Tredjeseedede Anders Antonsen var en af de tre danskere, som røg ud af VM i første runde. Trods nederlaget var han glad for igen at være på banen efter en skadespause.

 

Tre sejre. Efterfulgt af tre nederlag.

Det blev status for de seks danske spillere, som var på banen ved førstedagen ved det individuelle VM.

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Mens Viktor Axelsen, Rasmus Gemke og Line Christophersen spillede sig forholdsvis sikkert videre, måtte Anders Antonsen, Hans-Kristian Vittinghus og Line Kjærsfeldt alle vinke farvel til mesterskabet.

– Det var en dag delt i to halvdele. Det så godt ud på papiret i nogle gode førsterundesejre. I de sidste tre kampe vidste vi godt, vi var oppe imod svære modstandere, og der lykkedes det os ikke at få vores bedste spil frem. Selvfølgelig lidt med forskelligt udgangspunkt og vidt forskelligt niveau af modstandere. Men man kan ikke undgå at være en anelse skuffet, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Tredjeseedede Anders Antonsen tabte i to sæt til den stærke japaner Kenta Nishimoto, der ligger nummer 21 på ranglisten. Det var Antonsens første kamp siden maj, hvor han i mellemtiden har kommet sig oven på en skade. Med det in mente var Jonassen tilfreds med, hvad han så fra herresinglespilleren.

– Jeg er fortrøstningsfuld. Vi var begge usikre på, hvad det var, Anders havde med. Vi så nogle okay ting derhjemme på træningen – men ikke ret meget af det og i en lang nok periode. Jeg synes egentlig, han kæmper fordelagtigt med det, han har med i bagagen til VM, og så spiller Nishimoto rigtig godt. Han har parametrene på sin side i denne kamp, og det var det, der i sidste ende kom til at gøre forskellen.

Læs også: Sådan kan du følge med fra individuel VM

Mens mandagen stod i singlespillernes tegn, er det doublernes tur tirsdag til at tage hul på VM, og den ser Kenneth Jonassen frem imod.

– Det er virkelig en dag, hvor vi skal være utrolig skærpede og udover vores modstandere også skal kunne spille forholdene, for de fire baner er ret så forskellige. Det bliver en spændende dag, siger cheflandstræneren.

Herunder kan du se, hvordan resultaterne blev i mandagens seks danske kampe:

Viktor Axelsen (1. seedet) – Daren Liew: 21-16, 21-12

– Jeg var rigtig glad for den måde, jeg kom ind og spillede kampen på i dag. Daren er en svær modstander, når han spiller godt. Så jeg vidste, jeg skulle være helt fokuseret, hvis jeg faldt for langt ned i gear, kunne han spille nogle gode point. Så jeg er rigtig glad og tilfreds, siger Axelsen.

– Jeg synes ikke, der var super meget vind derinde. Så det var forholdsvis nemt for mig at spille. Det var lidt svært for mig at vurdere boldene engang i mellem. Men so far so good.

Anders Antonsen (3. seedet) – Kenta Nishimoto: 15-21, 19-21

– Det var lidt blandet. Jeg synes, der var elementer af fint spil. Selvfølgelig ville jeg gerne have haft mere ud af det, når chancen bød sig, og det er jeg rigtig ærgerlig over, at jeg ikke fik lukreret på, men omvendt så havde jeg ikke de store forventninger, og det var ikke noget, jeg sagde for at underspille mig selv. Det er rigtig længe siden, jeg har spillet, og jeg mangler kamptræning. Jeg føler også især til at starte med inde på banen, at det føltes lidt uvant for mig. Så en blandet følelse. Jeg er glad for at være i gang, og omvendt er jeg skuffet over ikke at få mere ud af det, siger Antonsen.

– Det var fedt at være tilbage på banen, og i de perioder, hvor det også blev til noget udmærket spil, var det rigtig sjovt at stå derinde. Jeg nåede også lige at stoppe halvt op og sætte pris på de situationer, jeg har savnet at stå i, hvor det er tæt, og hvor der har været noget på spil, og nerverne også spiller ind. Det var enormt fedt at mærke den del igen.

  • Rasmus Gemke (11. seedet) – Kalle Koljonen: 21-10, 21-18
  • Hans-Kristian Vittinghus – Lakshya Sen (9. seedet): 12-21, 11-21
  • Line Christophersen – Malvika Bansod: 21-14, 21-12
  • Line Kjærsfeldt – Kim Ga Eun: 13-21, 7-21

Individuel VM spilles i Tokyo fra 22.- 28. august.

Næste år spilles VM i Royal Arena, København, og du kan inden længe købe billetter til det første individuelle verdensmesterskab i Danmark siden 2014.

Det sker først i uge 42, hvor det fysiske billetsalg begynder ved DENMARK OPEN presented by VICTOR. Fra 1. november kan du sikre dig billetter via ticketmaster.dk.

Følg med her på badminton.dk, denmark2023.dk og vores sociale medier for at få den seneste information om billetsalget til VM 2023 i Danmark.