B.T. Guld - Viktor Axelsen - Pris - Hæder - Glæde - vinder - BT Guld
Badmintonphoto

Viktor Axelsen genvinder B.T. Guld-prisen

januar 21, 2022 22:42 Skrevet af

For andet år i træk vinder Viktor Axelsen B.T. Guld.

 

Viktor Axelsen gør det igen.

Med sine imponerende resultater i det forgangne år har Axelsen vundet B.T. Guld, ligesom han gjorde i 2021 og 2018. I 2021 formåede fynboen at tilføje disse meritter til sit imponerende CV: OL-guld, fem World Tour-turneringssejre foruden World Tour-finalerne, generobring af førstepladsen på verdensranglisten, andenpladser ved All England og EM samt VM-bronze med herrelandsholdet ved Thomas Cup i Aarhus.

Læs også: Viktor Axelsen vinder B.T. Guld

B.T. Guld er Danmarks sportspris med en historie, der går tilbage til 1930. Den er kendetegnet ved, at det er udøverne selv, som udpeger vinderen, hvorfor den betegnes som ’sportens egen pris’. I år var det 40 af landets dygtigste sportsfolk, der udpegede Axelsen som vinderen af prisen.

– 2021 var et imponerende år for dansk sport, og det gør mig rigtig stolt, at mine atletkollegaer har stemt på mig. I mine øjne var der flere, som kunne have vundet prisen, så jeg er beæret over at vinde prisen. Tak til alle dem, der har stemt på mig. Det er jeg rigtig glad for, siger Viktor Axelsen.

Læs også: Viktor Axelsen kåret til ’Årets herrespiller’ af BWF

Det er dermed tredje gang, at Axelsen vinder prisen. Første gang var i 2018, hvor han vandt B.T. Guld 2017 for sin VM-guldmedalje, mens det i 2021 var for sin sejr ved All England.

Tidligere har badmintonspillerne Camilla Martin, Morten Frost, Lene Køppen, Svend Pri og Erland Kops også vundet prisen.

I december blev Viktor Axelsen også kåret som BWF’s Årets Herrespiller 2020/2021.Tags: , ,
Kategori: , , , ,