skrevet af

Anders Antonsen kunne ikke få ketsjeren under verdensetteren Kento Momota i Indonesia Masters-finalen, som danskeren tabte 17-21, 11-21. – Jeg er helt vild ærgerlig, siger landstræner Jakob Høi.

 

Det blev desværre ikke en gentagelse af Indonesia Masters-finalen i 2019, hvor Anders Antonsen besejrede Kento Momota. Pladserne på præmieskamlen blev byttet om, og det ærgrer i den danske lejr.

– Jeg er helt vildt ærgerlig. Anders prøver alt, og vi har troen på hele vejen, at det godt kan lade sig gøre, men der er desværre for mange fejl i dag. Vi ville ikke bare ind og spille og løbe med Momota. Vi skulle ind og slå ham i dag, så jeg er ærgerlig på Anders’ vegne over, at det ikke lykkes, siger landstræner Jakob Høi.

Klik her og se flere detaljer fra finalen mellem Anders Antonsen og Kento Momota

Første sæt begyndte ikke så godt for danskeren, som forsøgte at finde sidelinjerne i den tekniske svære hal. Men boldene fik lidt for meget, og så var han bagud 3-9. Til gengæld fik han indstillet sine offensive slag, hvilket Kento Momota i første omgang ikke havde noget modsvar til.

Herfra fulgtes de to verdensklassespillere ad frem til 15-15. Desværre tog japaneren fire point i træk derefter, før Antonsen måtte se sig slået med 17-21 i første sæt.

– Da Anders var bagud, skulle der have stået 5-5. Han brænder mulighederne og laver lette fejl, da han bliver offer for en mand, der spiller godt. Tempoet er gennemsnitligt ikke særlig højt, og så bliver det på Momotas præmisser, siger Høi.

Læs også: Anders Antonsen klar til tredje Indonesia Masters-finale i træk

Antonsen kom foran 2-0 i andet sæt, men så gik spillet i stå, og Momota tog ni point i rap. Danskeren forsøgte med at angribe varieret på serven, hvilket han lykkedes med, men i det åbne spil var der fortsat for mange fejl, og så kunne Momota afgøre finalen med et krydssmash på matchbolden, som Anders Antonsen liggende på gulvet kun lige akkurat fik ketsjeren på uden at få dirigeret bolden over.

Dermed gik Kento Momota gennem turneringen uden at afgive et eneste sæt, og så kan han kalde sig turneringsvinder for første gang siden sit trafikuheld i januar 2020.

– Momota har spillet godt her på Bali, og igen i dag spiller han enormt sikkert. Anders har været markant bedre end sine modstandere gennem turneringen her, men der må man også bare sige, at Momota er et niveau over dem. Han spiller så afslappet, og så kan man ikke lave den samme finte på Momota to gange i træk, der skal du finde på noget nyt hver gang, og det er mental hårdt. Anders’ hurtige aftræk og teknik kommer ikke i spil i dag, og det er til dels Momotas fortjeneste, men vi rammer desværre bare ikke niveauet i dag, siger Jakob Høi.

Klik her for at se de øvrige resultater fra finalerne ved Indonesia Masters

Det var syvende gang i karrieren, at Anders Antonsen mødte Kento Momota. Med dagens finalenederlag har danskeren fortsat kun vundet et af de indbyrdes opgør. Det var i Indonesia Masters-finalen i 2019, hvor han vandt med cifrene 21-16, 14-21, 21-16.

På tirsdag begynder Indonesia Open, og her møder aarhusianeren Kunlavut Vitidsarn fra Thailand i første runde. Han mødte Vitidsarn i kvartfinalen i denne uges Indonesia Masters. Hvis Antonsen skulle formå at klare den hele vejen til finalen i Indonesia Open, vil det være den femte finale i træk i Indonesien for ham.Tags: , ,
Kategori: , ,