Athletic Hall i Beograd

Individuel UEM skudt i gang med fem danske sejre

august 22, 2022 22:20 Skrevet af

Efter den flotte guldmedalje i holdturneringen skal de samme U19-spillere igen i aktion, da den individuelle turnering ved UEM begyndte få timer efter finalesejren. Her gjorde de danske spillere rent bord med fem sejre ud af fem mulige, trods at det kan være svært på kort tid at skulle omstille sig fra en turnering til en anden.

 

UEM 2022 i Beograd har indtil videre været ren dansk succes. Mandag formiddag stillede U19-landsholdet sig øverst på skamlen  som europamestre i holdturneringen, og klokken 14.00 trådte de første danske spillere igen på banen til kamp i den anden del af UEM, den individuelle turnering.

Her skal de samme U19-spillere igen i aktion, men denne gang uden at have resten af landsholdet til at juble og heppe bagved banen. Med det korte tidsrum mellem finaletriumf og turneringsstart skulle spillerne hurtigt omstille sig, men det blev intet problem. Danskerne hev nemlig fem sejre ud af fem mulige, hvor alle kampe blev vundet i to sæt.

U19-landstræner Rune Ulsing så et professionelt udtryk fra de danske spillere. Det kan nemlig være svært at gå fra en type turnering til en anden på kort tid, især når spillerne kommer fra en finalesejr. Men det lykkedes U19-spillerne med.

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

– Det var professionelt af spillerne i dag. Vi spiller ovenpå en finale i formiddags, hvor spillerne er meget oppe at køre, fordi der er eurofori over, at vi vinder holdturneringen. Så skal de hurtigt ind igen for at spille egen turnering. Det er et stort skifte. Det kan være svært at finde det rigtige spændingsniveau frem, men med det jeg ser i dag, så er folk klar og koncentrerede, siger Ulsing.

Landstræneren fremhæver, at spillerne har gjort deres forarbejde i det begrænsede tidsrum mellem turneringerne godt. Samtidigt leverede danskerne nogle flotte præstationer, der ledte til de fem sejre.

– Det er gået rigtig godt i dag. Jeg synes ikke, at vi spiller nogen kampe i dag, hvor vi bliver udfordrede. Spillerne fik gearet ned i den tid, de nu kunne, og fik så fokuseret på den opgave, de skulle ind til. Det lykkedes de med alle sammen. Alle leverer rigtig godt i dag, siger Rune Ulsing.

Læs også: Danmark genvinder holdtitlen ved UEM

Sådan forløb kampene i de forskellige kategorier:

Damesingle:

  • Sofie Karmann (DEN) – Thomai Agapi Pavlidou (GRE): 21-10, 21-15

Herredouble:

  • Hjalte Johansen/Jeppe Søby (DEN) – Aleksander Petrov/Krasimir Todorov: 21-7, 21-14

Damedouble:

  • Emma Irring Braüner/Sofie Røjkjær (DEN) – Elin Ôhling/Elin Ryberg (SWE): 21-17, 21-11
  • Benedicte Sillassen/Maria Højlund Tommerup (DEN) – Anna Sofie De March/Emma Piccinin (ITA): 21-10, 21-10

Mixeddouble:

  • Jonathan Melgaard/Maria Højlund Tommerup (DEN) – Thomas Fjeldheim/Kristine Ødegårdstuen (NOR): 21-11, 21-16

Klik her og få overblik over mandagens kampe ved UEM

I morgen går U19-spillerne igen på banen, hvor første kamp med dansk deltagelse spilles klokken 10.00. Der er i alt ni kampe med rød-hvide spillere i løbet af tirsdagen. Du kan finde hele tirsdagens kampprogram her.

Du kan se kampene ved UEM gratis på livestream her eller følge med via livescore her.

Den individuelle turnering spilles fra mandag til lørdag. Danmark stiller med fire singlespillere og ni doublepar.Tags: , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,