Badmintonphoto

Rosengren jagter tredje medalje i træk ved para-VM: – Jeg har fine chancer

October 31, 2022 14:15 Skrevet af

Danskeren har døjet med en knæskade helt op til afrejsen ved para-VM, men hun er fortrøstningsfuld i forhold til sine medaljechancer.

 

Cathrine Rosengren er på jagt efter sin tredje VM-medalje i træk, når hun i denne uge skal i aktion ved para-VM i Tokyo.

I både 2017 og 2019 blev det til en bronzemedalje, men hun har forhåbninger om, at det kan overgås i år. En af grundene er, at Kina ikke har atleter med.

– Jeg synes, jeg har fine chancer. Jeg betragter mig selv som den største favorit i min gruppe, så det gælder i første omgang for mig at leve op til min favoritposition. Umiddelbart vil jeg sige, vi er tre om buddet til at løbe med guldet, siger Rosengren, som er 3./4. seedet ved mesterskabet.

Klik for at se Cathrine Rosengrens gruppe

Optakten til para-VM har dog ikke været optimal for danskeren. Siden hun kom hjem fra en turnering i Thailand for to måneder siden, fik hun trænet rigtig godt, men for to uger siden blussede en gammel skade i højre knæ op under en træning. Det var ikke smertefuldt, men knæet var hævet.

Det har betydet, at hun slet ikke har trænet i ugen op til afrejse. Faktisk var der tvivl, om hun overhovedet kunne komme af sted, men Team Danmarks fysioterapeuter gav hende grønt lys i fredags.

– Jeg har heldigvis fået bekræftet, at det var godt givet ud med en uges hvile, for træningen i dag gik rigtig godt, hvor jeg ikke havde nogen problemer med knæet. Så det er mega dejligt, fortæller Rosengren, som stiller op i klassen SU5, da hun har en nerveskade i sin venstre arm.

Se tirsdagens kampprogram ved para-VM

Cathrine Rosengren er i gruppe C sammen med portugisiske Beatriz Monteiro og Sumini Mutesi fra Uganda. Sidstnævnte møder hun i første kamp.

– Jeg tænker, mine chancer er gode. Det er ikke en, jeg kender så forfærdelig meget til eller har set i de andre turneringer. Det er en fin opstartskamp, hvor jeg kan vænne mig lidt til forholdene og mærke banen.

Kampen mellem Rosengren og Mutesi bliver spillet cirka tirsdag klokken 16 lokal tid. Det vil sige omkring klokken 8 dansk tid.

Para-VM afholdes i Yoyogi National Stadium First Gymnasium i Tokyo. Det er den samme arena, hvor der blev afholdt Paralympiske Lege sidste år.Tags: , ,
Kategori: , , , , ,