Allan Høgholm

– To minutter efter præmieskamlen var jeg på vej mod fødeklinikken

October 19, 2022 08:00 Skrevet af

(Dette er en artikel fra magasinet til DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR)

Den danske herredoublespiller Anders Skaarup havde egentlig meldt fra til Denmark Open-finalen 2021, men hans højgravide kone fik ham overtalt til at spille.

 

Det er lige før, H.C. Andersen ikke kunne have skrevet et bedre eventyr end det, der foregik sidste år under Denmark Open i Odense.

– Egentlig er det lidt en vanvittig fortælling. Vi havde brug for et mirakel, og det fik vi, siger Anders Skaarup, når han husker tilbage.

Allerede da sidste års turnering i Danmark skulle til at begynde, var hans gravide kone gået over terminen. Han ville på ingen måde gå glip af fødslen af sit andet barn, så derfor havde han indstillet sig på, at det ville blive et kort visit i den fynske by.

Han havde ikke forestillet sig, han både ville nå at spille i søndagens finale og overvære sin kones fødsel inden for få timer.

– Det var ultimativt den vildeste uge, slår Skaarup fast.

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Svigerfar og kammerat stod standby med bil

Planen var klar. Og afklaret med både landstrænere og sportschef. Fik han et opkald fra konen, så pakkede han tasken og kørte omgående mod fødeklinikken.

Sådan var det også, da han ugen inden deltog ved Thomas Cup – VM for herrehold – i Aarhus. Telefonen var konstant inden for rækkevidde. Lige indtil der skulle varmes op til kampene. Så blev telefonen pakket væk og fokus var på badminton.

Hans kone havde også numrene på forhenværende landstræner Jakob Høi og elite- og sportschef Jens Meibom, hvis hun skulle have fat i nogen i mellemtiden.

– Denmark Open kommer altid igen. Men jeg tror ikke umiddelbart, jeg skal have flere børn, så jeg synes, det er så vigtigt og spændende en oplevelse i et parforhold, at jeg ville have svært ved at spille på bekostning af at gå glip en af fødsel, forklarer 33-årige Skaarup.

Fra turneringens start var planen, at enten hans svigerfar eller en god kammerat stod standby med en bil, hvis han skulle hurtigt af sted. Tankerne var primært rettet mod de første runder, for han og makkeren Kim Astrup havde aldrig nået til en kvartfinale ved hjemmebaneturneringen. Det skulle der blive lavet om på.

Læs resten af artiklen online i vores magasinTags: , , ,
Kategori: , , ,