Badminton Danmark

Udskiftning i den danske VM-trænerstab

december 10, 2021 14:17 Skrevet af

Center- og transitionstræner Rune Ulsing erstatter assisterende landstræner Jesper Hovgaard i den danske VM-trænerstab, da sidstnævntes kone er testet positiv for Covid-19. Selvom Hovgaard ikke selv er testet positiv for Covid-19, har Badminton Danmarks sportslige ledelse valgt at sende ham hjem til Danmark for ikke at tage nogen risiko for eventuel smittespredning i den danske trup.

 

I går, torsdag morgen, fløj den danske VM-trup af sted til Huelva, hvor verdensmesterskabet skal stå fra på søndag. Alle med en negativ Covid-19-test i bagagen.

Men efter ankomst på hotellet i Huelva modtog assisterende landstræner Jesper Hovgaard en kedelig nyhed om, at hans kone var testet positiv for Covid-19. Som nær kontakt til en smittet blev Jesper Hovgaard isoleret på sit værelse og blev efterfølgende testet for Covid-19, ligesom resten af den danske trup blev testet ved ankomst.

Alle testene viste sig at være negative, men for at undgå eventuel smittespredning har Badminton Danmark besluttet at trække Jesper Hovgaard ud af mesterskabet og erstatte ham med center- og transitionstræner Rune Ulsing.

– Vi behøvede ikke at trække Jesper ud af mesterskabet, men vi ønsker at gå med ’livrem og seler’, og gør alt hvad vi kan for at undgå en eventuel smittekæde. Vi har desværre oplevet at have Covid-19-smitte iblandt os til et mesterskab før (ved EM 2021, red.), og det ønsker vi for alt i verden at undgå sker igen, siger elite- og sportschef Jens Meibom.

Rune Ulsing er allerede ankommet til Spanien og vil indgå i trænerteamet, når hans isolationsperiode ophører på søndag ved mesterskabsstart.

Læs også: Rune Ulsing ansættes som center- og transitionstræner i Badminton Danmark

Landstræner Jakob Høi skulle også have været med til VM 2021 i Huelva, men har på grund af sygdom måtte melde fra forud for mesterskabet.

Den danske stab består nu af følgende personer ved VM 2021 i Huelva, som spilles fra den 12.-19. december:

Team Manager Jens Meibom

Cheflandstræner Kenneth Jonassen

Assisterende landstræner Thomas Stavngaard

Center- og transitionstræner Rune Ulsing

Fysioterapeuter:

Michael Ries Dünweber

Behnam LiaghatTags: , ,
Kategori: , , ,