I alt har over ni specialforbund – herunder Badminton Danmark – deltaget i undersøgelsen, som bliver gennemgået i Badminton Danmarks podcast.

 

Træneradfærden har rigtig stor betydning for idrætsglæden hos unge spillere.

Det er et af resultaterne af en ny undersøgelse foretaget af fem forskere. En af dem er Glen Nielsen, som er idrætsforsker på Københavns Universitet.

Læs også: Unge med knæ- og akillesseneproblemer søges til forskningsprojekt

Han gæstede den seneste episode af Badminton Danmarks podcast for at fortælle nærmere om undersøgelsen. Blandt andet hvad de tre største grunde er til, unge har lyst til at fortsætte med at dyrke en sportsgren.

  1. Kompetence. Det handler om at have klare spændende udfordringer og at lykkes med noget.
  2. Samhørighed. En oplevelse af at gøre noget sammen har positiv betydning. Det skaber en høj grad af idrætsglæde og indre motivation. Med indre motivation menes der, at belønningen i selve idrætten, og at aktiviteten i sig selv er en god oplevelse.
  3. Selvbestemmelse. Det er godt at have en oplevelse af ejerskab og medbestemmelse og føle, det er et valg, man har selv har taget, uden andre har bestemt det for en.

I alt har 175.000 unge idrætsudøvere i ca. 2.000 foreninger i 9 idrætsforbund deltaget i undersøgelsen. De 9 idrætsforbund, som deltager i projektet, er Badminton Danmark, Danmarks Basketball Forbund, Dansk Boldspil-Union, Dansk Gymnastik Forbund, Dansk Håndbold Forbund, Dansk Ride Forbund, Dansk Skøjte Union, Dansk Svømmeunion og Dansk Tennis Forbund. Foruden de 9 specialforbund er projektet støttet af Danmarks Idræts Forbund og DGI.

Lyt med og læg meget gerne en anmeldelse til os, så vi kan blive endnu bedre til næste gang.

Her kan du klikke dig direkte videre til SpotifyItunes, Google Play eller downloade afsnittet via dette link.

Hvis I kan lide, hvad I hører, så husk at trykke follow og del gerne podcasten med jeres venner og familie.