Badmintonphoto

Busch, Boe og Vestergaard optaget i eliteprogrammet

juni 19, 2022 09:00 Skrevet af

Landsholdstræningen får igen glæde af en fra Boe-familien i form af 19-årige William Kryger Boe, som er optaget sammen med Christine Busch og Mads Vestergaard. – Jeg er utrolig glad og stolt, men det kom en smule bag på mig, siger Boe.

 

Tre nye navne skal op på landsholdsvæggen i Brøndby Hallen.

Den sportslige ledelse i Badminton Danmark har besluttet at optage 21-årige Christine Busch, 20-årige Mads Vestergaard og 19-årige William Kryger Boe på det Nationale Elitetræningscenter (NETC).

– Det er først og fremmest en cadeau til de tre spillere, at landstrænerne har vurderet deres potentiale til at være så højt, at de skal optages i eliteprogrammet. Men samtidig skal vi huske på at lykønske de klubber og trænere, som har været den centrale del af spillernes udvikling indtil nu. Så også tillykke og tak til Michael Kjeldsen og trænerteamet i Højbjerg, Lennart Engler og trænerteamet i Odense OBK samt trænerteamet i KMB, siger elite- og sportschef Jens Meibom.

Her kan du få et overblik over, hvilke spillere der er en del af det Nationale Elitetræningscenter.

Alle tre spillere har været forbi og deltaget i landsholdstræningen i større eller mindre grad, men fremover kommer de i eliteprogrammet til at have deres daglige gang på NETC sammen med de andre danske stjerner. Det er noget, som der særligt bliver set frem til.

– Jeg har fået bidder af det i nogle uger det seneste års tid, og jeg går ud fra, de har været tilfredse med det, de har set fra mig. Det har været et af mine store mål i noget tid, så jeg er stolt af at opnå det og få anerkendelsen fra mennesker, som virkelig ved, hvad de snakker om, fortæller Mads Vestergaard, som vandt guld ved U19-EM i herredouble sammen med William Kryger Boe.

Sidstnævnte er den yngste af de tre nye spillere i eliteprogrammet. Han havde ikke forventet allerede at blive optaget nu.

– Jeg er utrolig glad og stolt, men det kom en smule bag på mig. Det er min store drøm at blive en del af verdenseliten i fremtiden, så jeg glæder mig til dagligt at blive en del af den sindssygt gode træning og udvikle mig endnu mere, pointerer William Kryger Boe, der er nevø til den tidligere landsholdsspiller Mathias Boe.

Christine Busch har allerede prøvet en del i sin karriere. I 2020 nåede hun semifinalen ved VICTOR DENMARK OPEN, og i december fik hun debut ved det individuelle VM. Begge blev opnået sammen med Amalie Schulz, som allerede er en del af eliteprogrammet som singlespiller.

– Jeg er vildt glad for at blive optaget, for det er noget, jeg har drømt om længe. Det viser, at den sportslige ledelse tror på mig, og det er meget motiverende, siger Busch, som ligger nummer 49 i verden i damedouble med Schulz.

De tre spillere optages i Badminton Danmarks eliteprogram fra d. 1. august 2022.

 

Fakta om Mads Vestergaard:

 • 20 år
 • Spiller i Højbjerg
 • Spiller herredouble med Emil Lauritzen og
 • Nåede semifinalen ved VICTOR DM i 2022 i mixeddouble og herredouble
 • Vandt guld ved U19-EM i 2020 med William Kryger Boe
 • Vandt UDM i mixeddouble i både 2020 og 2021
 • Vandt UDM i herredouble i 2021 (med William Kryger Boe)
 • Vandt Elite Grand Prix-turneringerne i Skovshoved og abc Aalborg i 21/22-sæsonen

 

Fakta om William Kryger Boe:

 • 19 år
 • Spiller i Odense OBK
 • Spiller herredouble sammen med Christian Faust Kjær, og sammen nåede de kvartfinalen ved VICTOR DM i 2022
 • Vandt guld ved U19-EM i 2020 med Mads Vestergaard
 • Vandt UDM i herredouble i 2021 (med Mads Vestergaard) og i 2022 (med Christian Faust Kjær)

 

Fakta om Christine Busch:

 • 21 år
 • Spiller i Gentofte
 • Nummer 49 i verden med Amalie Schulz og nummer 84 i mixeddouble sammen med Rasmus Espersen
 • Semifinale ved VICTOR DM i 2022
 • Semifinale ved VICTOR DENMARK OPEN i 2020
 • Har deltaget ved både individuel VM og All England


Tags: , , , , , ,
Kategori: , , ,