Badmintonphoto

Dansk overraskelse på tredjedagen ved VM: – Det betyder rigtig meget

August 24, 2022 14:02 Skrevet af

Det blev til to sejre og to nederlag for Danmark i onsdagens VM-kampe. Cheflandstræner Kenneth Jonassen erkender, at det samlet set har været tre hårde dage.

 

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Det begyndte og sluttede godt.

Første danske kamp på tredjedagen ved VM blev vundet af Maiken Fruergaard og Sara Thygesen, og det samme gjorde den sidste af Jeppe Bay og Lasse Mølhede, som overraskende slog OL-sølvvinderne fra 2016, Goh og Tan.

– Jeg er glad på Jeppe og Lasses vegne, fordi de har arbejdet knaldhårdt for at få det her til at lykkes, og det er dem selv, der kører de sidste mange point hjem, for der er det højintenst derinde. Det er en velfortjent sejr for drengene, og jeg er glad for, at den hårde træning bærer frugt. Det var rigtig flot, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Trods to flotte sejre blev det også til to nederlag til seedede danske spillere.

VM-bronzevinderne fra sidste år Kim Astrup og Anders Skaarup tabte i to sæt til useedede indere, mens Mia Blichfeldt tabte til en useedet vietnameser.

Klik her og se flere detaljer fra onsdagens kampe ved VM i Tokyo

Samlet set betyder det, at Danmark er repræsenteret i tre kampe, når tredje runde spilles torsdag, da Viktor Axelsen også har kvalificeret sig. Cheflandstræner Kenneth Jonassen håber på, at det antal bliver forbedret frem mod VM i København næste år.

– Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, vi ikke har fået nogle hårde tæsk de første tre dage. Vi skal lige samle os op og bevare det positive og konstruktive i forhold til de spillere, der er tilbage i turneringen. Der er ingen tvivl om, at vi har lidt nogle hårde nederlag, og dem kommer vi til at arbejde knaldhårdt på og forbedre os på de områder, men vi kan desværre bare ikke spille kampene igen. Vi må vente til næste uge med Japan Open, men ikke mindst til næste VM på hjemmebane.

– Der er nogle lærepenge her i forhold til at håndtere sig selv og det at skulle ind og spille en første kamp, som er rigtig svær. Enten fordi vi ved, modstanderen har spillet en kamp derinde, eller at personen er underdog mod os, men hvor vi kender deres styrke. Det er nogle af de erfaringer, vi skal tage med hjem og tage rigtig seriøst i den proces, der begynder i arbejdet frem mod VM i København. For det skal vi forbedre os på, hvis vi skal gøre det bedre, understreger Kenneth Jonassen.

Få overblikket over torsdagens kampprogram

Maiken Fruergaard/Sara Thygesen (12. seedet) – Yeung Nga Ting/Yeung Pui Lam: 21-17, 21-13

Mens størstedelen formentlig lå og sov i Danmark, sørgede Maiken Fruergaard og Sara Thygesen at spille sig videre til tredje runde ved VM i Tokyo.

Det skete mod VICTOR DENMARK MASTERS-vinderne, Yeung og Yeung. Cifrene antyder en komfortabel sejr over verdens nummer 58, og det var også den følelse, danskerne havde inde på banen.

– Jeg føler mig egentlig ovenpå det meste af tiden, selvom de kommer godt med i første sæt. Jeg synes, vores gameplan virker rigtig godt, og så længe vi holder os til den, synes jeg også, vi kommer fint igennem. Jeg føler egentlig et okay overskud inde på banen, fortæller Maiken Fruergaard.

Ifølge Sara Thygesen var der stor forskel i forhold til vinden på de to banehalvdele.

– Den side, vi starter på, var rigtig tung. Det var svært lige at vænne os til og får lidt kæmpet os igennem sættet. I andet sæt har vi lidt medvind, men de har svært ved at få den hen over os, og den side styhrer vi til UG. Det var fedt og dejligt.

I næste runde vender de førsteseedede og forsvarende verdensmestre, Chen Qingchen og Jia Yifan, som har vundet de fem tidligere opgør mod danskerne.

Læs også: Sådan kan du følge med fra individuel VM

Kim Astrup/Anders Skaarup (8. seedet) – M.R. Arjun/Dhruv Kapila: 17-21, 16-21

Selvom det var tredjedagen for VM, var det den første kamp for Kim Astrup og Anders Skaarup. De måtte dog se sig slået af inderne, som ligger nummer 35 i verden, i en kamp, hvor danskerne havde svært ved at få deres normalt så gode spil i gang. Det var parrenes første indbyrdes møde.

– Det mest frustrerende er at tabe første kamp. Det er træls. Vi plejer at blive bedre i løbet af en turnering, så det er virkelig frustrerende, vi ikke får lov til at spille flere kampe, siger Kim Astrup.

– Jeg står med frustrationer. Vi har været herude længe, og vi har trænet længe for at blive klar. Det har vi gjort godt og været motiveret. Så at der ikke kommer mere til ud gennem hverken ben eller ketcher, er næsten en af de mest frustrerende følelser. Vi kan ikke stå og pege fingre ad trænere eller forberedelserne. Det er os selv derinde i dag. Det er ekstra irriterende, siger Anders Skaarup.

 

Mia Blichfeldt (15. seedet) – Thi Trang (B) Vu: 18-21, 21-16, 18-21

Mia Blichfeldt var storfavorit til opgøret mod verdens nummer 79. Men vietnameseren formåede bedst at håndtere det, da en tæt kamp skulle afgøres i tredje sæt.

– Der er rigtig meget ærgrelse. Jeg synes, jeg har haft en rigtig god VM-optakt, så at gå ind og levere det, jeg gør på banen i dag, er langt under niveau. Men det er ikke givet, man spiller godt i 1. runde, selvom man har haft en god forberedelse, siger Blichfeldt.

 

Jeppe Bay/Lasse Mølhede – Goh V Shem/Tan Wee Kiong (13. Seedet): 21-18, 23-21

VM-debutanterne Bay og Mølhede stod for den største danske overraskelse, da de slog Goh og Tan, som fik sølv ved OL i 2016.

I næsten hele kampen var det danskerne, som var spilstyrende og havde succes med at følge deres taktik.

– Det betyder rigtig meget. Vi har længtes efter at slå et verdensklassepar. Vi har haft rigtig mange kampe mod de her par, som vi rigtig gerne ville slå, og det var fedt at få hul på bylden, siger Mølhede og suppleres af sin makker:

– I det første halvandet sæt synes jeg, vi får fundet pladsen foran Goh, som gerne vil tilbage og slå, mens Tan gerne vil rykke fremad. Vi får gjort banen lidt stor for dem og får dækket og prikket bolden ned i fødderne på dem, så de får løftet for kort. Det er meget tungt derinde, så det er svært at få længde på løftene. Så føler jeg lidt, at da det bliver tæt i andet sæt, bliver det lidt tilfældigt, men så får vi hevet den hjem til sidst.

Det danske par møder syvendeseedede Rankireddy og Shetty i trejde runde.

 

TV 2 SPORT sender alle dage fra VM fra start til slut. Da tidsforskellen mellem Danmark og Japan er på 7 timer, vil det sige, at du allerede skal sidde klar klokken 3 fra torsdag-lørdag, mens søndagens finaledag begynder klokken 7 dansk tid.

Du kan løbende holde øje med TV 2 SPORTs sendeplan her. 

Har du ikke mulighed for at se kampene i tv, så kan du følge med på livescore via linket her.

Ellers kan du følge med på Badminton Danmarks FacebookInstagram og Twitter undervejs ved VM, hvor der løbende vil komme artikler, interview og videoer.

Næste år spilles VM i Royal Arena, København, og du kan inden længe købe billetter til det første individuelle verdensmesterskab i Danmark siden 2014.

Det sker først i uge 42, hvor det fysiske billetsalg begynder ved DENMARK OPEN presented by VICTOR. Fra 1. november kan du sikre dig billetter via ticketmaster.dk.

Følg med her på badminton.dk, denmark2023.dk og vores sociale medier for at få den seneste information om billetsalget til VM 2023 i Danmark.Tags: , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,