Badmintonphoto

Optakt til Danmarks første kamp ved EM for blandede hold

February 14, 2023 07:30 Skrevet af

Danmark må betegnes som kæmpe favoritter til åbningskampen ved EM for blandede hold i den franske by Aire-sur-la-Lys.

 

De forsvarende mestre af EM for blandede hold, Danmark, begynder tirsdag sit titelforsvar.

Klokken 10 gælder det mødet med Ukraine, som er med for første gang ved EM for blandede hold siden 2013. I de seneste fire udgaver har de ikke formået at kvalificere sig.

Klik her for at livestreame kampen gratis

Danmark må betegnes som store favoritter, da de har vundet EM for blandede hold 18 gange, mens Ukraines bedste placering er en sjetteplads. Desuden har Danmark vundet de to opgør mod Ukraine i mesterskabets historie.

Seneste opgør mellem Danmark og Ukraine ved EM for blandede hold: Danmark vandt 5-0 i 2006

Antal opgør mellem Danmark og Ukraine ved EM for blandede hold: 2 (Danmark fører 2-0)

Antal titler til Ukraine ved EM for blandede hold: 0

Ukraines bedste placering ved EM for blandede hold: 6. plads (2002, 2000 og 1998)

Ukraines seneste resultater ved EM for blandede hold: Kvartfinale (2013), gruppespil (2011), kvartfinale (2009)

Klik her for at se holdopstillingerne hos Danmark og Ukraine

Fremhævede spillere/par hos Ukraine:

Mariia Stoliarenko/Yelyzaveta Zharka

Stoliarenko og Zharka er nummer 36 i verden i damedouble, og dermed er det de spillere fra den ukrainske trup, som ligger højest placeret på ranglisten.

I deres eneste turnering i år nåede de semifinalen ved Estonian International. Ellers havde de svært ved at spille sig videre fra 1. runde i turneringerne sidste år. Kun i 3 ud af 17 turneringer vandt de en kamp. En af dem, der gjorde det onde ved ukrainerne, var Sara Thygesen og Maiken Fruergaard, som vandt opgøret i 1. runde ved French Open. Nu mødes de to par igen ved EM for blandede hold.

 

Danylo Bosniuk

22-årige Bosniuk ligger nummer 93 på verdensranglisten, og hans bedste resultat fra sidste år skal findes i Polish Open, hvor han nåede semifinalen, og hans finaleplads ved Iran Fajr International Challenge. Hans seneste møde med en dansker var ved Irish Open i november, hvor han tabte 14-21, 12-21 til Mads Christophersen.

 

Fakta om turneringen:

EM for blandede hold afholdes 14.-18. februar i den nordfranske by Aire-sur-la-Lys. Der spilles en kamp i hver kategori i gruppespillet. I knockoutkampene er sejren sikret, når et landshold har vundet tre individuelle kampe.

Danmark er i gruppe med Ukraine, Skotland og England. Første kamp er 14. februar klokken 10 mod Ukraine, anden kamp er mod Skotland 15. februar klokken 10, mens sidste gruppekamp mod England spilles klokken 10 den 16. februar.

Danmark er den med afstand mest vindende nation ved EM for blandede hold. 18 gange har Danmark stået øverst på podiet og har vundet de seneste fire udgaver. Den seneste i 2021 i Finland.

TV 2 SPORT sender semifinalerne og finalerne ved EM for blandede hold. Gruppekampene kan streames på badmintoneurope.tv.



Tags: ,
Kategori: , , , ,