Allan Høgholm

Sara Thygesen vinder 10. DM-titel i karrieren

February 11, 2023 17:51 Skrevet af

37-årige Hans-Kristian Solberg Vittinghus vandt sin første VICTOR DM-titel til stående klapsalver fra tilskuerne i Blue Water Dokken. Få overblikket over alle årets vindere.

 

Sara Thygesen udbyggede sit DM-trofæskab med yderligere to. Lørdag eftermiddag vandt hun VICTOR DM i både damedouble og mixeddouble. Hendes femte af slagsen i hver kategori. Dermed er hun oppe på 10 DM-titler i karrieren.

I damesingle vandt Line Christophersen sin fjerde VICTOR DM-titel i træk, mens Hans-Kristian Solberg Vittinghus vandt VICTOR DM for første gang. Det samme gjorde Rasmus Kjær og Frederik Søgaard i herredouble.

Klik her for at høre reaktioner fra VICTOR DM-vinderne

Damedouble: Sara Thygesen/Maiken Fruergaard (1.) – Amalie Magelund/Marie Røpke (2.): 21-18, 21-15

For femte gang i karrieren har Maiken Fruergaard og Sara Thygesen vundet DM sammen. Denne gang besejrede de 2022-vinderen Amalie Magelund, som i år spillede sammen med Marie Røpke. Røpke havde ellers også chancen for at vinde sin femte DM-titel, hvis det var blevet til sejr for hende og Magelund. Netop Magelund havde ellers vundet DM-titler de seneste to år, men i år må hun forlade mesterskabet uden guld.

Damesingle: Line Christophersen (2.) – Line Kjærsfeldt (1.): 21-18, 21-11

Finalen i damesingle var kampen om den fjerde DM-titel i karrieren. Både Line Kjærsfeldt og Line Christophersen gik ind til lørdagens finale med tre titler på cv’et. Og det blev Christophersen, som udbyggede sit trofæskab. Det var endda hendes fjerde DM-titel i træk. Dermed er hun den mest vindende damesinglespiller ved DM siden Tine Baun, som vandt 10 titler – den seneste i 2013.

Læs også: Magnus Johannesen kåret som Årets Komet 2022

Herredouble: Rasmus Kjær/Frederik Søgaard (3./4.) – Anders Skaarup/Mikkel Mikkelsen (1.): 21-14, 16-21, 22-20

Frederik Søgaard fik i år taget revanche over Anders Skaarup ved DM. Sidste år blev Skaarup den sejrende med Kim Astrup, men i år tabte han sammen med Mikkel Mikkelsen i tre tætte sæt til Søgaard og Rasmus Kjær. Skaarup og Mikkelsen havde ellers to matchbolde i tredje sæt, men Søgaard og Kjær vandt kampen efter fire point i træk.

Undervejs i finalen var der også lidt dramatik, som ikke havde noget med spillet at gøre. Mikkel Mikkelsen begyndte i midten af andet sæt at bløde kraftigt på hagen, efter han blev ramt af en ketsjer. Heldigvis kunne blødningen stoppes og finalen gentages efter en pause på cirka 10 minutter.

Læs også: Viktor Axelsen kåret som Årets Badmintonspiller for tredje gang i streg

Mixeddouble: Mathias Christiansen/Sara Thygesen (1.) – Mads Vestergaard/Christine Busch (3./4.): 21-11, 15-21, 21-9

21-årige Christine Busch og 20-årige Mads Vestergaard var ved at drille de erfarne Mathias Christiansen og Sara Thygesen. Efter et dominerede første sæt af Christiansen og Thygesen fik de unge spillere tilkæmpet sig andet sæt via god kvalitet i servesituationerne. Rutinen sejrede dog i sidste ende, og dermed vandt Christiansen og Thygesen deres anden DM-titel sammen. Den første var i 2017.

Herresingle: Hans-Kristian Solberg Vittinghus (1.) – Mads Christophersen (2.): 21-23, 21-17, 21-14

Sjette gang blev lykkens gang for 37-årige Hans-Kristian Solberg Vittinghus efter fem andenpladser ved DM. For første gang i karrieren lykkedes det ham at vinde VICTOR DM. Det gjorde han efter en nervepirrende kamp mod Mads Christophersen, som i den grad gav Vittinghus problemer i finalen. Men veteranen viste koldblodighed og mest skarphed, da det hele skulle afgøres i tredje sæt. Det var Vittinghus’ første sejr i fire forsøg over Christophersen. Da sejren var en realitet, modtog han stående klapsalver fra de fremmødte tilskuere.

 

Tak for denne gang i Blue Water Dokken i Esbjerg. Vi ses til VICTOR DM 2024, som afholdes i Sønderborg.Tags: , , ,
Kategori: , , , ,