Lars Uhre, Badminton Danmark

Ubesejrede ved UEM: U19-landsholdet vinder gruppefinale mod Finland

August 20, 2022 17:46 Skrevet af

Det danske U19-landshold er stadig ubesejrede ved den igangværende holdturnering ved UEM i Serbien, hvor den sidste puljekamp mod Finland igen bød på dansk triumf.

 

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Hverken Belgien, Slovenien eller Finland kunne hamle op med de danske U19-landsholdsspillere, der i sikker stil vinder deres pulje efter gruppefinalen mod Finland. Dermed er danskerne videre til morgendagens kvartfinale i holdturneringen.

Det finske landshold havde ligesom det danske slået både Belgien og Slovenien i de to foregående kampe, og derfor skulle puljens vinder findes i den sidste kamp. Sådan endte opgøret mod Finland:

Danmark – Finland (5-0)

  • Christian Faust Kjær  – Niilo Nyqvist: 21-11, 21-13
  • Benedicte Sillassen – Nella Nyqvist: 21-19, 10-21, 21-9
  • Hjalte Johansen/Jeppe Søby – Rasmus Andersson/Kaiwen Li: 21-12, 24-22
  • Frederikke Østergaard/Maria Højlund Tommerup – Petra Saarnivaara/Oona Tapola: 21-4, 21-15
  • Hjalte Johansen/Emma Irring Braüner  – Kaiwen Li/Nella Nyqvist: 21-14, 21-18

Få overblik over Danmarks foreløbige holdkampe ved UEM her

Landstræner Frank Larsen var naturligvis godt tilfreds med dagens sejr over Finland.

– Vi har været gode. Finland har jo også slået de to andre hold i puljen, så på papiret og i kampene var de den sværeste modstander indtil videre. Dog en modstander vi skal kunne slå, og det gjorde vi også, siger Frank Larsen.

Han fremhæver især Benedicte Sillassen, der i damesingle stod over for svær finsk modstand.

– De har en god damesingle, men det håndterede Benedicte rigtig flot og vandt sin kamp i tre sæt, hvor det var ret overbevisende i tredje sæt. Vi vidste, at det på papiret kunne blive en svær opgave. Nella Nyqvist er en god spiller, så det var fedt at se, at Benedicte kunne håndtere det, siger landstræneren.

Læs også: Overbevisende dansk start ved UEM efter tumultarisk optakt

Danmark går gennem puljespillet uden at tabe en eneste kamp til trods for udfordringer i hallen i Beograd, hvor UEM spilles.

– Vores spillere oplevede ligesom de andre dage, at der er nogle forhold i hallen, de skal forholde sig til. De erfaringer med at stå på banen og mærke forskellen med vinden, det er gode erfaringer, som vi forhåbentligt kan bruge i morgen, siger Larsen.

Samtidigt roser Frank Larsen de danske spillere for at have en god moral og mentalitet, og ikke mindst for at være gode til at bakke hinanden op.

– Det her med at forberede sig og tage tingene alvorligt, det har vi været gode til. Vi står sammen som et hold, og det er en fornøjelse at se, at spillerne hjælper hinanden, uanset om de selv skal spille eller ej. Der vil altid være en skuffelse over ikke at skulle spille, men det er vigtigt, at man kan lægge det fra sig til kampene og bakke op om sit hold, afslutter landstræneren.

Læs også: Danmarks U19-landshold vinder endnu en puljekamp ved UEM

Søndag klokken 10.00 spiller Danmark kvartfinale, hvor modstanderen endnu er ukendt. Her spilles alle fem kampe ikke nødvendigvis som i opgørene mod Belgien, Slovenien og Finaland, da holdkampene i en knockoutfase slutter, når en nation har tre sejre.

Modstanderen i kvartfinalen findes ved lodtrækning senere i dag.

Vinder danskerne kvartfinalen, så venter der en semifinale klokken 16.00 samme dag.

Holdmesterskabet spilles fra torsdag-mandag, mens det individuelle UEM afvikles fra mandag den 22. til lørdag den 27. august.

Alle kampe til UEM kan livestreames gratis på Badminton Europes hjemmeside, som du finder herTags: , , ,
Kategori: , , , , ,