Klub - bredde - ungdom - drenge - glæde - udvikling - FZ FORZA - Emil Lyders
Emil Lyders, Badminton Danmark

Længe ventet forsøg med ny pointturnering til LM i Frederikshavn

December 11, 2021 11:16 Skrevet af

Badminton Danmark og DGI Badminton præsenterer en helt ny pointturneringsmodel til LM i Frederikshavn. Få overblikket over, hvad det kommer til at betyde for din tilmelding og mulige makkerskaber i denne orientering.

 

Badminton Danmark og DGI Badminton har igennem noget tid rangeret alle konkurrencebadmintonspillere i forhold til hinanden, så alle kan indgå i den mest jævnbyrdige konkurrence inden for ens aldersinddeling.

Således at alle så vidt muligt finder en placering på et spillemæssigt niveau med spillere af samme niveau, så man får så mange gode og jævnbyrdige kampe som muligt til hver turnering. Det har vi forsøgt at tilpasse til den enkeltes individuelle udviklingsniveau på ethvert givent tidspunkt i den enkeltes udviklingsforløb.

Sådan skal det stadig være, men nu præsenterer Badminton Danmark og DGI Badminton en ny pointturneringsmodel til LM, der spilles i uge 4, som tilbyder en ny form for jævnbyrdig konkurrence.

Man tilmelder sig derfor på en lidt anden måde til LM i år, da tilmeldinger går på tværs af de traditionelle alders- og niveaugrupperinger til gavn for såvel fællesskabet som for jævnbyrdigheden.

Mange vil måske opleve, at man kommer til at møde flere fra ens ungdomsfællestræningshold i klubben, da jævnbyrdighed i forhold til pointlighed på ranglisten i denne turnering vurderes højere end de traditionelle aldersinddelinger i åbne turneringer.

Det var allerede fra starten af Ranglistens indførelse en af grundidéerne, at der skulle være mulighed for at tilbyde andre former for jævnbyrdig konkurrence i Sæsonplanen. Men på grund af alle corona-restriktionerne har LM desværre været aflyst de seneste to gange.

Denne gang håber vi at få lov at gennemføre, hvis ellers Covid-19 tillader det.

 

Sådan tilmelder du dig LM

Det er simpelt at tilmelde sig. Man finder sine point, herefter sit fødselsår, og så tilmelder man sig den farve som passer til en. Det vil fremgå forenklet på BadmintonPlayer, og så er man klar til en række jævnbyrdige kampe, som vil tage udgangspunkt i, at man får kampe både lørdag og søndag.

LM giver i år mulighed for nye makkerskaber på tværs af de sædvanlige årgange og bogstaver. Det bliver rigtig interessant for både os som arrangører og for alle børnene at finde sammen i nye konstellationer. Skynd jer at aftale med nye makkere, spørg en i længe har villet spørge eller find sammen med en klubkammerat på samme niveau som jer selv.

Klik her og se alle de nye niveauer, man vil kunne tilmelde sig her

BadmintonPlayer er allerede forberedt til alle tilmeldingerne, men man skal huske, at det er lidt anderledes, end man er vant til, da det er ens pointsum på NIVEAU, der er styrende for ens tilmelding.

 

Forklaring af farvetabel

Den nye farvetabel er inspireret af karate, hvor man ikke er så fastlåst i alder, men mere ser på niveau som det primære. Man går fra hvidt niveau til sort niveau. Når man har ’sort bælte’ i ungdomsbadminton, er man på sit højeste niveau i ungdom. Således erstattes ungdomselitebegreberne vi har i dag, hvor målet i stedet i løbet af ens ungdomstid vil være et mål om måske at nå ’sort bælte’ i ungdomsbadminton.

Over hver farve er der listet et minimum og maksimum antal point for deltagelse i hver farve, som der i princippet også er i dag i vores rækkestruktur

Man spiller efter point til Ranglisten som i dag, head to head, efter eksisterende regler. Med undtagelse af brun, grå og sort niveau. Her spiller alle efter den store pointtabel, dog vil spillere fra den lille tabel, som spiller i disse rækker (hvilket vil være de få) kun blive pointreguleret for tabte kampe efter den lille tabel.

 

LM er test af modellen for pointturnering

Denne type pointturnering med tilhørende farvetabel tester vi til LM for at finde ud af, om vi skal udvikle denne type turneringer som klubturneringer i sæsonplanen, og om det har potentiale til at blive en model, som kan supplere de eksisterende årgangsturneringer, og på sigt måske erstatte de gamle bogstaver.

Der er helt nye muligheder for at planlægge turneringer på tværs af den traditionelle turneringsopbygning med denne nye type pointturnering. Derfor er det vigtigt, at du deltager, så du får modellen prøvet.

Formålet er på sigt, at man hele tiden igennem ungdoms- og ungseniorbadminton bliver matchet med niveauer over og under en selv, dog inden for sammen pointinterval. Målet er de meget jævnbyrdige kampe. Derved bevares en øget interesse længere, fordi det er sjovest at spille jævnbyrdige kampe. Du vil hele tiden blive udfordret på samme niveau, som du selv er.

I denne testturnering vil også alle U23-spillere blive inviteret med. Det er for eksempel oplagt for alle efterskoler således også at lave ture til LM.

 

Frederikshavn i Nordjylland er årets arrangør

Frederikshavn Badminton og Frederikshavn Kommune har virkelig arbejdet seriøst med at kunne tilbyde et helt særligt arrangement i uge 4.

Vi håber, at mange vil tage turen til det nordjyske, selv om det kan føles langt for klubberne i Øst Danmark. Der er rig mulighed for en klubtur, da man i dette års LM kan spille sammen på kryds og tværs af de normale årgange og bogstaver. Det er en helt ny type pointturnering, der her ser dagens lys, som vi har arbejdet med i nogle år, og har planlagt at introducere gennem længere tid.

Alle haller vil ligge inden for tæt afstand og samtidig spilles der i den helt store Arena i Frederikshavn, hvor der kan ligge 30 baner. Overnatning er i nærtliggende lokaler, og vi tænker, at det vil være primært bredderækker der spiller i det store samlede kompleks.

Invitationen kommer ud før jul, og så er det bare at komme i gang med at finde sin makker, som man kan stille op med i sin farve.

Badminton Danmark, DGI, Frederikshavn Badminton og Frederikshavn Kommune glæder sig alle til at byde jer alle velkommen til noget helt nyt.

Nordjylland har fået muligheden for at være arrangører af de kommende tre års LM-arrangementer.

 

Hvad kendetegner et LM?

LM er en weekendturnering, hvor stort set alle spiller både lørdag og søndag, hvis man melder sig i alle kategorier. Kampprogrammet laves, så der især på breddeniveau spilles pulje-cup format – og med puljer på fire spillere/par som udgangspunkt i bredderækkerne. Som breddespiller kan du altså se frem til mange kampe til det kommende LM.

LM var i gamle dage DGI’s nationale mesterskab. I dag bliver du Landsmester i en kategori i for eksempel rødt bælte, og det vil være en unik Badminton Danmark/DGI-titel, som kun én kan vinde.

LM kendetegnes af, at du møder mange andre spillere end til dagligt, da det er en landsdækkende turnering – og denne gang kan du også se frem til at møde spillere fra en årgang, som du ikke møder til daglig og med mulighed for at spille med andre makkere end til daglig. Og alt sammen skal gerne give dig en række jævnbyrdige kampe med masser af spænding.Tags:
Kategori: , , ,