Et kinesisk par venter for Hjalte Johansen og Emma Irring Braüner i kvartfinalen ved ungdomsverdensmesterskabet.

 

Fire danske par blev til ét efter torsdagens kampe ved UVM i den spanske by Santander.

Hjalte Johansen og Emma Irring Braüner, som er tredjeseedede, vandt 21-17, 21-16 over japanerne Seiya Inoue/Kokona Ishikawa.

Klik her for at se med via livestream fra UVM 2022 på BWF’s Youtube-kanal

Dermed er mixeddoublen de eneste danskere, som har kvalificeret sig til fredagens kvartfinaler. Her venter kineserne Yu Hao og Qin Hui Zhi. En svær opgave, spår U19-landstræner Rune Ulsing.

– De kommer med en enorm fysik. De spiller hurtigt, trykker og slår hårdt. Der er måske ikke så meget variation i deres spil, men de bevæger sig godt på banen. Så vi skal bevæge os virkelig godt i morgen, komme frem på banen og være skarp på de første bolde, siger Ulsing.

Den danske kvartfinale bliver spillet cirka klokken 12.

 

Herunder kan du læse U19-landstrænerens vurdering af torsdagens fire danske kampe.

Jeppe Søby/Sofie Røjkjær – Beom Soo-Park/Hee Jo-ko: 19-21, 12-21

– Jeppe og Sofie startede egentlig godt med god energi, var modige og klar på planen. De lykkedes også med tingene og fik slået mange bolde ned på koreanerne, som måske virkede lidt overraskede. Men koreanerne kom godt igen, og så missede Jeppe og Sofie lige nøjagtig det første sæt. I begyndelsen af andet sæt kom Jeppe til skade med sit ene knæ under en landing. Han kunne gennemføre, men han kunne ikke komme ordentligt rundt på banen. Det var ærgerligt, for de havde virkelig godt fat i spillet, siger Rune Ulsing.

Klik her for at se alle dagens resultater ved UVM 2022

Hjalte Johansen/Emma Irring Braüner (3. seedet) – Seiya Inoue/Kokona Ishikawa: 21-17, 21-16

– Det var en flot kamp, hvor Hjalte og Emma virkelig fik styret for- og mellembanen. De var klar til at arbejde hårdt i duellerne, og de spillede i vildt højt tempo. Jeg synes, der var rigtig gode ting i den kamp. Det var godt at se, de holdt et stabilt niveau i andet sæt og lavede få fejl. Det frustrerede tydeligvis japanerne, fortæller den danske U19-landstræner.

 

Maria Højlund Tommerup/Kathrine Vang – Malya Hoarea/Camille Pognante (4. seedet): 18-21, 16-21

– Jeg synes, Maria og Kathrine kom ud med en lidt forkert attitude til kampen, for vi vidste, franskmændene ville komme ud med 120 kilometer i timen. Og pigerne blev lidt påvirkede af det. Der var for lidt energi, og de var ikke skarpe nok til at holde gameplanen. Det blev lidt stressende derinde i dag, og der var bare bedre bevægelse og energi hos franskmændene, siger Ulsing.

Læs også: Danske doubler skal spille for UVM-kvartfinalepladser

Jakob Houe/Christian Faust Kjær (1. seedet) – Song Hyun-Cho/Beom Soo-Park: 23-21, 15-21, 16-21

– Det var en sindssyg flot kamp af danskerne på meget højt niveau. Der var virkelig pres på servesituationen i kampen, hvor der skulle serves og returneres virkelig godt. Koreanerne spillede stabilt og gav nærmest ingen gratis point væk. Jakob og Christian skulle arbejde hårdt for at få bolden ned, mens koreanerne havde det lidt lettere. Det var nok det, der blev afgørende, selvom Jakob og Christian matchede dem virkelig godt. En vild flot præstation af drengene, siger Rune Ulsing.