Mathias Bay-Smidt - FZ FORZA - Indonesia Masters 2020 - Badmintonphoto
Badmintonphoto

Tidligere dobbelt danmarksmester stopper på landsholdstræningen

juni 17, 2022 09:07 Skrevet af

Mathias Bay-Smidt stopper efter eget ønske på landsholdstræningen på det Nationale Elite Træningscenter, da fortsatte smerter i højre side af hoften afholder ham fra at tro på, at han kan komme tilbage på højeste niveau. – Det har været den sværeste beslutning i mit liv, siger Mathias Bay-Smidt.

 

Siden januar 2020 har Mathias Bay-Smidt haft smerter i sin hofte. To operationer har ikke gjort ham smerterne kvit, og han kan fortsat ikke træne eller spille på et konkurrencedygtigt niveau. Derfor har den 26-årige doublespiller valgt at stoppe på det Nationale Elite Træningscenter (NETC).

– Det har været den sværeste beslutning i mit liv. For det har virkelig været en fornøjelse at leve drømmen, og jeg føler også, at jeg har så meget mere at skyde med, så det gør beslutningen ekstra hård at erkende og acceptere, at kroppen har sat en begrænsning. Men jeg tror ikke længere på, at min krop kan trække mig hele vejen op på øverste plan, og der hvor jeg gerne vil være i forhold til min karriere, siger Mathias Bay-Smidt.

Klik her for at læse et gennemgående portræt af Mathias Bay-Smidts skadesforløb i VICTOR DM 2021-magasinet

Den dobbelte danmarksmester fra 2019 har allerede gennemgået to operationer på Hvidovre Hospital. I juli og oktober 2020 blev han opereret i henholdsvis højre og venstre side af hoften, da ledlæben i hoften var kraftigt beskadiget. Så godt som flækket. Ledlæben sørger for, at knoglerne ikke støder sammen i hoften.

Selvom operationerne gik godt, og han har været omhyggelig med genoptræningen, er han stadig i smerter i sådan en grad, at han kun har været i kamp en enkelt gang de seneste to år, hvilket var ved VICTOR DM 2022 i februar.

– Siden operationen i højre side af hoften har jeg kunne mærke, at der er noget, som generer på forsiden. Jeg har haft håbet og troen på, at genoptræningen og tiden ville kunne gøre det bedre. Men her to år efter må jeg erkende, at det stadig generer, og smerterne har også forplantet sig andre steder i kroppen, fordi jeg har kompenseret, siger Bay-Smidt.

Grundet de fortsatte smerter er aarhusianeren blevet anbefalet at blive opereret igen. Men selvom Bay-Smidt skulle vælge at blive opereret, vil det kræve store mentale såvel som fysiske kræfter at komme tilbage på banen, og han vil i højere grad fokusere på sit helbred end sin karriere.

– De seneste to år har været hårde for mig, og det har været hårdt at sidde på sidelinjen i så lang tid. Det vil hjælpe mig, at jeg ikke skal presse mig selv på at komme tilbage til verdenseliten. Jeg skal i højere grad fokusere på at få en god og sund hofte end på at blive verdensmester, siger Mathias Bay-Smidt,

Badminton Danmark har stor respekt for den svære beslutning, som Mathias Bay-Smidt har truffet.

– Vi har været utrolig glade for at have Mathias (Bay-Smidt, red.) med på træningen. Han er utrolig vellidt blandt sine kollegaer, og han har været meget behagelig og professionel at arbejde sammen med. Vi er ikke i tvivl om, at det har været en svær beslutning for ham at tage, men det er i vores øjne også den rigtige beslutning at tage med tanke på det forløb, han har været igennem og hans fortsatte smerter, siger elite- og sportschef, Jens Meibom.

Badminton Danmark har sikret, at Mathias Bay-Smidt får hjælp til sin genoptræning.

– Selvom Mathias nu udgår af eliteprogrammet, ønsker vi at hjælpe og understøtte Mathias’ genoptræningsforløb, og vi har derfor aftalt med Team Danmark, at han fortsat kan benytte deres faciliteter til sin genoptræning efter en potentiel operation. Derudover vil Mathias, som en del af vores exitprogram, modtage tilbud om samtaler med Team Danmarks eksperter, da det er meget vigtigt for os, at vi er med til at sikre vores spillere en god overgang til en civil karriere, når de forlader eliteprogrammet. Vi håber Mathias får løst sine hofteproblemer, og at han efterfølgende har mod på at blive i sporten. Han besidder menneskelige og faglige kompetencer, som mange spillere og klubber vil kunne få gavn af. For eksempel i en trænerfunktion, siger elite- og sportschef, Jens Meibom.

Mathias Bay-Smidt stopper officielt på NETC den 1. september 2022, og vil i løbet af sommeren flytte tilbage til Aarhus, hvor han håber på, at han kan fortsætte med at være en del af badmintonmiljøet.

Det er ikke mere end 33 måneder siden, at han blev optaget på NETC efter en flot og udviklingsrig periode med en turneringssejr i Swiss Open med Rikke Søby og en andenplads ved SaarLorLux Open med Lasse Mølhede.

 

Mathias Bay-Smidts største resultater

Swiss Open 2019 i mixeddouble

Danmarksmester i herredouble og mixeddouble 2019

2. plads SaarLorLux Open 2019 i herreodoubleTags: ,
Kategori: , ,