Viktor Axelsen vinder en kvartfinaleplads
Badmintonphoto

Fire danske kampe i anden runde ved DENMARK OPEN presented by VICTOR blev til en kvartfinaleplads

October 20, 2022 21:54 Skrevet af

Verdensetteren Viktor Axelsen fik som den eneste dansker spillet sig videre til morgendagens kvartfinaler til trods for, at hans danske modstander Rasmus Gemke gav ham kamp til stregen. De tre danske doubler, der var i aktion torsdag fik også lov til at vise deres værd. 

I anden runde ved DENMARK OPEN presented by VICTOR blev der spillet lange tre-sættere, fænomenale dueller og udvist kampgejst fra første ´love-all-play´. 27 seedede spillere blev til 20, og dermed blev der tyndet ud i flokken af underdogs. De tre danske underdogspar blev sat på prøve, da alle parrene skulle møde hårde modstandere i deres anden runde. Men til stor glæde for publikum kæmpede alle tre par til det sidste og leverede suverænt.

Klik her og få overblikket over resultaterne for anden runde ved DENMARK OPEN presented by VICTOR

 

Viktor Axelsen – Rasmus Gemke: 21-15, 21-19

Publikum kunne se frem til verdensklasse badminton fra begge sider på bane 1, da verdensetteren Viktor Axelsen skulle møde formstærke Rasmus Gemke. Og det var et sandt danskeropgør, der udspillede sig på bane 1. Gemke holdte sig kontinuerligt til ilden og gav Axelsen kamp til stregen fra starten. Det viste sig især i andet sæt, hvor Gemke samlede stort set alt op, hvad Axelsen skød ned til ham.

– Vi kender hinanden godt, og jeg kommer til at hoppe i lidt fælder og spille lidt for stereotypt, det var til Rasmus´ fortjeneste en gang i mellem, fortæller Axelsen om andet sæt.

Axelsen har kun smidt et sæt fra sig siden siden Malaysia Open i juli måned. Gemke kunne heller ikke snuppe et fra ham i dag, og efter to sæt gik sejren til fredagens kvartfinalist.

– Forholdsvis meget god kamp, godt spillet store dele af kampen. Rasmus er enorm angrebsstærk, og jeg er forholdsvis stærk i defensiven i store dele. Jeg var rigtig glad for at vinde i to sæt, det var vigtigt for min videre færd her i turneringen, men jeg synes Rasmus spiller en rigtig god kamp, siger Axelsen.

Klik her og læs det officielle DENMARK OPEN 2022 presented BY VICTOR

 

Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby – Zheng Siwei/Huang Yaqiong: 10-21, 21-19, 19-21

Det var en hård modstander, der i dag ventede Mikkelsen og Søby, da de stod over for verdens nummer tre Zheng og Huang. Det var første gang de skulle bide skeer med det kinesiske par, der har vundet de sidste 9 ud af 10 world tour turneringer.

Første sæt var slut efter 11 minutter, hvor kineserne styrede forbanen med hård hånd. Mikkelsen og Søby fik dog vendt spillet i andet sæt, og fik brugt hjemmebanen til deres fordel. I tredje sæt var alle i publikum helt ude på stolekanten. Søby styrede boldene ved nettet og Mikkelsen krydsede til UG, desværre sluttede kampen med en serv i nettet til Zheng og Huangs fordel.

– Jeg er glad for, at vi kan spille på det niveau vi gjorde, og lige nu fylder skuffelsen også en del, fordi vi kommer så tæt på, men får ikke sejren alligevel, siger Mikkel Mikkelsen.

– Det var absolut fantastisk at stå derinde og spille, og få skreget sit navn nede på banen, det er kun noget, vi vil tage hjem og prøve at træne rigtig hårdt for at få lov at prøve igen, det er helt sikkert, fortæller Rikke Søby.

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

 

Jeppe Bay/Lasse Mølhede – Lee Yang/Lu Chen: 28-26, 16-21, 17-21

Bay og Mølhede skulle i dag møde en OL guldvinder nemlig taiwanesiske Lee Yang. Lee stillede dog ikke op med hans gamle faste makker, og der ventede derfor et mere uprøvet par. Da de danske herrer gik på banen, var Jyske Bank Arena fyldt op, og de kunne derfor se frem til en suveræn opbakning.

I første sæt var Bay og Mølhede i stand til at forholde sig rolige, mens de kæmpede sig til pointene en efter en og fik lukket sættet efter lange 28 point. I andet sæt, så det anderledes ud, da taiwaneserne fik momentum ved opholdet. I tredje sæt fulgtes parrene ad, dog have Bay og Mølhede svært ved at forholde sig lige så rolige som i første sæt.

– Vi må ikke blive for ivrige i de afgørende ting, også synes vi, at de har heldet med til sidst, det er de der små procenter hele tiden. Det kan være vi havde procenterne i første sæt, det kan jeg ikke lige huske, men jeg kan huske ved 17-17, hvor jeg brager to i nettet, som jeg ikke bør gøre, og det er sådan nogle ting, der ærger en lige nu. Men vi har spillet en vanvittig flot turnering her, og jeg er glad og stolt over, at vi har spillet så godt, fortæller Mølhede.

Daniel Lundgaard/Mathias Thyrri – Leo Rolle Carnando/Daniel Marthin: 20-22, 14-21

Thyrri og Lundgaard mødte i anden runde ungdomsverdensmestrene Carnando og Marthin. De to hurtige indonesere slog igår Anders Skaarup og Kim Astrup ud i tre tætte sæt.

Det danske par kom godt fra opholdet af og tvang indoneserne ud i to ombolde, men fik den desværre ikke lukket. I andet sæt stak Indoneserne af allerede fra start, og Thyrri og Lundgaard måtte se sig slået i to sæt.

Læs også: Første runde afsluttet: Mange tætte danske kampe

 

Loh Kean Yew – Kidambi Shrikant: 21-13, 21-15

I Axelsens kvartfinale venter den anden verdensmester Loh Kean Yew, der i dag slog indiske Kidambi Shrikant. Efter Lohs og Shrikants sidste møde, kunne Loh kalde sig for verdensmester i 2021. I dag viste han endnu engang, at han er formstærk og Shrikant fik ikke lov til at nærme sig den singaporeanske spiller.

Prannoy H. S. – Lakshya Sen: 21-9, 21-18

Ligesom der i dag var ren danskeropgør i herresinglekategorien, så stod de to formstærke indiske herrer Prannoy H. S. og Lakshya Sen i samme situation, da de i dag krydsede ketsjere. Med stillingen 2-2 fra tidligere indbyrdes opgør, var der lagt op til en spændende herresingle. Efter to sæt kunne verdens nummer otte Lakshya Sen dog kigge videre mod fredagen kvartfinaler.

Carolina Marin – Yue Han: 15-21, 20-22

Carolina Marin, som vandt over Mia Blichfeldt i første runde, måtte i dag se sig slået af kinesiske Yue Han. Marin kæmpede nede på bagbanen, men kunne efter to sæt ikke gøre mere. Marin og Yues indbyrdes opgør står nu 0-2.

Fredag starter kvartfinalerne klokken 12.

Læs også: Kom med på dommerstolen med den yngste dommer ved DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR

 

Lodtrækning og program

Danmark er godt repræsenteret, da der er danskere på banen i 15 kampe i 1. runde, som afvikles tirsdag og onsdag.

TV 2 SPORT-sendeplan

Har du ikke mulighed for at være på plads i hallen, så kan du følge med på TV 2 SPORT alle dage under turneringen fra start til slut.

  • Torsdag: Start klokken 9
  • Fredag: Start klokken 12
  • Lørdag: Start klokken 10
  • Søndag: Start klokken 12

Du kan løbende holde øje med TV 2 SPORTs sendeplan her. 

Læs også: Spin og vind VIP-billetter til DENMARK OPEN presented by VICTOR

 

Livescore

Har du heller ikke mulighed for at se kampene i tv, så kan du kan følge med på livescore her

 

Sociale medier

Du kan også følge med på Badminton Danmarks sociale medier:
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube
LinkedIn

 

Under DENMARK OPEN presented by VICTOR begynder det fysiske billetsalg til næste års individuelle VM i København. Har du ikke mulighed for at komme til Odense og købe VM-billet, kan du fra 1. november sikre dig billetter via denmark2023.dk.

 

Fakta

Super 750-turneringen DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR spilles fra den 18.-23. oktober 2022. For første gang siden 2008 i Jyske Bank Arena i Odense efter 13 år i Odense Idrætshal.

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flytter verdens anden ældste turnering i år ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena.

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens næstældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936-1989 blev turneringen spillet i København, og sidenhen har den været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Danmark er med 141 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 63.

Sammen med vores sponsorer og partnere, VICTOR (presented by sponsor), HSBC (World Tour sponsor), Scandic, Jyske Bank Arena, Destination Fyn, Visit Odense, Smag & Smil, Odense Sport & Event, Odense Congress Center, Hotel Odeon, Royal Unibrew, H.J. Hansen Vin og TV 2 SPORT glæder vi os til at byde jer velkommen til DENMARK OPEN presented by VICTOR fra den 18.-23. oktober i Jyske Bank Arena.Tags: , , , , , , , , ,
Kategori: , , ,