Badmintonphoto

Axelsen klar til VM-kvartfinale mod verdensklassespiller: – Det er de kampe, man træner for

August 25, 2022 11:24 Skrevet af

Torsdagens tre danske kampe ved VM bød på en enkelt sejr i form af Viktor Axelsen. Ifølge cheflandstræner Kenneth Jonassen har vi muligvis stadig til gode at se det bedste fra verdensetteren i herresingle.

 

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Danmark har ikke længere flere doubler med ved det individuelle VM i Tokyo.

I tredje runde tabte Sara Thygesen og Maiken Fruergaard til verdensetterne, Chen Qingchen og Jia Yifan, mens Jeppe Bay og Lasse Mølhede røg ud til verdens nummer syv, Satwiksairaj Rankireddy og Chirag Shetty.

Til gengæld er Danmark fortsat repræsenteret i herresingle, når kvartfinalerne spilles fredag.

Viktor Axelsen vandt sin kamp over Sitthikom Thammasin i to sæt. Samlet set har dagen været som forventet ifølge Danmarks cheflandstræner Kenneth Jonassen.

– Den har nok været, som vi har kunne læse på papiret. Det var nogle svære kampe.

Klik her og se flere detaljer fra torsdagens kampe ved VM i Tokyo

– Det vigtigste er, at Viktor har spillet sig frem til en kvartfinale ved et stort mesterskab og er klar. Han har muligvis ikke spillet sit bedste endnu, men det har der ikke været behov for, og han er kommet sig godt over en hviledag. Der kan man godt have en lille smule rust – især når man skal ud til et stort mesterskab. Men han er frisk og klar til et spændende opgør mod en verdensklassemodstander, siger cheflandstræneren.

I kvartfinalen skal Axelsen op imod sjetteseedede Anthony Ginting, som Axelsen har slået de seneste syv gange. Men der venter på ingen måde en let opgave.

– Når man når til de sidste otte i et VM, er der kun virkelig gode spillere tilbage. Når størrelsen hedder Ginting, så skærper man sig ekstra. Det er de her kampe herfra og hele vejen ind, man træner for. Det er for at stå i en kvartfinale og spille sit bedste og finde løsningerne på det, der kommer på dagen.

– Det er ikke sikkert, man kan finde verdensklassespillet, men Viktor besidder nogle abnorme fighteregenskaber samtidig med en vilje og giver aldrig op. Dem skal han tappe ind i. Det bliver en teknisk, taktisk og fysisk kamp på alle parametre. Der er også noget mentalt i den del. Jeg føler mig overbevist om, han står et godt sted, og selvtilliden er i hvert fald i orden, oplyser Kenneth Jonassen.

Læs også: Sådan kan du følge med fra individuel VM

Viktor Axelsen (1. seedet) – Sitthikom Thammasin: 21-19, 21-16

For tredje gang ud af tre mulige ved dette VM vandt Viktor Axelsen sin kamp i to sæt. I tredje runde gik det ud over thailandske Thammasin, som Axelsen fortsat er ubesejret imod. Der står nu 4-0 i det indbyrdes regnskab.

– Jeg synes, det var en okay svær kamp. Han spillede godt og sin chance, men når jeg spillede godt, fik jeg lukket ham ned. Jeg er lidt ærgerlig over den måde, jeg lukkede ham ind specielt i første sæt, men når det er sagt, så er jeg glad for den måde, jeg vandt kampen på i to sæt, siger Axelsen og ser frem mod sin kvartfinale:

– Det bliver en svær kamp. Jeg skal spille godt for at vinde. Det bliver en hård kamp, men jeg glæder mig, og jeg er klar.

Jeppe Bay/Lasse Mølhede – Satwiksairaj Rankireddy/Chirag Shetty (7. seedet): 12-21, 10-21

Efter en overraskende sejr i anden runde mødte Bay og Mølhede overmagten mod de nykårede Commonwealth-vindere Rankireddy og Shetty.

De danske VM-debutanter hang på til 11-12, men derfra blev de most af inderne, som ligger nummer syv på verdensranglisten.

– Vi fik ikke rigtig vores spil frem i dag. Om vi blev presset for meget til det, eller om det var, fordi vi ikke spillede godt selv, er lidt svært at sige. I starten af første sæt var vi på vej tilbage, hvor vi fik lidt mere bevægelse på, men ellers havde de rimelig godt styr på os på alle parametre, siger Mølhede og fortsætter:

– Jo flere par vi møder i de her kampe, jo mere har vi mulighed for at udvikle os. Det kan vi mærke. Vi får mere erfaring i at spille de her kampe. Så det er bare at klø på derhjemme og se, om det ikke bliver til noget godt.

Sara Thygesen/Maiken Fruergaard (12. seedet) – Chen Qingchen/Jia Yifan (1. seedet): 15-21, 9-21

Den danske damedouble formåede ikke at forbedre deres interne statistik mod kineserne, som nu har vundet alle seks opgør mellem de to par. Thygesen og Fruergaard hang godt på i begyndelsen af kampen, men i slutningen af første sæt samt andet sæt viste verdensetterne og de forsvarende verdensmestre klassen.

– Jeg synes, Sara og Maiken kæmper fordelagtigt gennem det første sæt. De forsøger at lægge og presse, og det lykkedes til dels også. De kom ret tæt på i slutfasen, men kineserne var bare lige det stærkere. Og vi ved, at når der først falder ro over dem, så er de en håndfuld, og det var også det, der viste sig i andet sæt. Det var en svær størrelse, men pigerne kæmpede med alt, hvad de havde derinde, og mere kan man ikke kræve, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

TV 2 SPORT sender alle dage fra VM fra start til slut. Da tidsforskellen mellem Danmark og Japan er på 7 timer, vil det sige, at du allerede skal sidde klar klokken 3 fra fredag og lørdag, mens søndagens finaledag begynder klokken 7 dansk tid.

Du kan løbende holde øje med TV 2 SPORTs sendeplan her. 

Har du ikke mulighed for at se kampene i tv, så kan du følge med på livescore via linket her.

Ellers kan du følge med på Badminton Danmarks FacebookInstagram og Twitter undervejs ved VM, hvor der løbende vil komme artikler, interview og videoer.

Næste år spilles VM i Royal Arena, København, og du kan inden længe købe billetter til det første individuelle verdensmesterskab i Danmark siden 2014.

Det sker først i uge 42, hvor det fysiske billetsalg begynder ved DENMARK OPEN presented by VICTOR. Fra 1. november kan du sikre dig billetter via ticketmaster.dk.

Følg med her på badminton.dk, denmark2023.dk og vores sociale medier for at få den seneste information om billetsalget til VM 2023 i Danmark.Tags: , , , , , ,
Kategori: , , , ,