Badmintonphoto

Viktor Axelsen vinder All England for anden gang på tre år

March 20, 2022 18:59 Skrevet af

Viktor Axelsen gik igennem dette års All England uden at tabe et eneste sæt. – Det er lige så fedt, som det var første gang – hvis ikke endnu federe, siger Axelsen.

 

Viktor Axelsen fik revanche for sidste uges nederlag til Lakshya Sen på den bedste tænkelige måde, da danskeren slog inderen i søndagens All England-finale med 21-10, 21-15.

Det er fjerde år i træk, Axelsen er i finalen og anden gang på tre år, at han vinder titlen. I år gjorde han det tilmed uden at tabe et eneste sæt undervejs.

– Det er fuldstændig fantastisk. Det er lige så fedt, som det var første gang – hvis ikke endnu federe. Så jeg er enormt glad og stolt, siger Axelsen.

Læs også: – Kan man præstere godt ved All England, hører man hjemme blandt de bedste, siger Jonassen

Allerede fra finalens første dueller, var det tydeligt, at Axelsen havde tænkt sig at tære sin modstander for kræfter. Danskeren spillede nogle fremragende dueller, hvor han til sidst havde muligheden for at smashe fjerbolden i gulvet. Til stor begejstring for de mange engagerede tilskuere i Utilita Arena Birmingham.

Axelsen var også indstillet på, han skulle ind og finde noget ekstra allerede fra begyndelsen af kampen.

– Jeg skulle finde et ekstra gear. Jeg skulle ind og tro på, at jeg fysisk og mentalt havde, hvad der skulle til. Og det havde jeg bestemt. Jeg spillede med god variation fra starten, og det gjorde det svært for ham.

Første indiske point kom først efter syv spillede dueller af kampen. Men Axelsen var alt for overlegen trods mindre restitutionstid end Lakshya Sen. I duellen til 9-2 var det endda danskeren, som så frisk ud i en lang opslidende duel, mens inderen nærmest kravlede rundt på den grønne bane.

Læs også: Billetsalget til DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR åbner torsdag

Flere gange blev Lakshya Sen også fanget dybt i sit forhåndshjørne, hvor han ganske vist fik returneret bolden, men Axelsen stod klar ved nettet til at tappe bolden ned.

Andet sæt begyndte også med dansk dominans. Selvom inderen fik udlignet til 4-4, nåede han aldrig at have føringen en eneste gang i kampen.

Fejlene fra Axelsen blev minimeret, og med sine stiksmash havde han succes med at lirke inderens gode defensiv op.

Trods et par missede matchbolde, var der aldrig spænding om udfaldet. Axelsen er All England-mester efter dominerende præstationer med sejre over Sai Praneeth B., Mark Caljouw, Anthony Ginting, Chou Tien Chen og til sidst Lakshya Sen, som undervejs blandt andre har slået Anders Antonsen ud.

Axelsen er nu oppe på fem sejre i seks opgør mod inderen. Alle sejrene er kommet i turneringer, som danskeren senere har vundet.Tags: ,
Kategori: , , ,