Artikelbillede - fjerbolde - medlem - medlemmer - klub - klubber - glæde - fællesskab - piger - VICTOR - FZ FORZA - drenge - fjerbolde - Photoshoot - Emil Lyders
Emil Lyders, Badminton Danmark

VICTOR LM rykker til Holbæk

April 20, 2022 12:17 Skrevet af

Når Landmesterskaberne i badminton løber af stablen i 2023, bliver det med Holbæk Kommune som vært for den store sportsbegivenhed.

 

113.000 danskere spiller badminton på foreningsniveau landet over, og hvert år kæmper mange af ungdomsspillerne mod hinanden til Landsmesterskaberne i badminton, VICTOR LM.

Næste år sker det i hele Holbæk Kommune, der til januar er vært for sportsbegivenheden. Det er netop blevet officielt, efter Badminton Danmark, Holbæk Badminton Klub og Holbæk Kommune har indgået og underskrevet en samarbejdsaftale.

– Jeg er meget begejstret for, at vi skal være værter for Landsmesterskaberne i Badminton 27.-29. januar 2023. Det bliver spændende at opleve de mange dygtige ungdomsspillere fra hele landet i vores kommune. Og så er jeg glad for, at Holbæk Sportsby og hallerne i vores lokalområder tilsammen kan løfte en sådan begivenhed. Det er netop muligt i fællesskabets ånd, fortæller Ole Hansen, formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

Badminton Danmark ser også frem til mesterskabet og samarbejdet herom:

– Vi glæder os til at kunne byde spillere, forældre, trænere, frivillige og tilskuere velkommen til VICTOR LM 2023, og vi er rigtig glade for, at det bliver i samarbejde med Holbæk Kommune og de lokale klubber. Vi er overbeviste om, at vi i samarbejde kan være med til at sikre en masse gode oplevelser for alle deltagere, fortæller Bo Jensen, direktør i Badminton Danmark.

Køb billet til VICTOR DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR 

Stor lokal opbakning

Holbæk Kommune modtog tidligere på året forespørgslen om afvikling af mesterskaberne. Holbæk Badminton, Jernløse Badmintonklub og Holbæk Sportsby drøftede forskellige muligheder og behov, ligesom hallerne har været en del af dialogen.

– Det her er et samarbejde mellem flere parter og arrangementet er rigtig vigtigt for sammenhængskraften mellem land og by i vores kommune. Det bliver en badmintonfest til glæde for alle i kommunen, og derfor kaster vi også en masse arbejde ind i det. Det er en stor opgave, men det bliver helt fantastisk, siger Ole Colberg, der er formand for Holbæk Badmintonklub.

Bjarne Næslev, formand for Jernløse Badmintonklub er helt enig:

– Det er jo et kæmpestort arrangement, hvor en masse mennesker kan opleve rigtig god badminton. Så jeg håber meget, at der vil komme rigtig mange ud i hallerne og være med til at skabe den helt rette stemning, siger Bjarne Næslev.

1000 spillere på banerne

Der bliver servet og smashet på livet løs, når mesterskaberne løber af stablen. Forventningen er, at cirka 1000 spillere skal spille mere end 2.500 kampe på 80 baner på tværs af kommunen, og både lokale haller samt Stenhus Gymnasium stiller banerne til rådighed helt gratis. Derudover stiller gymnasiet klasselokaler til rådighed til overnatning. En tredjedel af spillere og ledere forventes at komme vest for Storebælt og kan derfor have behov for et sted at sove.

De overordnede rammer er på plads, og nu begynder den praktiske planlægning. Derfor oprettes en styregruppe på tværs af forbund, foreninger, haller, gymnasium og kommune, der i fællesskab kan stable VICTOR LM på benene.



Tags: , , ,
Kategori: ,