Badmintonphoto

Axelsen jagter revanche mod velkendt modstander

October 21, 2022 07:00 Skrevet af

Alle de regerende verdensmestre har kvalificeret sig til kvartfinalerne ved DENMARK OPEN presented by VICTOR.

 

Én dansker er tilbage ved dette års DENMARK OPEN presented by VICTOR. Den forsvarende vinder, verdensetter og førsteseedede herresinglespiller, Viktor Axelsen.

Han kommer på en svær opgave imod syvendeseedede Loh Kean Yew. Axelsen har endda revanche til gode, da singaporeaneren vandt det seneste møde. Det var ved det individuelle VM i december, hvor Loh Kean Yew vandt 14-21, 21-9, 21-6. Danskeren har dog overhånden i det indbyrdes regnskab, da han fører 4-1. De to spillere mødte også hinanden ved sidste års Denmark Open, hvor Axelsen vandt 21-19, 21-14. De to kender hinanden særdeles godt fra træningsbanen, og blandt andet trænede de begge med på landsholdstræningen i Brøndby i ugerne op til turneringen i Odense.

Damesinglekategorien byder også på kampe i verdensklasse. Særligt andenseedede Tai Tzu Ying og femteseedede Ratchanok Intanon er garant for tekniske finesser. De to spillere har også et indgående kendskab til hinanden. Hele 32 gange har de stået på hver sin side af nettet. Tai Tzu Ying har overhånden med 18 sejre mod Ratchanok Intanons 14. Verdensmesteren Akane Yamaguchi fik lige nøjagtig kæmpet sig videre til kvartfinalen efter en sejr på 21-14, 20-22, 25-23.

Verdensmestrene i herredouble, Aaron Chia og Sok Wooi Yik, bliver testet til det yderste, når syvendeseedede Satwiksairaj Rankireddy og Chirag Shetty venter. Det indiske par spillede en afgørende rolle i landets Thomas Cup-triumf i maj, men parrene har endnu ikke mødt hinanden før.

Mikkel Mikkelsen og Rikke Søby var tæt på at chokere mod verdensmestrene i mixeddouble, Zheng Siwei og Huang Yaqiong, men det er kineserne, som skal spille kvartfinale fredag. Her møder de det franske par Thom Gicquel og Delphine Delrue, som er sjetteseedede. Kineserne har vundet begge opgør mellem de to par i år.

Også i damedouble er verdensmestrene klar til kvartfinalen. Det drejer sig om Chen Qingchen og Jia Yifan, som for første gang skal møde landskvinderne Zhang Shuxian og Zheng Yu.

 

Her er nogle af de største kampe på kvartfinaledagen:

  • (cirka klokken 20) Viktor Axelsen (1. seedet) – Loh Kean Yew (7. seedet)
  • Zheng Siwei/Huang Yaqiong (3. seedet) – Thom Gicquel/Delphine Delrue (6. seedet)
  • Lee Zii Jia (4. seedet) – Jonatan Christie (8. seedet)
  • Satwiksairaj Rankireddy/Chirag Shetty (7. seedet) – Aaron Chia/Soh Wooi Yik (4. seedet)
  • Tai Tzu Ying (2. seedet) – Ratchanok Intanon (5. seedet)
  • Chou Tien Chen (5. seedet) – Shi Yuqi
  • Yuki Fukushima/Sayaka Hirota (4. seedet) – Jongkolphan Kititharakul/Rawinda Prajongjai (6. seedet)

 

Kvartfinalerne sættes i gang fredag klokken 12, og de kan ses på TV 2 SPORT.

 

Lodtrækning og program

Danmark er godt repræsenteret, da der er danskere på banen i 15 kampe i 1. runde, som afvikles tirsdag og onsdag.

TV 2 SPORT-sendeplan

Har du ikke mulighed for at være på plads i hallen, så kan du følge med på TV 2 SPORT alle dage under turneringen fra start til slut.

  • Fredag: Start klokken 12
  • Lørdag: Start klokken 10
  • Søndag: Start klokken 12

Du kan løbende holde øje med TV 2 SPORTs sendeplan her. 

Læs også: Spin og vind VIP-billetter til DENMARK OPEN presented by VICTOR

 

Livescore

Har du heller ikke mulighed for at se kampene i tv, så kan du kan følge med på livescore her

 

Sociale medier

Du kan også følge med på Badminton Danmarks sociale medier:
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube
LinkedIn

 

Under DENMARK OPEN presented by VICTOR begynder det fysiske billetsalg til næste års individuelle VM i København. Har du ikke mulighed for at komme til Odense og købe VM-billet, kan du fra 1. november sikre dig billetter via denmark2023.dk.

 

Fakta

Super 750-turneringen DENMARK OPEN 2022 presented by VICTOR spilles fra den 18.-23. oktober 2022. For første gang siden 2008 i Jyske Bank Arena i Odense efter 13 år i Odense Idrætshal.

Læs også: VICTOR DENMARK OPEN bliver i Odense og flytter til større arena fra næste år

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flytter verdens anden ældste turnering i år ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena.

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens næstældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936-1989 blev turneringen spillet i København, og sidenhen har den været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Danmark er med 141 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 63.

Sammen med vores sponsorer og partnere, VICTOR (presented by sponsor), HSBC (World Tour sponsor), Scandic, Jyske Bank Arena, Destination Fyn, Visit Odense, Smag & Smil, Odense Sport & Event, Odense Congress Center, Hotel Odeon, Royal Unibrew, H.J. Hansen Vin og TV 2 SPORT glæder vi os til at byde jer velkommen til DENMARK OPEN presented by VICTOR fra den 18.-23. oktober i Jyske Bank Arena.Tags: , , ,
Kategori: , , ,