Første placeringskamp for de danske UVM-spillere fik et fantastisk resultat. Endnu engang viste danskerne høj klasse, da Hong Kong blev slået med 5-0. Ukraine venter i næste placeringskamp, der spilles fredag.

 

Efter Danmarks flotte sejr over Thailand i går, gik kampene om placeringer ved UVM i gang. Med en andenplads i det indledende gruppespil ventede kampe om placeringerne 9-16. pladsen ved UVM. Her skal Danmark møde andre lande, der også blev toer i deres puljer.

Torsdag hed modstanderen Hong Kong. Et opgør, hvor U19-landstræner Rune Ulsing inden sagde, at spillerne skulle ramme topniveau for at vinde. Og det lykkedes igen for Danmark at levere og sejre i verdensklasse. 5-0 bliver resultatet af holdkampen mod Hong Kong.

– Vi spiller en god fokuseret holdkamp med masser af energi både på og uden for banen. Gode individuelle præstationer og god holdindsats, siger Rune Ulsing.

Her kan du følge Danmarks ungdomsspillere på livescore gennem hele turneringen

Jonathan Melgaard og Maria Højlund Tommerup var første danskere til at gå på banen mod Hong Kong. Første sæt blev tæt, mens Melgaard/Tommerup i andet ikke delte gaver ud. De vinder 21-18, 21-11, og gav Danmark et godt udgangspunkt.

Til anden kamp gik Frederikke Østergaard ind til sin tredje kamp ved UVM. I dagens damesinglekamp var Chan Wing Lam fra Hong Kong lige i hælene på danskeren hele tiden, men Østergaard holdte hovedet koldt og vinder 21-19, 22-20.

Dermed kunne Danmark med en sejr i tredje kamp sikrer sig en samlet sejr i holdkampen mod Hong Kong, og det sørgede William Bøgebjerg for. Også her var modstanderen hele tiden tæt på danskeren, men Bøgebjerg vinder alligevel sin herresinglekamp, som også cementerer dansk sejr mod Hong Kong.

Læs også: Thailand besejret 3-2 i spændende holdkamp ved UVM: – Det er sjovt, når folk giver alt, de har og vil det

Men derfor var der stadig to kampe på programmet, som alligevel blev spillet trods at Danmark på forhånd kunne kalde sig vindere. Sofie Røjkjær har været skudsikker i sine to foreløbige doublekampe, og også Lærke Hvid gik ind til damedoublen med en sejr i bagagen fra en damesinglekamp mod Slovenien. De to danskere vinder deres kamp stort og pynter på resultatet.

Det betød dog ikke, at Jonathan Melgaard og Mike Vestergaard ikke havde tænkt sig at give alt, de havde. Herredoublen bliver prikken over i’et på endnu en fantastisk præstation af de danske U19-landsholdsspillere.

I morgen går Danmark på banen til næste placeringskamp. Her møder spillerne det ukrainske U19-landshold, der tidligere i dag slog Tjekkiet.

Du kan se Danmarks UVM-møde med Ukraine live på youtube ved at klikke her

Herunder ser du resultaterne fra kampen

Danmark – Hong Kong:

  • *Jonathan Melgaard/Maria Højlund Tommerup – Lam Tsz To/Liu Hoi Liu Anna: 21-18, 21-11
  • *Frederikke Østergaard – Chan Wing Lam: 21-19, 22-20
  • *William Bøgebjerg – Lam Tsz To: 21-19, 21-18
  • *Lærke Hvid/Sofie Røjkjær – Chan Wing Lam/Liu Hoi: 21-16, 21-10
  • *Jonathan Melgaard/Mike Vestergaard – Fu Chuen Po/Jason Gunawan: 21-15, 21-18

Klik her og se flere detaljer fra kampen mod Hong Kong

Her kan du få overblik over alle kampene, der spilles fredag ved UVM

UVM spilles i år i Santander i Spanien.

Holdmesterskabet spilles fra mandag-lørdag, mens det individuelle UVM afvikles i næste uge.