Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen mødte i dag den koreanske herredouble Choi Sol Gyu og Kim Won Ho ved Super 1000 turneringen Indonesia Open. Det kunne være blevet den danske herredoubles tredje Super 1000 finale, men efter en intens tresætter måtte danskerne se sig slået med resultaterne: 21-13, 12-21, 18-21.

Kim Astrup og Anders Skaarup har leveret flotte præstationer ved dette års Indonesia Open, hvor de i kvartfinalen slog de forsvarende, verdensmestrer nemlig det japanske par Takuro Hoki og Yogu Kobayashi.

Landstræner Jakob Høi er imponeret over den danske herredoubles niveau under denne uges turnering.

-De har været gode, rigtig gode. De har mødt en masse forskellige spillestile fra indoneserne, taiwanerne og fra de japanske verdensmestrer, og de har formodet at holde deres præstation oppe. De har været dominerende, og det er jeg meget imponeret over.

-Generelt synes jeg, at de har set store og stærke ud, og jeg kunne godt have tænkt mig at se dem mod kineserne i morgen. Jeg er faktisk rigtig ked af det lige nu, for det synes jeg drengene havde fortjent, fortæller Jakob Høi.

Se alle resultaterne fra semifinaledagen her

Det var en sej og spændende tresætter publikum var vidne til i dag, hvor vindforholdene spillede en stor rolle i kampens forløb.

Første sæt: 21-13

Danskerne havde momentum stort set fra starten af første sæt, hvor de gik til ophold 11-6. Astrup og Skaarup nåede helt op til en føring på 14-6 før koreanerne begyndte at tage fat. De danske herrer havde gode opsamlinger og Astrup serve var skarpe, hvilket gjorde udfaldet på sættets resultat 21-13 til danskerne.

Andet sæt: 12-21

I andet sæt havde det koreanske par fundet deres defensive spil frem, og her havde danskerne svært ved at bryde igennem. Gyo og Ho var boldsikrer fra start, og tog danskerne med videre ind i et tredje sæt.

Tredje sæt: 18-21

I det afgørende sidste sæt blev der spillet topfjer. Her var duellerne intense, og begge par viste et flot spil frem. Danskerne havde et farligt angreb, men det var ikke nok til at slå igennem koreanernes defensiv. Efter 68 minutters spil måtte verdensranglistens nummer ni se sig slået.

-Jeg vil gerne skelne mellem Kim og Anders’ indsats og præstation. Drengenes indsats er god, og de har hele vejen igennem været tro mod vores aftaler. Dog har deres præstation i dag ikke været på toppen, og vi kan sagtens finde steder, hvor vores spil og bolde simpelthen ikke er skarpe nok, fortæller landstræner Høi.

-Jeg synes ikke vi behøves at komme ud i tredje sæt, da vi har grundlæggende mange muligheder for at lukke dem. Det får vi ikke gjort, og det er ikke godt nok. Men jeg er stolt af drengene, og alene det at se, at de flytter sig og bliver bedre sammen, det kan jeg kun være stolt af, siger Jakob Høi.

Verdensetteren Viktor Axelsen vandt i dag sin herresingle mod den malaysiske Lee Zii Jia med resultatet 19-21 21-11 23-21. I finalen møder Axelsen den kinesiske Zhao Jun Peng, der ligger nummer 35 på verdensranglisten.

Se resultaterne fra en danskerspækket kvartfinale dag her

Resten af turneringen har stået på højt niveau fra de deltagende danskere, hvor man fredag kunne opleve intet mindre end fem danske kvartfinaler. Ifølge Jakob Høi har det været en turnering, som har været positiv, da spillerne har vokset og spillet sig bedre under svære halforhold.

-Først og fremmest, så har vi set noget af det bedste damesinglespil i nyere dansk tid fra Line Kjærsfeldt. Hun har spillet med format og dominans, og hendes kamp mod Ratchanok i går var ikke held.

-Det er også godt at se Rasmus Gemke på vej tilbage fra en lang skadesperiode. At han slår Momota ved at udnytte hans svagheder, er bare super godt. Min mening er, at han var lidt flad i kvartfinalen, men jeg er rigtig glad på hans vegne, så det er pil op herfra.

-Vores mixdouble møder et af verdens bedste par, og her spiller kineserne os gode. Bøje og Christiansen spiller med rigtig højt niveau, og de kunne stå imod presset, hvilket var en rigtig flot præstation, fortæller Jakob Høi.

Viktor Axelsen skal spiller kamp nummer fire i morgen, og vi ønsker ham alt held og lykke.

Se programmet for finaledagen ved Indonesia Open her