Kenneth Jonassen - Træner - Træning
Badminton Danmark

Kenneth Jonassen skal opereres: Misser EM og VM for hold

March 29, 2022 13:23 Skrevet af

Den danske cheflandstræner Kenneth Jonassen skal for tredje gang hofteopereres. Operationen kommer til at betyde, at Jonassen ikke rejser med landsholdet og landsholdsspillerne til og med juni. Dermed går han glip af blandt andet EM og Thomas & Uber Cup.

 

Efter to mislykkede hofteoperationer skal Kenneth Jonassen på ny under kniven for at få bugt med sine smerter i venstre side af hoften. Det sker i dag, tirsdag, på Bispebjerg Hospital.

Cheflandstræneren vil efterfølgende være sygemeldt i forbindelse med sin genoptræning, før han på et ubestemt tidspunkt vender tilbage på landsholdstræningen. Allerede nu er det dog aftalt, at han ikke rejser med landsholdet og landsholdsspillerne til og med juni måned.

Det betyder, at Jonassen ikke vil være med til EM for individuelle i Madrid den 25.-30. april og Thomas & Uber Cup den 8.-15. maj.

– Jeg er selvfølgelig rigtig ærgerlig over, at jeg denne gang ikke kan være med til EM i Madrid, men det rammer endnu dybere, at jeg desværre ikke kan være en del af de to landshold til Thomas & Uber Cup og derved jagten på VM-medaljer til Danmark. Både for eliteprogrammet og mig personligt er alle mesterskaberne højdepunkter i løbet af vores sæson, men denne gang bliver det så på afstand, at jeg skal følge holdene, og den nye oplevelse vil jeg så med glæde se frem til, siger Kenneth Jonassen.

Selvom 47-årige Jonassen havde ønsket det anderledes, er han ikke i tvivl, at det er den rigtige beslutning.

– Oprindeligt skulle den første operation i november 2019 og den anden operation i april sidste år have gjort mig smertefri, men det er desværre på intet tidspunkt i løbet af de seneste snart to et halvt år lykkes, og igennem den seneste periode er det kun blevet værre, og nu er der ingen anden udvej end at blive opereret igen hurtigst muligt, siger den danske cheflandstræner.

Under normale omstændigheder ville Kenneth Jonassen som cheflandstræner have det overordnede træneransvar, ligesom han vil coache de danske herresingler til EM og VM for hold.

Frem til juli bliver de opgaver uddelegeret til det øvrige trænerteam som består af landstræner Jakob Høi, de to assisterende landstrænere Jesper Hovgaard og Thomas Stavngaard samt center- og transitionstræner Rune Ulsing.

– Vi kommer selvfølgelig til at savne Kenneth. Det siger sig selv. Han har en stor betydning for vores træning på NETC, vores sportslige ledelsesteam og for spillerne. Både fagligt og menneskeligt. Men hans arbejde kommer i anden række i forhold til hans helbred, og det vigtigste er nu, at han får ordnet sin hofte, så han kan få en hverdag uden smerter. Samtidig har jeg også fuld tillid til, at de øvrige landstrænere kan løfte Kenneths opgaver i hans fravær, og sammen med spillerne opfylde de målsætninger vi har i foråret, siger Jens Meibom, elite- og sportschef i Badminton Danmark.Tags: , ,
Kategori: , , , ,