Badmintonphoto

De første danske spillere er udtaget til individuelt VM i Tokyo

May 9, 2022 16:00 Skrevet af

Badminton Danmarks sportslige ledelse har udtaget 11 danske spillere i første fase af udtagelsen til individuelt VM, som spilles den 21.-28. august i Tokyo, Japan. Flere spillere forventes at blive udtaget i Fase 2, som åbner 19. maj.

 

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

VM for herre- og damelandshold, Thomas & Uber Cup 2022, er i fuld gang i Thailand, men samtidigt arbejdes der med forberedelserne frem imod individuelt VM i Japan, som spilles i august måned.

BWF har således åbnet op for udtagelsesprocessen til det individuelle VM, og Badminton Danmarks sportslige ledelse har i Fase 1 udtaget 11 spillere, som skal repræsentere Danmark. Badminton Danmark har desværre været nødsaget til sige ’nej tak’ til Freja Ravn/Amalie Magelunds deltagelse i damedouble, da Freja Ravn er langtidsskadet med en korsbåndskade.

Normalt plejer der at være en særskilt rangliste for VM-kvalifikationen, men denne gang er spillerne igen inviteret på baggrund af deres placering på den gældende verdensrangliste, ligesom tilfældet var til VM i 2021.

– Vi har i Fase 1 udtaget de danske spillere, som vi tror på kan være med til at gøre en sportslig forskel og derved opnå sportslig succes til VM. Vi forventer, at der kan komme flere danske spillere med til VM, men det afhænger af, hvor mange pladser Danmark bliver tilbudt i Fase 2, som åbner d. 19. maj, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen og uddyber.

– I Fase 2 håber vi på at kunne udtage spillere, som enten har en historik for at præstere godt ved mesterskaber eller som har et fremtidig sportsligt perspektiv, siger Jonassen

Se nedenfor, hvem Badminton Danmarks sportslige ledelse har udtaget i Fase 1, og hvem de håber på at kunne udtage i Fase 2. Der er tre faser i alt.

Herresingle

Viktor Axelsen
Anders Antonsen
Rasmus Gemke

Fase 2: Hans-Kristian Vittinghus, hvis han bliver tilbudt en plads

 

Damesingle

Mia Blichfeldt
Line Christophersen

Fase 2: Line Kjærsfeldt, hvis hun bliver tilbudt en plads

 

Herredouble

Kim Astrup/Anders Skaarup

Fase 2: Lasse Møhede/Jeppe Bay, hvis de bliver tilbudt en plads

 

Damedouble

Sara Thygesen/Maiken Fruergaard

 

Mixeddouble

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje

Fase 2: Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby, hvis de bliver tilbudt en plads

Seneste VM for individuelle blev afholdt i den spanske by Huelva fra 12.-19. december 2021. Her vandt Anders Antonsen samt Kim Astrup og Anders Skaarup bronze.Tags: , ,
Kategori: , , ,