Nikita og Amina i Danmark
Anima og Nikita

Danish Junior Cup er klar til at byde ukrainske spillere velkomne

June 1, 2022 09:00 Skrevet af

I forbindelse med Danish Junior Cup for U19 har nuværende formand i Hvidovre Badmintonklub, Carsten Werge, i samarbejde med Gentofte Badmintonklub og Badminton Danmark inviteret syv ukrainske ungdomsspillere og en træner til turneringen.

Hvad kan der gøres for at hjælpe unge badmintonspillere, der lige nu flygter fra Ukraine?

Det spørgsmål stillede tidligere eliteansvarlig, Carsten Werge, sig selv. Med hjælp fra Badminton Danmark og Gentofte Badmintonklub har Werge nu gjort det muligt at få inviteret syv ukrainske talenter og en træner med til dette års Danish Junior Cup i begyndelsen af juni.

-Det har været vigtigt for mig så vidt som muligt at give unge ukrainske talenter muligheden for at holde fast i deres badmintondrømme. Jeg blev derfor rigtig glad for, at Badminton Danmark ville hjælpe med at få det til at ske, siger Carsten Werge.

Badminton Danmark og Gentofte Badmintonklub har sammen med Carsten Werge sørget for overnatning samt gratis tilmelding til de ukrainske spillere.

Følg med i resultaterne til DJC her

De to 17-årige ukrainere Nikita og Amina er to af de ukrainske spillere, som skal deltage ved Danish Junior Cup. Men for dem er det ikke en engangstur til Danmark, da de har været bosat i landet i over to måneder.

Som formand i Hvidovre Badmintonklub mente Carsten Werge, at klubben havde overskuddet til at hjælpe, hvor de allerbedst kan. I samarbejde med det ukrainske badmintonforbund hjalp Werge derfor Nikita og Amina med at komme til Danmark.

-Nikita og Amina er kommet ud til to forskellige plejefamilier. De er blevet en del af træningsmiljøet hos os, og vores faste spillere har været rigtig gode til at tage imod dem. De er faktisk rigtig fine talenter.

-Man føler lidt med sådan en krig, at man ikke kan gøre noget, men det kan man faktisk godt. Vi har lige nu overskuddet i klubben, og vi skal have plads til at tage et lille ansvar. Hvis de ikke kommer ud af landet, så er der ingen badmintondrøm, som kan leve videre, fortæller Carsten Werge.

Carsten Werge håber på at kunne inspirere andre til  at gøre det samme som Hvidovre Badmintonklub. De fem andre ukrainske spillere, der skal deltage ved Danish Junior Cup, har bosat sig rundt omkring i Europa.

Læs også: Rosengren vinder medalje i Dubai: – Noget af mit bedste spil i sæsonen

Den unge ukrainer Nikita har siden han ankom til Danmark aldrig følt sig i bedre form og er klar til at gøre sit allerbedste for at vinde ved Danish Junior Cup i herredoublekategorien.

-Jeg skal helt sikkert prøve at vinde og er ret overbevist om, at min doublemakker og jeg kan komme langt. Niveauet er højt her i Danmark, og jeg føler, at det gør mig til en endnu bedre badmintonspiller, jeg får virkelig forbedret mit spil, fortæller den unge Nikita.

-Det er første gang jeg spiller i Danmark, og jeg er blevet taget rigtig godt imod i Hvidovre. Der er nogle virkelig gode spillere i klubben, og jeg kan mærke, det er rigtig godt for mig og mit spil, siger Nikita.

Danish Junior Cup for U19 er en international turnering, der i år løber fra d. 3.-5. juni i Gentofte Badmintonklub. Der er i alt 145 tilmeldte spillere fordelt på de fem kategorier.

Se hele programmet til DJC her

 Tags: , ,
Kategori: ,