Badmintonphoto

Lodtrækning til individuel VM: – Mange har fået en svær første kamp

December 1, 2021 15:48 Skrevet af

Cheflandstræner Kenneth Jonassen vurderer de danske spilleres VM-lodtrækning, hvor flere bliver testet alvorligt fra start. Blandt andre Viktor Axelsen, som i første runde møder sin modstander fra Indonesia Open-finalen.

 

12 debutanter er med på det danske landshold, der rejser til Spanien i næste uge for at spille individuel VM.

Onsdag fik den danske trup på i alt 27 spillere så svar på, hvem de skal møde i første kamp, og hvem der står i vejen for en mulig medalje.

Læs også: Kjærsfeldt og Dawall udtaget til VM

Især svarene på den første del hæfter den danske cheflandstræner, Kenneth Jonassen, sig meget ved.

– Der er mange, der har en svær første kamp, men som kan give muligheder, hvis vi kan løse den opgave. Det betyder, at efter vi har fået lodtrækningen, nu skal se det positive i det. Der er absolut muligheder for alle, men det kræver, at vi virkelig er skærpet fra start, når vi er dernede, siger Jonassen.

Cheflandtræneren vil herunder gennemgå lodtrækningen for alle danske VM-spillere, hvor nogle skal i kamp i første runde, mens andre spillere først træder ind i anden runde ved mesterskabet.

Herresingle:

Klik her for at se lodtrækningen i herresingle

Viktor Axelsen (2. seedet) – Loh Kean Yew

– Viktor har fået en rigtig hård lodtrækning. Der er verdensklassemodstandere hele vejen igennem. Første runde er på papiret rigtig svær og en gentagelse af finalen fra Indonesia Open. Viktor skal være klar fra start, så vi skal ikke kigge for langt frem men i stedet fokusere på en kamp ad gangen.

Anders Antonsen (3. seedet) – Vladimir Malkov

– Anders har en gammel kending i første kamp. Malkov er en spiller, man skal være yderst fokuseret imod, og som tidligere har stukket en kæp i hjulet på topspillere. Anders’ lodtrækning viser, at der kamp for kamp bliver der lagt på i forhold til modstanden. Så han skal være skærpet i hver eneste kamp. En fornuftig lodtrækning, men heller ikke nem.

Rasmus Gemke (11. seedet) – Brice Leverdez

– Brice elsker at være underdog, og det er han mod Rasmus. Det gør virkelig, at det er en svær første runde. Brice har nok slået næsten alle verdensklassespillere, og især til VM har han det med at gøre det onde ved dem, som har et tal foran sig som seedet. Så Brice skal tages meget seriøst.

Hans-Kristian Solberg Vittinghus – Tien Minh Nguyen

– Vores mest rutinerede spiller møder en anden også virkelig rutineret spiller. Vi så til OL, hvor Anders mødte vietnameseren, at han stadig kan spille fornuftig badminton. Vi skal have respekt for ham, men HK’s lodtrækning er som useedet rigtig fin.

Damesingle:

Klik her for at se lodtrækningen i damesingle

Mia Blichfeldt (13. seedet) sidder over i første runde

– Jeg synes, hendes placering i programmet er den svær størrelse. I Mias første kamp som er anden runde skal hun møde enten den bedste fra Malaysia eller Yegit fra Tyrkiet. Så det bliver en tricky første kamp. Hun får ikke muligheden for at spille sig ind mod en let modstander, og hun skal være klar fra start.

Line Christophersen – Gregoria Mariska Tunjung

– Line har en meget svær første kamp, hvor hun møder Indonesiens bedste spiller. Tunjung kunne lige så godt være seedet. Så Line er på ingen måde favorit. På den måde kan hun gå lidt mere afslappet til sagen. Den er hård, men en god udviklingsmulighed for Line.

Line Kjærsfeldt – Qi Xuefei

– Kjærsfeldt møder den bedste franske pige, som har været skadet i en periode. Det bliver derfor spændende at se, hvor hun står. Vi kender hende rigtig godt, men også en god udfordring for hende at have. Vinder hun den, så er det andeseedede Akane Yamaguchi. Så en spændende første runde og en interessant anden runde.

Julie Dawall Jakobsen – Ksenia Polikarpova

– En rigtig god lodtrækning for Julie. Det er også en spiller, vi kender rigtig godt. Hvis hun skal lykkes med at vinde den, så venter en Michelle Li, som også har døjet en del med skader. Så absolut en positiv lodtrækning. Der er muligheder, men først skal hun igennem første runde.

Herredouble:

Klik her for at se lodtrækningen i herredouble

Kim Astrup og Anders Skaarup (7. seedet) sidder over i første runde

– De skal være toptunet fra start, da der venter enten et ungt kinesisk eller japansk par. Men ser man bort fra deres første kamp, så ser deres lodtrækning rigtig fornuftig ud. Vi kunne nærmest ikke vælge et par, vi hellere ville møde i en potentiel tredje runde og potentiel kvartfinale. Så set med de briller synes jeg egentlig, det er ganske positivt.

Daniel Lundgaard og Mathias Thyrri – Arjun/Kapila

– Danskerne møder et ungt indisk par, som spillede 2. herredouble til Thomas Cup. Det er præcis sådan en kamp, Lundgaard og Thyrri skal have. At få lov til at møde en asiatisk double, som spiller aggressivt og se, hvordan de står mod dem. Det er en spændende lodtrækning, hvor der er mulighed for at blive testet mod gode asiatere.

Joel Eipe og Rasmus Kjær – Manu/Sumeeth

– Der gælder det samme for Eipe og Kjær. En rigtig god udviklingskamp mod et indisk par. Det er sådan et par, vi ønsker vores unge herredoubler skal møde. Så jeg synes, det er en yderst positiv lodtrækning.

Damedouble:

Klik her for at se lodtrækningen i damedouble

Sara Thygesen og Maiken Fruergaard (11. seedet) sidder over i første runde

– En tricky lodtrækning, hvor de potentielt kan stå over for Bøje og Poulsen i anden runde. Og så kan de have en af de stærkeste damedoubler i form af Kim og Kong i en potentiel tredje runde.

Mette Poulsen og Alexandra Bøje – Teoh/Yap

– En fin første runde for Bøje og Poulsen mod et okay malaysisk par. Igen er det ærgerligt og frustrerende med et potentielt tidligt møde med et andet dansk par i form af Maiken og Sara.

Amalie Magelund og Freja Ravn (16. seedet) sidder over i første runde

– Det bliver formentlig et spændende opgør mod et ungt par fra Hongkong. Og kan de komme igennem den, så venter der et verdensklassepar i form af de dobbelte verdensmestre Matsumoto og Nagahara. En potentiel kæmpe udfordring men også en fed mulighed, som jeg ser det.

Amalie Schulz og Christine Busch – Magnusson/Nistad

– Det bliver et nordisk opgør mod det bedste svenske par. Det bliver en spændende udfordring og interessant at se, om de kan håndtere svenskerne.

Mixeddouble:

Klik her for at se lodtrækningen i mixeddouble

Alexandra Bøje og Mathias Christiansen (12. seedet) sidder over i første runde

– Overordnet set rigtig fornuftig. Men deres første kamp kan være rigtig farlig, hvis det bliver mod de to unge kinesere Guo og Zhang, som er en smule ukendt for os. Så en svær størrelse. Men der er muligheder i deres lodtrækning.

Niclas Nøhr og Amalie Magelund – Ou/Feng

– Også her en svær og ukendt størrelse i form af et ungt kinesisk par, hvor det er svært at sige, hvad de kommer med. En tricky første runde og en svær lodtrækning, men hvor der er mulighed for at spille sig langt i turneringen.

Mikkel Mikkelsen og Rikke Søby – Birker/Hochmeir

– Det er en positiv lodtrækning for Mikkel og Rikke. En fornuftig første runde mod et østrigsk par, og så venter der et topeuropæisk par i form af Thom Gicquel og Delphine Delrue. Så en god udfordring og positivt for dem.

Mathias Thyrri og Mai Surrow – Prasad/Dewangan

– Jeg synes også, det er en god lodtrækning for Mathias og Mai. Der er muligheder mod et ukendt indisk par, og derefter vil der igen være et godt seedet par, som de kan blive testet imod. Så det er en rigtig god lodtrækning.

Individuel VM spilles i år fra søndag 12. december til søndag 19. december i den spanske by Huelva.

Seneste danske VM-medalje var i 2019 i Basel, hvor Anders Antonsen vandt sølv. Seneste verdensmestertitel til Danmark stod Viktor Axelsen for i 2017 i Glasgow.

 

 Tags: , , ,
Kategori: , , , ,