Badmintonphoto

Præstér som et hold: Sådan fungerer samarbejdet mellem landsholdet og sportspsykolog

August 31, 2022 14:41 Skrevet af

De danske landsholdsdamer arbejdede med værdikort og gjorde brug af individuelle sessioner og mindfullness under det seneste Uber Cup.

 

Ligesom i andre sportsgrene får det mentale aspekt en større og større rolle i badminton.

For hvordan håndterer spillerne det, når de ubevidst begynder at afvige fra den oprindelige plan, da de gik på banen? Hvordan skal nerverne håndteres i en stor arena? Hvordan giver man sig selv de bedste forudsætninger til at præstere bedst muligt?

Det er noget, som Nina Due Stagis prøver at hjælpe med. Hun er sportspsykologisk konsulent ved Team Danmark og var blandt andet med ved den seneste udgave af Uber Cup – VM for damehold – hvor hun observerede og gjorde sit til, at de danske damespillere arbejdede endnu bedre sammen som et hold.

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Sportspsykologen gæstede den seneste episode af Badminton Danmarks podcast, hvor hun fortalte om netop de oplevelser og forklarede, hvorfor det er særlig vigtigt også at have sessioner med træneren og ikke kun spilleren.

– Jeg er meget overbevist om, at træneren skal være lige så involveret som spillerne. Både så træneren kan tappe ind i det, der foregår. Men også så træneren får en fornemmelse af, hvad der sker, så der kan bygges videre på tingene, siger Nina Due Stagis.

Hør podcasten, hvor hun også fortæller om, hvorfor hun under Uber Cup lavede mindfullness og værdiarbejde med truppen, og til sidst i podcasten giver hun råd til, hvad andre trænere kan gøre, når de skal få et hold til at arbejde sammen.

 

Lyt med og læg meget gerne en anmeldelse til os, så vi kan blive endnu bedre til næste gang.

Her kan du klikke dig direkte videre til SpotifyItunes, Google Play eller downloade afsnittet via dette link.

Hvis I kan lide, hvad I hører, så husk at trykke follow og del gerne podcasten med jeres venner og familie.Tags: , , ,
Kategori: , , , ,