Badminton Danmark

Programmet til VICTOR DM 2023 er offentliggjort

januar 30, 2023 09:38 Skrevet af

I alt er der uddelt fem wildcards til danmarksmesterskaberne 2023. Få overblikket over seedningerne samt lodtrækningen i hver kategor.

 

Klik her for at købe din billet til VICTOR DM 2022

Vejen til DM-trofæet er blevet konkret for hver spiller, som stiller til start ved VICTOR DM. For nu er seedningerne og programmet blevet offentliggjort til danmarksmesterskabet, som afholdes fra 8.-11. februar i Blue Water Dokken, Esbjerg.

Desværre er herresinglekategorien ramt af afbud fra de tre højst placerede danskere på verdensranglisten. Viktor Axelsen og Anders Antonsen er begge trådt ud af landsholdsaftalen og er derfor ikke forpligtet til at stille til start ved VICTOR DM. Rasmus Gemke pådrog sig en skade ved India Open i midten af januar, og han er ikke blevet klar til at stille op.

Klik her for at se programmet til VICTOR DM 2022

Det åbner til gengæld for, at Hans-Kristian Solberg Vittinghus kan hjemtage DM-trofæet for første gang. Han er førsteseedet i kategorien foran Mads Christophersen, mens DM-vinderen fra 2021, Victor Svendsen, samt Magnus Johannesen er 3./4. seedede.

I damesingle kan Line Christophersen vinde sin fjerde DM-titel i træk, men sidste års finalist, Line Kjærsfeldt, jagter også sin fjerde DM-titel i karrieren. I år er Kjærsfeldt førsteseedet og Christophersen andenseedet. Vejen til finalen for Kjærsfeldt er hård, da hun står til en semifinale imod Mia Blichfeldt, som vandt sin første og hidtil eneste DM-titel i 2014.

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Kim Astrup og Anders Skaarup må betegnes som storfavoritter i herredoublekategorien. Parret har vundet DM de seneste tre år og har over det seneste år bevist, at de er et af de bedste herredoublepar i verden. Lasse Mølhede og Jeppe Bay er det næstbedste danske par på verdensranglisten, og de er også andenseedede ved dette års VICTOR DM. Sidste år var Rasmus Kjær skadet, men i år kan han stille til start med sin faste makker Frederik Søgaard, som sidste år nåede finalen med Daniel Lundgaard.

Klik her for at følge med direkte fra VICTOR DM’s første dage via Badminton Danmarks Youtube-kanal

Sara Thygesen og Maiken Fruergaard kan hjemtage deres femte DM-titel i damedouble. I 2022 måtte parret trække sig undervejs ved mesterskabet grundet en skade til Thygesen, men igen i år må de betegnes som favoritter og er førsteseedede. Amalie Magelund vandt VICTOR DM sidste år med Freja Ravn, men sidstnævnte er fortsat i gang med at genoptræne efter sin korsbåndsskade, så Magelund stiller til start med Marie Røpke, som tidligere har vundet DM fire gange.

I sidste kategori, mixeddouble, er alle de fire seedede par en del af landsholdstræningen. Mathias Christiansen og Alexandra Bøje er førsteseedede, mens sidste års VICTOR DM-vindere, Mathias Thyrri og Amalie Magelund, er andenseedede. De to par mødtes i finalen sidste år, hvor Thyrri og Magelund vandt i to sæt. Mikkel Mikkelsen og Rikke Søby samt Mads Vestergaard og Christine Busch er begge 3./4. seedede.

Til dette års VICTOR DM er der uddelt fem wildcards. De er tilfaldet de to herresinglespillere William Bøgebjerg og Salomon Adam Thomasen, som er regerende UDM-vindere i henholdsvis U17- og U15-rækken. Kajsa Van Dalm fra Aalborg Triton har fået wildcard i damesinglekategorien, mens de sidste to wildcards er givet i mixeddoublerækken. De er gået til Jonathan Melgaard/Maria Højlund Tommerup, som vandt U17-EM sammen i 2021, og til det lokale esbjergensiske par Frederik Bannerholt og Trine Christiansen.

VICTOR DM er danmarksmesterskabet, hvor de største danske badmintonstjerner møder landets mest lovende talenter.

Danmarksmesterskaberne går helt tilbage til 1931, hvor de første danske mestre blev kåret i alle fem kategorier. Siden har spillere som Finn Kobberø, Svend Pri, Lene Køppen, Morten Frost, Camilla Martin, Peter Gade, Christinna Pedersen og Anders Antonsen kunnet løfte pokalerne ad flere omgange.

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender direkte fra VICTOR DM fredag og lørdag, mens Badminton Danmark livestreamer fra alle baner onsdag og torsdag på Badminton Danmarks Youtube-kanal.

 

Klik her for at læse mere om VICTOR DM 2022

 

De seedede spillere er:
Herresingle:
1: Hans-Kristian Solberg Vittinghus
2: Mads Christophersen
3./4.: Victor Svendsen
3./4.: Magnus Johannesen

 

Damesingle:
1: Line Kjærsfeldt
2: Line Christophersen
3./4.: Mia Blichfeldt
3./4.: Frederikke Lund

 

Herredouble:
1: Kim Astrup/Anders Skaarup
2: Lasse Mølhede/Jeppe Bay
3./4.: Frederik Søgaard/Rasmus Kjær
3./4.: Andreas Søndergaard/Jesper Toft

 

Damedouble:
1: Sara Thygesen/Maiken Fruergaard
2: Amalie Magelund/Marie Røpke
3./4.: Amalie Cecilie Kudsk/Signe Schulz
3./4.: Sara Lundgaard/Ditte Søby

 

Mixeddouble:
1: Mathias Christiansen/Alexandra Bøje
2: Mathias Thyrri/Amalie Magelund
3./4.: Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby
3./4.: Mads Vestergaard/Christine Busch

Klik her for at se lodtrækningen og det fulde kampprogram til VICTOR DM 2022

 

Billetter
Billetter kan købes via Ticketmaster eller i døren i Blue Water Dokken, Gammel Vardevej 82, 6700 Esbjerg, Denmark

Klik her for at købe billet via ticketmaster til VICTOR DM 2022

 

Program
Klik her og se programmet til VICTOR DM 2022

Onsdag den 8. februar, kl. 10.00-22.00

Torsdag den 9. februar, kl. 17.00-22.00

Fredag den 10. februar, kl. 17.00-22.00

Lørdag den 11. februar, kl. 12.00-19.00

 

TV
TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender live fra semifinaler og finaler, fredag og lørdag, den 11. og 12. februar.

 

Livestream
Badminton Danmark livestreamer alle fire baner fra de indledende kampe og kvartfinalerne onsdag og torsdag den 8. og 9. februar.

Du har mulighed for at se med på Badminton Danmarks Youtube-kanal.

 

Livescore
Klik her for at følge VICTOR DM 2022 via livescore

 

Sidste års DM-vindere:

  • HS: Anders Antonsen, Aarhus AB
  • DS: Line Christophersen, Gentofte
  • HD: Kim Astrup, Højbjerg/Anders Skaarup, Højbjerg
  • DD: Amalie Magelund, Skælskør-Slagelse/Freja Ravn, Skælskør-Slagelse
  • MD: Amalie Magelund, Skælskør-Slagelse/Mathias Thyrri, Værløse

 

Vi glæder os til at se dig til VICTOR DM 2023 i Blue Water Dokken i Esbjerg den 8.-11. februar.Tags: , , ,
Kategori: , , , , , ,