Hvad nu hvis Danmark kunne få sit helt eget ’House of Badminton’? Hvad skulle det så indeholde? Og hvad vil sådan et projekt mon ikke koste? Badminton Danmark har ladet sig inspirere af Google og taget udgangspunkt i et såkaldt moonshot med henblik på at drømme om et ’House of Badminton’.

 

For nylig var Badminton Danmarks formand, Tore Vilhelmsen, ifølge ham selv, så privilegeret at have en god snak med en direktør i et stort dansk firma. Et firma som samarbejder en del med blandt andet Google. Direktøren fortalte, at hun efterhånden var kommet godt ind under huden på folkene fra Google og dermed bedre og bedre begyndte at kunne forstå dem og deres tankegang.

Noget af det som alle medarbejdere ved Google blev opdraget og opfordret til var de såkaldte ’moonshots’. Et moonshot er en drøm eller en vision, som måske kan virke helt utænkelig. Men Googles medarbejdere skal turde drømme stort. De skal tænke utraditionelt. Turde gå nye veje. Og det vilde ved det hele er, at det faktisk nogle gange lykkes. Netop fordi de tager skuddet mod månen. Gør de ikke det, så lykkedes det som bekendt aldrig.

Det møde satte tempo på Tore Vilhelmsens eget moonshot i forhold til Badminton Danmark, som han havde gået med længe. Han præsenterede først sit moonshot på et hovedbestyrelsesmøde og dernæst på et strategiseminar med deltagelse af både hovedbestyrelse og ledelse i Badminton Danmark. Her blev der brygget videre på drømmen i en visionsproces. Igen på et overordnet og indledende niveau, og hvor der blev delt drømme og tanker om et fremtidigt ’House of Badminton’.

Vi er klar over, at Badminton Danmark ikke er Google. Men vi skal også turde drømme stort. Gå nye veje. Tænke utraditionelt. Måske mere end nogensinde før.

Moonshotet består af, at forbundet senest i år 2030, året hvor Badminton Danmark bliver 100 år, kan åbne dørene for ’House of Badminton’. House of Badminton skal kort sagt være et sted, som syder og bobler af badminton. Det skal være det nye nationale samlingssted for badminton i Danmark. Alt, der rimer på badminton, samles her.

Det gælder det Nationale Elite Træningscenter. Administration. Badmintonmuseet. Og så videre. Det skal være ’state of the art’. Faciliteterne skal være i top. Både på banerne og omkring. Det skal være bæredygtigt. Det skal være et sted, hvor folk har lyst til at kigge forbi. Man kan faktisk ikke lade være. Der skal være mulighed for overnatning. For spillere. For gæster. For frivillige. Der skal være mulighed for uddannelse. Faste oplæg og foredrag. Samlinger for børn, unge og voksne. Der skal spilles landskampe. Og meget, meget mere.

Jamen, hvad koster sådan et projekt? Et forsigtigt bud er 150-200 mio. kr. Det må siges at være et moonshot. Men måske ikke utænkeligt.

Vi tror på, at hvis vi lykkedes med at få fortalt vores historie. Vores DNA. Hvor vi kommer fra. Hvilken betydning vi har i samfundet. Hvilken betydning vi gerne vil have. Og hvilke udfordringer vi står over for. Så må der simpelthen være nogle, som vil spille på samme banehalvdel som os. Og så tror vi på, at det vil kunne lykkes.

Nu er første skud affyret. Og nu skal vi turde gå efter det!

Status er nu, at der nedsættes en arbejdsgruppe, der på et endnu helt overordnet og strategisk niveau, vil arbejde videre med drømmen. Så må vi se, hvor den bærer os hen.