Kim Astrup - Anders Skaarup - World Tour Finals 2022 - Badmintonphoto
Badmintonphoto

Axelsen videre ved World Tour Finals, mens Astrup/Skaarups skæbne hænger i en tynd tråd

December 8, 2022 13:35 Skrevet af

Viktor Axelsen er klar til semifinalen ved World Tour Finals. Omvendt har Kim Astrup/Skaarup ringe kår for at spille sig videre efter to nederlag i gruppespillet.

 

Selvom der stadig er en runde tilbage i gruppespillet ved World Tour Finals, har Viktor Axelsen med dagens overbevisende sejr over Kodai Naraoka på 21-5, 21-15 spillet sig videre til semifinalen.

Det var Årets herrespiller 2022 (Axelsen), der stod overfor vinderen af BWF’s Eddy Choong Most Promising Player of the Year (Naraoka). Men selvom begge spillere kom med flot hæder i bagagen, kan man formentlig kun tillade sig at hædre Axelsen efter dagens imponerende præstation.

Han satte sig fra start på kampen og bragte sig foran 7-0 i første sæt, før han vandt det 21-5. Andet sæt udviklede sig på samme måde, og hvis ikke den danske stjerne skulle bruge fem matchbolde på at sikre sig den endelige sejr, havde han vundet med 21-10 i stedet for de 21-15, der blev resultatet.

Klik her for at sikre dig den ultimative badmintonjulegaveidé: Billetter til VM i Royal Arena i august 2023

Nu kan han sætte trumf på i morgen ved at slå H.S. Prannoy i den sidste gruppekamp. Den spilles formentlig omkring 10.30 og kan følges på TV 2 SPORT.

Desværre står Kim Astrup/Anders Skaarup i den helt modsatte situationen, da de har kniven for struben forud for deres sidste gruppekamp i morgen.

I dag skulle Kim Astrup/Anders Skaarup nemlig forsøge at rejse sig efter gårsdagens nederlag i første gruppekamp. Desværre gik de to danskere ind til en øretæve mod de legendariske indonesere Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan som endte 13-21, 12-21 på 26 minutter.

Det var specielt i servesituationen, at Ahsan/Setiawan skabte deres gode udgangspunkt til kampen. Det var med til at tage modet fra Astrup/Skaarup, som omvendt ikke havde held med deres spil gennem hele kampen.

– Jeg er skuffet over, at vi ikke kigger på hinanden og siger: ”okay, nu må vi prøve noget andet.” Vi taber på 26 minutter, og det er i sig selv skuffende. Vi prøver selvfølgelig at snakke sammen og ændre tingene, men vi får ikke rigtig gjort noget ved det, og så bliver det desværre modløst, sagde assisterende landstræner Thomas Stavngaard efter kampen.

Klik her for at se flere detaljer om dagens kampe ved World Tour Finals

Nimibutr Arena, som World Tour Finals spilles i, har leveret problematiske spilleforhold på grund af rigtig meget vind og hurtigt spil, og sådan var det også i dag.

– Hallen er stadigvæk monster svær at spille i, men det skal selvfølgelig ikke være en undskyldning, men vi rammer bare bolden dårligt i dag. På den anden side hamrer indoneserne bolden i gulvet, og hos os kan vi ikke sætte noget i gang, der virker. Vi ville gerne prikke boldene ned i fødderne på dem, men det kan vi ikke komme til efter servesituationen, sagde Thomas Stavngaard.

Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan har blandt andet vundet VM sammen tre gange og All England to gange. I år er titlerne udeblevet, men de har stadig opnået flotte resultater såsom andenpladser ved All England, India Open og Malaysia Masters, og så vandt de VM-sølv efter et nederlag til Aaron Chia/Wooi Yik Soh.

Læs også: Dansk sejr og nederlag på World Tour-finalernes første dag

I morgen møder Kim Astrup/Anders Skaarup netop verdensmestrene Aaron Chia/Wooi Yik Soh i den sidste gruppekamp, som også vises på TV 2 SPORT omkring 12.30..

Kim Astrup/Anders Skaarup videre skæbne i turneringen afhænger af, hvordan det andet gruppeopgør i dag udspiller sig mellem Chia/Soh og Liu/Ou. Men alt andet lige bliver det svært for danskerne at spille sig videre efter to klare nederlag i to sæt.

– Vi skal selvfølgelig tro på det, hvis chancen er der, og ellers må vi slutte så godt af ved turneringen her som muligt, hvis der ikke er mulighed for at gå videre, siger Thomas Stavngaard.Tags: , , ,
Kategori: , ,