Foto: Emil Lyders

Hvorfor motiveres du af din træner? Deltag i et nyt stort forskningsprojekt og vind præmier

February 2, 2022 09:00 Skrevet af

Unge i aldersgruppen 12-20 har nu muligheden for at hjælpe idrætten i Danmark med væsentlig viden. For hvad gør, at unge fra 12-20 år fortsætter med at spille badminton, og hvilken rolle spiller deres træner i den sammenhæng? Det vil vi rigtig gerne vide, og som tak for din hjælp har du mulighed for at vinde præmier.

 

At dyrke badminton og idræt generelt er positivt for mange aspekter af unge menneskers liv. Desværre viser statistikkerne, at unge idrætsudøvere ofte falder fra i overgangen fra barndom til ungdomslivet. Det er ærgerligt både for den enkelte, foreningerne, klubberne, men også for hele samfundet.

Klik her for at deltage i undersøgelsen og forskningsprojektet

Desværre har de undersøgelser, der findes, ofte fokuseret på ting udenfor sportens verden. Eksempelvis flere lektier, interesser for fester, osv. Det betyder, at det er svært at handle på for klubberne.

For at blive klogere på, hvad der er med til at fastholde unge badmintonspillere og idrætsudøvere generelt, er Badminton Danmark gået med i en større undersøgelse, som foretages af idrætsforskere på Københavns Universitet, som netop fokuserer på forhold indenfor sportens verden.

 

Projektet er vigtigt af to grunde:

  • Det undersøger den betydning, holdmiljøer og træneradfærd har for unges trivsel, motivation og fortsættelse i idræt.
  • Resultaterne vil give konkret viden om, hvordan man via holdmiljø og træneradfærd i foreningerne kan øge trivsel, motivation og fortsættelse i idræt, og dermed mindske frafaldet.

– Denne viden om, hvad der virker i forhold til at skabe trivsel, motivation og fortsættelse kan give både pålidelige og anvendelige anbefalinger til idrætsforeningers og forbunds indsatser med at skabe trivsel og fortsat engagement blandt deres unge idrætsudøvere, siger Glen Nielsen, forskningsleder på Københavns Universitet og ekspert i børn og unges fysiske aktivitet

 

Præmier

Når du svarer på det elektroniske spørgeskema, så får du også muligheden for at deltage i lodtrækningen om 3 x VICTOR-landsholdstøj, som består af en dansk landsholds-T-shirt og landsholdsshorts.

Deltag i undersøgelsen nu – klik her trivsel.badminton.dk

 

Projektet er et samarbejde mellem ni idrætsforbund og Københavns Universitet

Alle unge idrætsudøvere fra ni specialidrætsforbund i aldersgruppen 12 til 20 år vil blive spurgt om at svare på et elektronisk spørgeskema. Spørgeskemaet måler deres trivsel og motivation i idrætten, samt aspekter ved holdets miljø.

Dernæst undersøges disse forholds betydning for fortsat idrætsdeltagelse den følgende sæson. De ni specialforbund, som deltager i projektet, er Badminton Danmark, Danmarks Basketball Forbund, Dansk Boldspil-Union, GymDanmark, Dansk Håndbold Forbund, Dansk Ride Forbund, Dansk Skøjte Union, Dansk Svømmeunion og Dansk Tennis Forbund.

Foruden de otte specialforbund er projektet støttet af Danmarks Idrætsforbund og DGI. Undersøgelsen gennemføres i samarbejde med Institut for Idræt og Ernæring (NEXS), Københavns Universitet.

Projektet finansieret af kulturministeriets pulje for idrætsforskning, og projektgruppen består også af forskere fra Halmstad Universitet, Steno Diabetes Center Copenhagen og Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse. Første del af undersøgelsen udføres i perioden fra februar til maj, tilpasset de enkelte idrætsgrenes særlige forhold.

 Tags: , , , ,
Kategori: , , ,