Astrup/Skaarup. Japan Open final 2022
Badmintonphoto

Intens tresætter ender i dansk nederlag ved Japan Open

September 4, 2022 11:00 Skrevet af

Astrup/Skaarup måtte igen ud i tre sæt ved Japan Open, da finalen skulle afgøres. Desværre blev det ikke til dansk triumf, da kineserne Liang/Wang slår den danske herredouble i et intenst opgør.

 

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen rejser hjem fra Japan med en andenplads ved Japan Open. Det står klart efter herredoublefinalen ved Super 750-turneringen, hvor kinesiske Wei Keng Liang/Chang Wang fra Kina tager deres første titel sammen.

Den danske herredouble havde ikke mødt det kinesiske par tidligere, og det første indbyrdes opgør ender altså i dansk nederlag med cifrene 18-21, 21-13, 17-21. Astrup/Skaarup kan dog alligevel bryste sig af en flot turnering og en sølvmedalje ved Japan Open.

– De er og skal være skuffede efter sådan en kamp i en finale i en stor turnering. De havde håbet på, at de kunne nappe den, men de er godt klar over, hvor det glipper. Kim/Anders har også anerkendelse af, at de møder en god modstander, siger assisterende landstræner Jesper Hovgaard.

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Jesper Hovgaard roser dog herredoubleparrets måde at gå ind til turneringen på og håndtering af modgang, hvor de kom fra en skuffelse ved VM i ugen forinden.

– De kommer fra en stor skuffelse fra VM og spiller den første kamp i turneringen, hvor Anders har lidt problemer med sit knæ, men alligevel får hevet sig igennem. Der er selvfølgelig nogle udfordringer, men jeg synes, at det har været stærkt arbejde af Kim og Anders. De har arbejdet stenhamrende hårdt i hver kamp og vist stærk moral, siger Hovgaard.

I finalen var danskerne foran med 15-11 i første sæt, men kineserne hentede de forsømte point ind og endte med at sjæle sættet. Andet sæt var domineret af Astrup/Skaarup hele vejen, og de vandt sikkert med otte point. En kinesisk stime fra 8-11 til 8-17 i tredje sæt sendte Liang/Wang mod sejren, og selvom danskerne næsten kom tilbage i kampen, var det ikke nok.

Klik her og se flere detaljer fra herredoublefinalen

– Det var en kamp, som bar lidt præg af, at det var afgørende at have momentum. Det skiftede, som det ofte gør i finaler. Kim og Anders spiller ikke deres aller bedste, men de spiller stadig til at kunne vinde kampen. I første sæt og tredje sæt bliver vi lidt for forsigtige, og så bliver vi straffet ret hurtigt. Kineserne spiller med en god ungdommelig attitude, hvor de sætter tingene på spidsen, siger Jesper Hovgaard.

Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen står derfor stadig uden en førsteplads i 2022. Finalen ved Japan Open blev herredoubleparrets første finale i år. Astrup/Skaarup har tidligere i år nået semifinalen i German Open, Thailand Open og Indonesia Open.Tags: , ,
Kategori: , , ,