Viktor Axelsen, Kim Astrup og Anders Skaarup kender nu deres modstandere i gruppekampene ved World Tour Finals. – Finder vi vores topniveau, så er jeg sikker på, vi godt kan gå videre, siger Astrup.

 

Årets bedste badmintonspillere var traditionen tro trukket i deres pæne tøj, da der i forbindelse med World Tour Finals blev afholdt gallamiddag. Udover diverse kåringer blev der også trukket lod til World Tour Finals – også kendt som sæsonfinalerne – hvor de otte bedste spillere/par i løbet af 2022 er kvalificeret til.

Her er Danmarks repræsenteret to gange. I herresingle med Viktor Axelsen samt herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup.

Se lodtrækningerne til World Tour Finals her

Sidstnævnte havnede i gruppe B sammen med:

  • Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan (2. seedet)
  • Liu Yuchen/Ou Xuanyi (4. seedet)
  • Aaron Chia/Soh Wooi Yik

Ifølge den assisterende landstræner Thomas Stavngaard er det en fin lodtrækning for danskerne.

– De otte par, som er kvalificerede, er meget lige. Så det er lidt hip som hap, hvem de havde trukket. Deres chance i turneringen afhænger meget af, hvordan de selv præsterer, siger Stavngaard.

Den analyse er Kim Astrup meget enig i.

– Lodtrækningen kunne både være værre men også bedre. Ud af de to øverst seedede er vi glade for at trække Ahsan/Setiawan i stedet for Alfian og Ardianto. Men omvendt er vi 1-6 i indbyrdes opgør mod Ahsan og Setiawan. Så uanset hvad skal vi spille vores bedste for at vinde kampe. Finder vi vores topniveau, så er jeg sikker på, vi godt kan gå videre. Vi kan også tabe alle vores tre kampe, hvis ikke vi spiller godt. Det er meget op til os selv, vurderer Astrup.

Når kampprogrammet for gruppekampene er offentliggjort, kan det findes her

Han og Anders Skaarup var også med ved World Tour Finals sidste år, hvor de sluttede som nummer tre i gruppen. De var første gang med i 2018, hvor de nåede semifinalen.

Viktor Axelsen er derimod forsvarende vinder af World Tour Finals. Han vandt også i 2016 og 2017, da det gik under navnet Super Series finalerne.

Mandagens lodtrækning viste, at han er havnet i gruppe A med:

  • Prannoy H.S. (3. seedet)
  • Kodai Naraoka
  • Lu Guangzu

Ved gallashowet vandt Axelsen i øvrigt prisen for årets herrespiller. Det kan du læse mere om her.

World Tour Finals bliver spillet i denne uge. Onsdag til fredag er der gruppekampe, mens der er semifinaler lørdag og finaler søndag. TV 2 SPORT sender fra turneringen alle dage.

Gruppekampene begynder onsdag klokken 11 lokal tid. Det vil sige klokken 5 i Danmark.

Ved World Tour Finals er der i hver kategori to grupper med fire spillere/par i. Alle spiller tre gruppekampe, og de to bedste spillere/par fra hver gruppe går videre til semifinalerne.

Lodtrækning til semifinalerne bliver foretaget umiddelbart efter de sidste gruppekampe er færdigspillet fredag.

World Tour Finals skulle oprindelig være afholdt i den kinesiske by Guangzhou, men på grund af covid-19 blev det flyttet til Bangkok.